Moscova, locul 2 în lume la combaterea pandemiei

88
(reînnoit 08:31 28.05.2021)
Moscova ocupă locul doi în lume într-un clasament al megapolisurilor după eficiența combaterii pandemiei.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Măsurile de susținere a afacerilor au permis Moscovei să ocupe locul doi în clasamentul megapolisurilor mondiale după eficiența combaterii pandemiei, anunță serviciul de presă al complexului politicii economice și relații funciare ale Moscovei.

Moscova ocupă locul doi, după Singapore, în baza datelor cu privire la starea sistemelor de sănătate publică, stabilitatea economică și sfera socială în perioada pandemiei și reziliență bugetară.

Clasamentul elaborat de experții Școlii Superioare de Economie cuprinde datele din perioada februarie 2020 și mai 2021 și include un eșantion din 19 megapolisuri, în care locuiesc peste 230 de milioane de oameni. În studiu se menționează că Moscova ocupă primul loc la capitolul rezilienței bugetare printre toate megapolisurile analizate.

“De la începutul pandemiei au adoptat cinci pachete de măsuri de susținere a mediului de afaceri în valoare de aproximativ 90 miliarde de ruble, de care au beneficia aproximativ 57,6 mii de organizații. Măsurile adoptate au permis Moscovei să susțină economia capitalei în perioada pandemiei, dar și să mențină activitatea investițională și de afaceri: astăzi economia orașului și consumul se restabilesc treptat”, a declarat viceprimarul Moscovei, responsabil de politica economică și relații funciare, Vladimir Efimov.

Viceprimarul a menționat că cifra totală de afaceri a întreprinderilor din domeniul comerțului și serviciilor a constituit în ultimele patru luni 4,4 trilioane de ruble, în creștere cu 37 la sută față de perioada similară a anului trecut.

“Totodată, creșterea cifrei de afaceri din comerț are loc în contextul diminuării numărului vizitatorilor a centrelor comerciale: în aprilie 2021 numărul acestora era cu 24 la sută mai mic decât în aprilie 2019. Acest lucru se întâmplă din cauza trecerii consumatorilor în mediul online, iar în orașul sunt create toate condițiile necesare pentru acest lucru”, a adăugat el.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
COVID-19, lume, coronavirus, pandemie, Moscova
Ministerul rus de Externe

Putem și bombarda: Reacția MAE rus la incidentul cu distrugătorul britanic

51
(reînnoit 12:19 24.06.2021)
Anterior, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că distrugătorul britanic Defender a încălcat frontiera rusă și a intrat la trei kilometri distanță în apele rusești, în zona Capului Fiolent (Crimeea).

CHIȘINĂU, 24 iunie - Sputnik. Viceministrul rus de Externe Sergei Riabkov, comentând incidentul cu distrugătorul britanic Defender, a declarat că dacă colegii săi nu înțeleg ce înseamnă granițele Rusiei, atunci „putem și bombarda”.

Miercuri, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că distrugătorul britanic Defender a trecut frontiera rusă și a intrat în apele rusești, la trei kilometri distanță, în zona Capului Fiolent (Crimeea). După aceea, o navă de patrulare a frontierei ruse a tras focuri de avertizare, iar aeronava Su-24M a efectuat „bombardamente de avertizare” pe cursul de mișcare a distrugătorului, relatează RIA Novosti.

Riabkov i-a avertizat în legătură cu astfel de pași provocatori „pe toți cei care, sub sloganul libertății navigației, se dedau la încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse.

"Pentru că securitatea țării noastre este mai presus de orice", le-a declarat Riabkov jurnaliștilor

"Putem face apel la bunul simț, putem cere respectarea dreptului internațional, iar dacă acest lucru nu ajută - putem bombarda. Nu doar asupra cursului, ci și asupra țintei, dacă colegii nu înțeleg", a adăugat el, răspunzând la întrebarea ce se poate face în viitor pentru a evita incidente similare celui cu distrugătorul Defender, inclusiv pentru a nu admite acest lucru cu partenerii americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
MAE rus, britanic, Distrugător, Marea Neagră, incident
Tematic
Este o provocare – senator rus, despre incidentul din Marea Neagră


Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a felicitat AIP ”Rossiya Segodnya” cu prilejul celor 80 de ani de la înființare

25
În mesajul de felicitare prilejuit de cea de a 80-a aniversare, președintele rus i-a dorit agenției să nu se oprească la cele realizate.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a felicitat colectivul AIP ”Rossiya Segodnya” cu prilejul celor 80 de ani de la înființare a agenției, telegrama respectivă a fost publicată pe site-ul Kremlinului, comunică RIA Novosti.

„Vă felicit cu prilejul acestei date semnificative - cea de-a 80-a aniversare a Agenției Internaționale de presă ”Rossiya Segodnya”... Vă doresc să nu vă opriți la ceea ce a fost deja realizat, să vă dezvoltați activ, să educați un schimb talentat. Toate cele bune ", este spus în mesaj.

Președintele a adăugat că angajații agenției continuă „tradiția servirii oneste și dezinteresate a cauzei alese”. El a subliniat că ”Rossiya Segodnya” participă activ la viața țării și se menține pe poziția de unul dintre liderii spațiului informațional internațional.

Și directorul general al AIP ”Rossiya Segodnya” a transmis felicitări cu ocazia acestei aniversări. În mesajul său video, el relatează despre aniversare, despre trecut, despre prezent și planuri de viitor - și, evident, îi încurajează pe toți să se vaccineze împotriva COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
Rossiya segodnya, aniversare, felicitări, Putin
Tematic
Două proiecte ale grupului media ”Rossiya segodnya”, câștigătoare la un prestigios concurs
"Superputere maritimă": Noul proiect special al AIP "Rossiya Segodnya"


Загрузка...
Florida

Tragedie în SUA: Un bloc de 11 etaje de lângă Miami Beach s-a prăbușit - FOTO

0
(reînnoit 12:19 24.06.2021)
Peste 80 de echipaje ale pompierilor au intervenit în zona clădirii de 11 etaje care s-a prăbușit în Miami Beach.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Un bloc de locuințe cu 11 etaje s-a prăbușit astăzi parțial în Miami Beach. Incidentul a avut loc într-o zonă vecină cu strada 88 și Collins Avenue.

La fața locului are loc o operațiune amplă de căutare și salvare. Preliminar, există versiunea că ar fi mai mulți oameni morți, iar unii sunt prinși sub dărâmături.

Peste 80 de vehicule de salvare au ajuns în această dimineață în fața clădirii care s-a prăbușit parțial în Surfside, Florida, lângă Miami Beach, se arată pe o rețea de socializare a serviciului de pompieri din Miami.

Unii martorii povestesc îngroziți că au auzit oameni țipând de sub dărâmături.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
tragedie, Miami, clădire
Tematic
Întâlnire între ambasadorul SUA și conducerea CEC în prag de alegeri: Care a fost motivul
Experți: „Vizita ambasadorului SUA la CEC - imixtiune în alegerile parlamentare”
Șoc în SUA: Un celebru inventator a fost găsit mort
Trei moldoveni au murit într-un teribil accident produs în județul Cluj


Загрузка...