Президент РФ В. Путин принял участие в пленарном заседании ПЭМФ-2021

Putin, despre presiunile asupra jurnaliștilor ruși peste hotare

89
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut declarații privind situația jurnaliștilor ruși din afara țării în cadrul Forumului Economic din Sankt Petersburg.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a respins acuzațiile că în Rusia este hărțuită opoziția și jurnalismul antisistem și a atras atenția asupra presiunii la care sunt supuși jurnaliștii ruși în străinătate, relatează RIA Novosti.

"Nu este nimic surprinzător în faptul că avem evaluări diferite ale evenimentelor actuale din țările noastre și din lume. Ați spus că opoziția este într-un fel și cumva nedreptățită de stat. Ascultați-mă, tocmai am vorbit la această sesiunea a forumului nostru. Ei bine, să ne referim la țările noastre. Iată evenimentele triste din Statele Unite, când oamenii care protestau împotriva rezultatelor anunțate în alegeri au intrat în Congres. 450 de persoane au fost reținute. Le-au fost aduse acuzații foarte grave, inclusiv complot cu scopul preluării puterii de stat. Pot primi de la 15 la 25 de ani. Imediat după evenimente, 70 de persoane au fost reținute, 31 dintre ele sunt încă în arest. Ați încercat să vă întrebați pe ce bază? De ce vă interesează doar opoziția noastră antisistem?", a declarat Putin la o întâlnire cu șefii agențiilor internaționale de știri, la Forul Economic Internațional din Sankt Petersburg, înregistrarea video a căreia a fost postată pe site-ul Kremlinului.

Брифинг заместителя министра обороны РФ А. Фомина
Министерство обороны РФ
Președintele Federației Ruse a adăugat că în țările europene există, de asemenea, destul de multă opoziție antisistem, „dar cumva se dizolvă rapid acolo cu ajutorul muncii eficiente a serviciilor speciale”.

"Nu cred că Rusia este o excepție aici. Opoziția noastră funcționează deschis, apropo, și este antisistem. Problema constă în faptul ca toți oamenii care sunt angajați sau spun că sunt angajați în activități politice ar trebui să lucreze în cadrul legal. Aceasta este o cerință pentru toată lumea ", a spus președintele.

Vorbind despre agenții străini, Putin a reamintit că această lege a fost inventată în Statele Unite în secolul trecut.

"Nu există nimic original în acțiunile noastre. Și legea noastră privind agenții străini este mult mai blândă decât cea din ​​Statele Unite. De ce nu criticați legea din Statele Unite?" - el a spus.

Vorbind despre munca jurnaliștilor, el a menționat că există o mulțime de posturi TV de știri, site-uri de internet în Rusia și că există multe opinii diverse în mass-media, inclusiv critici la adresa autorităților.

"Avem atât de multe opinii diferite și opinii atât de critice în adresa autorităților, subiecte și evaluări ale acțiunilor autorităților și aprecierile date umilului dumneavoastră servitor (adică date lui Putin - n.n.). Cred că în țările Dumneavoastră nu există așa ceva, astfel de aprecieri dure", a spus președintele Federației Ruse a spus.

„Toți lucrează, nu li se întâmplă nimic. Dacă ați citi și ați vedea ce expresii sunt folosite, cred că veți înțelege cât de liberă este discuția noastră, inclusiv pe probleme politice. Dar în unele țări, ceea ce li se întâmplă jurnaliștilor noștri provoacă întrebări", el a adăugat.

Putin a menționat că „există o presiune reală asupra jurnaliștilor ruși, ei sunt persecutați”, are loc închiderea canalelor, restricționarea activităților lor prin mijloace administrative și financiare. „De fapt, canalele noastre sunt înăbușite”, a spus el.

Președintele a subliniat: „Ne-ar plăcea foarte mult să lucrăm în condiții egale”.

Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg 2021 se desfășoară în perioada 2-5 iunie, cu prezența fizică a participanților, nu online. Agenția Internațională de Presă Rossiia Segodnia este partenerul informațional al forumului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
antisistem, Opoziție, Jurnaliști, Rusia, Putin
Alexei Pușkov

Este o provocare senator rus, despre incidentul din Marea Neagră

30
Incidentul provocat de distrugătorul britanic Defender în Marea Neagră reprezintă o provocare, pentru a testa reacția Rusiei și a crea noi premise pentru un scandal internațional, consideră senatorul Aleksei Pușkov.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatorul rus Aleksei Pușkov a comentat incidentul cu distrugătorul britanic Defender, care a violat frontiera rusă în Marea Neagră.

Potrivit membrului Consiliului Federației, Marea Britanie “se află în alte mări” și distrugătorul ei nu și-a propus să-și asigură propria securitate. De asemenea, el a amintit că Regatul Unit a încetat să mai fie de mult timp “regina mărilor”.

“Singurul răspuns este organizarea unei provocări, să verifice reacția Rusiei, să creeze pretexte pentru un nou scandal internațional și un nou acces de isterie antirusească”, a scris Pușkov pe canalul Telegram.

Anterior, Ministerul Apărării a anunțat că forțele Flotei de la Marea Neagră au stopat violarea de către nava britanică a frontierei rusești, în preajma Capului Fiolente. Distrugătorul nu a reacționat la avertizarea de utilizare a armelor, după care o navă rusească de pază a deschis un foc de avertizare, iar peste nouă minute, avionul Su-24m a lansat patru bombe pe cursul urmat de nava britanică. După incident, Ministerul Apărării l-a convocat pe atașatul militar de pe lângă ambasada Marii Britanii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
Marea Neagră, incident, Pușkov, senator
Tematic
Typhoon-urile britanice din România vor ajuta distrugătoarele SUA să tulbure Marea Neagră


Загрузка...

Vaccin Sputnik V pentru Biserică: Cui i-a trimis Patriarhul Kiril 2000 de doze în Moldova

64
(reînnoit 15:09 23.06.2021)
2000 de doze de vaccin „Sputnik V” din lotul de 60 de mii trimis pe 19 iunie de Rusia Moldovei în calitate de ajutor umanitar sunt destinate slujitorilor bisericilor și enoriașilor. Iată cum va decurge procesul de vaccinare.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. 2000 de doze de vaccin, din lotul de 60 de mii adus din Rusia în Moldova, au fost trimise de Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii pentru slujitorii bisericii și enoriașii din țara noastră.

Sputnik Moldova a încercat să afle cum va decurge procesul de vaccinare cu cele 2000 de doze. Episcopul Sorocii Ioan Moșneguțu, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, responsabil de relația cu presa, a declarat că va fi întocmită o listă în care vor fi incluși în primul rând slujitori ai bisericii și membrii familiilor lor. 

„Aceste 2000 de doze de vaccin sunt stocate la Chișinău și sunt destinate slujitorilor bisericii și familiilor acestora. Responsabilii de la Mitropolie vor întocmi niște liste unde vor fi incluse numele preoților și altor doritori. Apoi, aceste liste vor fi transmise centrelor de vaccinare, iar dozele de vaccin prevăzute în acest sens vor fi rezervate pentru persoanele care s-au înscris. Dacă vor mai rămâne doze, atunci aceste doze vor putea fi administrate doritorilor la solicitare”, a declarat Episcopul Sorocii pentru Sputnik Moldova

Vicarul Mitropoliei Chişinăului și Întregii Moldove a fost întrebat care este poziția Bisericii față de vaccinare. 

„Devreme ce am primit acest lot din partea Patriarhiei, daca sunt îndemnați preoții să se vaccineze, biserica nu este împotriva vaccinului, doar că vaccinarea trebuie să fie un act liber. Fiecare persoană trebuie să se pronunțe dacă vrea sau nu să se vaccineze”, a declarat episcopul. 

Precizăm că pe 19 iunie în Republica Moldova au ajuns din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii sunt pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. 

Precizăm că pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
Patriarhul Kiril, biserică, Vaccinul Sputnik V, vaccin
Tematic
Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare Patriarhului Kirill


Загрузка...