imagine din arhivă

Rusia a livrat un volum record de petrol către Statele Unite din ultimii 12 ani

84
(reînnoit 20:17 29.05.2021)
În martie, Rusia a furnizat Statelor Unite un volum record de petrol și produse petroliere din ultimii 12 ani, devenind al doilea cel mai mare exportator către această țară, potrivit datelor Administrației Informației Energetice a Departamentului Energiei din SUA (EIA).

În această lună, volumul importurilor de petrol și produse petroliere rusești a crescut de 1,8 ori față de februarie, până la 22,938 milioane de barili, care este maximul din iulie 2009. Atunci, Rusia a livrat 23 484 milioane de barili în Statele Unite.

Canada a păstrat primul loc, furnizând 139,869 milioane de barili de petrol și produse petroliere către Statele Unite. Mexicul a coborât pe locul al treilea de la al doilea, furnizând 17,616 milioane de barili SUA. Arabia Saudită a exportat 10,868 milioane de barili, ocupând locul patru.

În ceea ce privește petrolul, Rusia a ocupat locul al patrulea, după ce a furnizat 6,1 milioane de barili SUA (197 mii de barili pe zi), adică de 3,5 ori mai mult decât în ​​februarie. Primele trei locuri au fost ocupate de Canada, Mexic și Arabia Saudită, care au furnizat 9,583 milioane de barili (309 mii de barili pe zi) de petrol.

În general, importurile de petrol și produse petroliere în Statele Unite în luna martie au crescut cu 20 la sută, la 8,288 milioane de barili pe zi, iar exporturile - cu 0,2 la sută, la 7,679 milioane pe zi. În același timp, importurile de petrol numai în Statele Unite în luna de raportare au crescut cu 3,5 la sută, la 5,787 milioane de barili pe zi, iar exporturile au scăzut cu 0,7 la sută, la 2,685 milioane de barili pe zi.

În martie, Departamentul pentru Energie al SUA a raportat că, până la sfârșitul anului 2020, Statele Unite au crescut importurile de petrol și produse petroliere rusești la un maxim din 2011. Volumul achizițiilor s-a ridicat la 538 mii de barili pe zi. În termeni anuali, aprovizionarea din Rusia a crescut cu 3,5 la sută. Astfel, Rusia a devenit al doilea cel mai mare exportator de petrol și produse petroliere către Statele Unite, deplasând Arabia Saudită din această poziție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
petrol, SUA, rusia
Tematic
Bloomberg: Crește prețul la petrol - surplusul acumulat în pandemie este aproape epuizat
Ministerul rus de Externe

Putem și bombarda: Reacția MAE rus la incidentul cu distrugătorul britanic

67
(reînnoit 12:19 24.06.2021)
Anterior, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că distrugătorul britanic Defender a încălcat frontiera rusă și a intrat la trei kilometri distanță în apele rusești, în zona Capului Fiolent (Crimeea).

CHIȘINĂU, 24 iunie - Sputnik. Viceministrul rus de Externe Sergei Riabkov, comentând incidentul cu distrugătorul britanic Defender, a declarat că dacă colegii săi nu înțeleg ce înseamnă granițele Rusiei, atunci „putem și bombarda”.

Miercuri, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că distrugătorul britanic Defender a trecut frontiera rusă și a intrat în apele rusești, la trei kilometri distanță, în zona Capului Fiolent (Crimeea). După aceea, o navă de patrulare a frontierei ruse a tras focuri de avertizare, iar aeronava Su-24M a efectuat „bombardamente de avertizare” pe cursul de mișcare a distrugătorului, relatează RIA Novosti.

Riabkov i-a avertizat în legătură cu astfel de pași provocatori „pe toți cei care, sub sloganul libertății navigației, se dedau la încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse.

"Pentru că securitatea țării noastre este mai presus de orice", le-a declarat Riabkov jurnaliștilor

"Putem face apel la bunul simț, putem cere respectarea dreptului internațional, iar dacă acest lucru nu ajută - putem bombarda. Nu doar asupra cursului, ci și asupra țintei, dacă colegii nu înțeleg", a adăugat el, răspunzând la întrebarea ce se poate face în viitor pentru a evita incidente similare celui cu distrugătorul Defender, inclusiv pentru a nu admite acest lucru cu partenerii americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
MAE rus, britanic, Distrugător, Marea Neagră, incident
Tematic
Este o provocare – senator rus, despre incidentul din Marea Neagră


Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a felicitat AIP ”Rossiya Segodnya” cu prilejul celor 80 de ani de la înființare

28
În mesajul de felicitare prilejuit de cea de a 80-a aniversare, președintele rus i-a dorit agenției să nu se oprească la cele realizate.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a felicitat colectivul AIP ”Rossiya Segodnya” cu prilejul celor 80 de ani de la înființare a agenției, telegrama respectivă a fost publicată pe site-ul Kremlinului, comunică RIA Novosti.

„Vă felicit cu prilejul acestei date semnificative - cea de-a 80-a aniversare a Agenției Internaționale de presă ”Rossiya Segodnya”... Vă doresc să nu vă opriți la ceea ce a fost deja realizat, să vă dezvoltați activ, să educați un schimb talentat. Toate cele bune ", este spus în mesaj.

Președintele a adăugat că angajații agenției continuă „tradiția servirii oneste și dezinteresate a cauzei alese”. El a subliniat că ”Rossiya Segodnya” participă activ la viața țării și se menține pe poziția de unul dintre liderii spațiului informațional internațional.

Și directorul general al AIP ”Rossiya Segodnya” a transmis felicitări cu ocazia acestei aniversări. În mesajul său video, el relatează despre aniversare, despre trecut, despre prezent și planuri de viitor - și, evident, îi încurajează pe toți să se vaccineze împotriva COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
Rossiya segodnya, aniversare, felicitări, Putin
Tematic
Două proiecte ale grupului media ”Rossiya segodnya”, câștigătoare la un prestigios concurs
"Superputere maritimă": Noul proiect special al AIP "Rossiya Segodnya"


Загрузка...
Жара

Căldură peste măsură de mare: Cel mai grav, la sud - Cod Galben

0
(reînnoit 13:03 24.06.2021)
Vineri vom avea cea mai călduroasă zi din această primă lună de vară, mercurul în termometre va atinge +33 de grade Celsius. Această temperatură toridă se va menține și sâmbătă.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Vineri ziua, temperatura aerului ziua va oscila între +30..+33 de grade Celsius. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în raioanele de nord se vor înregistra +30..+31 de grade Celsius, în raioanele de centru +31..+32 de grade Celsius, în raioanele de sud +32..+33 de grade Celsius, în raioanele de est +31..+32 de grade Celsius și în Capitală    +31..+33 de grade Celsius.

Și temperaturile nocturne vor fi ridicate. Astfel în noaptea joi spre vineri temperatura minimă a aerului va oscila între +18..+23 de grade Celsius. Mai exact, în raioanele de nord +18..+21 de grade Celsius, în raioanele de centru +19..+22 de grade Celsius, în raioanele de sud +20..+23 de grade Celsius, în raioanele de est +19..+22 de grade Celsius și în Capitală +20..+22 de grade Celsius.

În aceste condiții, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod galben de caniculă pentru joi și vineri. Asta înseamnă că în zilele 24 și 25 iunie, după orele amiezii, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33 de grade Celsius.

Meteorologii mai anunță că vineri nu vom avea precipitații, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
caniculă, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, prognoza meteo, prognoza vremii, prognoza, meteo


Загрузка...