Serghei Șoigu

Șoigu spune ce va întreprinde Rusia drept răspuns la acțiunile NATO

167
(reînnoit 16:05 31.05.2021)
Ca răspuns la acțiunile țărilor NATO, Ministerul rus al Apărării va crea aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în districtul militar occidental, a anunțat luni ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Ca răspuns la acțiunile țărilor NATO, conduse de Statele Unite, în direcția strategică occidentală, Ministerul rus al Apărării va crea aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în districtul militar occidental, a declarat luni la colegiul Ministerului Apărării, șeful departamentului militar, generalul Serghei Șoigu.

El a menționat că amenințarea militară continuă să crească în direcția strategică occidentală - țările NATO, conduse de Statele Unite, sporesc intensitatea zborurilor aviației lor strategice, prezența navelor de război cu rachete de croazieră și numărul de exerciții ale acestora.

"Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate din lume și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate. Îmbunătățim constant capacitatea de luptă a trupelor. Până la sfârșitul anului vor fi create aproximativ 20 de formațiuni și unități militare în districtul militar occidental ", a spus ministrul.

El a precizat că aceste măsuri organizatorice „sunt sincronizate cu furnizarea de arme și echipamente militare moderne”. "Anul acesta este planificată furnizarea a aproximativ două mii de arme trupelor din district", a accentuat Șoigu.

Șeful Apărării a mai spus că, pe lângă crearea de noi formațiuni și furnizarea de arme moderne, Forțele Armate ale Federației Ruse îmbunătățesc în mod constant instruirea personalului și a organelor militare de comandă și control. "Intensitatea activităților de antrenament de luptă a navelor Flotei Baltice a crescut cu 30%. Au fost efectuate peste două sute de exerciții cu utilizarea diverselor tipuri de arme" a spus el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

167
Tagurile:
NATO, Rusia, răspuns, Srghei Șoigu
Tematic
Rusia poate apăra lumea împotriva a 8 000 de rachete de croazieră NATO
Avion de vânătoare rus interceptează o nouă aeronavă NATO aproape de graniţele Rusiei

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

3
(reînnoit 09:26 18.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.
Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
Presa, Biden, Putin
Tematic
"Putin - președinte al SUA!": Occidentul discută interviul liderului rus
Biden, făcut praf de americani după întâlnirea cu Putin: SUA este în criză prezidențială
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
Președintele Elveției a vorbit despre o calitate apreciabilă la Putin


Загрузка...
Vladimir Putin

Președintele Elveției a vorbit despre o calitate apreciabilă la Putin

41
(reînnoit 08:11 18.06.2021)
Președintele elvețian a numit cel mai contrastant moment al summitului Putin-Biden și o calitate a lui Putin pe care o apreciază.

Președintele elvețian Guy Parmelin, a cărui țară a găzduit summitul ruso-american, a vorbit despre impresiile sale personale despre întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden.

"Joe Biden și Vladimir Putin au vorbit timp de cinci minute și am simțit imediat că totul merge bine între ei, între ei ca oameni", a spus Parmelen, întrebat despre cel mai memorabil moment al summitului, într-un interviu acordat canalului TV elvețian RTS.

De asemenea, liderul elvețian a remarcat cu simpatie calitatea de a fi direct a omologului său rus.

"Vladimir Putin este unul dintre cei care nu ocolește subiectul. Cuvintele sale sunt îndreptate direct către țintă. Apreciez această calitate", a spus politicianul.

Cu o zi înainte, la Geneva a avut loc primul summit la scară largă al lui Putin și Biden. Președinții au discutat timp de 4,5 ore și au ajuns la câteva acorduri. În special, liderul rus a declarat că s-a decis începerea consultărilor privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. În plus, părțile au adoptat un angajament comun de a respecta principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
Putin, calitate, Elveția, președinte
Tematic
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden


Загрузка...