Guvernul rus a aprobat acumularea în lingouri de aur a Fondului Bogăției Naționale

84
(reînnoit 18:44 23.05.2021)
Fondul Bogăției Naționale a primit undă verde pentru diversificarea activelor prin investiții în aur, prim-ministrul țării Mikhail Mishustin semnând vineri ordinul respectiv.

BRUXELLES, 24 mai – Sputnik. "Rezervele financiare ale Fondului Bogăției Naționale pot fi alocate în conturile Băncii Rusiei sub formă de metale prețioase, în special aur, care este văzut în mod tradițional ca unul dintre activele defensive" , a declarat biroul de presă al cabinetului, potrivit RT.

Potrivit guvernului, decizia, propusă la sfârșitul anului 2020, va permite diversificarea investițiilor fondului pentru a asigura siguranța acestora și pentru a crește randamentele alocărilor.

Fondul Bogăției Naționale face parte din activele bugetului federal al Rusiei. A fost creat pentru a sprijini sistemul național de pensii, iar fondurile pot fi folosite și pentru acoperirea deficitelor bugetare în perioade de criză. Începând cu 1 ianuarie, activele fondului se ridicau la peste 13,5 trilioane de ruble, sau aproape 184 miliarde de dolari, potrivit Ministerului Finanțelor.

Pe termen lung, metalele prețioase sunt mult mai durabile pentru investiții decât activele pieței financiare.

La începutul acestui an, Banca Centrală Rusă a raportat că în 2020 valoarea rezervelor de aur ale Rusiei a depășit deținerile sale în dolari SUA pentru prima dată. La sfârșitul lunii iunie 2020, Rusia deținea 128,5 miliarde de dolari în aur, care reprezintă 22,9% din rezervele sale internaționale, depășind deținerile în dolari SUA cu aproape 4 miliarde de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tematic
Rusia deschide cea mai mare mină de aur din lume
Maria Zaharova

Ce spune Zaharova despre noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

58
(reînnoit 21:16 16.06.2021)
Reprezentantul oficial al MAE rus Maria Zaharova a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Maria Zaharova a amintit că noua strategie de politică externă a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care au inventat o astfel de concepției au niște probleme evidente privind cunoașterea istoriei, perceperea realității și predominarea fobiilor asupra unei viziuni creative asupra lumii”, a scris diplomatul pe canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. El a anunțat principiile menționate de Zaharova, alte detalii însă nu sunt oferite.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeii și declanșarea conflictului în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul Skripal, construcția ”Nord Stream – 2” și multe altele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
Rusia, UE, relații, Maria Zaharova
Tematic
Ministrul rus de Externe: UE sapă tranșee în relația cu Rusia


Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden și-au dat mâna

150
(reînnoit 14:42 16.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a întâlnit acum câteva minute cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președinții Rusiei, Statelor Unite și Elveției, Vladimir Putin, Joe Biden și Guy Parmelin, au făcut o fotografie comună înainte de începerea summitului ruso-american de la Geneva. Cei trei au respectat distanța socială.

Tot atunci putin i-a mulțumit lui Biden pentru inițiativa de a se întâlni.

La rândul lui, Biden i-a spus lui Putin că întâlnirea tet-a-tet este necesară.

Ceremonia de fotografiere a avut loc pe veranda din fața intrării principale în Vila La Grange, unde are loc prima întâlnire a lui Putin și Biden. Liderii au fost fotografiați și apoi s-au retras pentru a negocia într-un format restrâns.

La Villa La Grange din Geneva are loc primul summit dintre Putin și Biden. Acesta început în jurul orei 14:00, ora Moscovei, și se va desfășura în trei părți: o întrevedere în format restrâns și două în format extins, cu pauze de cafea. Prima implică participarea ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov și a secretarului de stat Anthony Blinken, precum și a traducătorilor.

Pe lângă Lavrov, din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

150


Загрузка...
Poliția de Frontieră

Trecerea ilegală a frontierei la Tudora

0
(reînnoit 23:04 16.06.2021)
Doi moldoveni de 37 și 53 de ani, în după amiaza zilei de ieri, 15 iunie, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat la Tudora, intenționând să ajungă în Ucraina.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Bărbații au fost observați de către patrula Sectorului Poliției de Frontieră "Tudora-1" în cadrul serviciului de supraveghere şi control al frontierei, la o distanță de 500 m de la linia de frontieră.

Pagube provocate de ploi în Găgăuzia
© Photo : Предоставлено региональной комиссией по ЧС
S-a stabilit că bărbatul de 53 de ani din raionul Glodeni a încercat să iasă din țară prin punctul de trecere Palanca. Autoritățile ucrainene i-au interzis intrarea în țară, astfel bărbatul a decis să traverseze frontiera prin ocolirea acesteia. El a încercat să treacă frontiera împreună cu bărbatul de 37 de ani, pe care l-a întâlnit în drumul spre graniță.

Angajații Direcției regionale EST continuă cercetările. Persoanele au fost reținute până la stabilirea tuturor circumstanțelor. Pe numele acestora au fost întocmite procese-verbale de audiere și constatare a infracțiunii prevăzute de art. 362 al. 1 al Codului Penal al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0


Загрузка...