Artificial intelligence

Rusia a aprobat regulile pentru susținerea proiectelor în domeniul IA

57
(reînnoit 14:18 23.05.2021)
Guvernul a aprobat ordinele de sprijinire a dezvoltării în domeniul Inteligenței Artificiale, în aceste scopuri vor fi alocate 5,26 miliarde de ruble până în 2024.

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Premierul Mihail Mișustin a aprobat regulile pentru susținerea proiectelor în domeniul inteligenței artificiale, potrivit site-ului web al Guvernului rus.

”Companiile vor putea primi sprijin de stat în implementarea proiectelor-pilot pentru introducerea inteligenței artificiale (AI) în diferite sectoare ale economiei. Regulile pentru acordarea unor astfel de subvenții au fost aprobate de prim-ministrul Mihail Mișustin", este menționat în comunicat.

Se remarcă faptul că banii care vor fi distribuiți în funcție de rezultatele concursului pot fi cheltuiți pentru achiziționarea de software și echipamente, plata pentru serviciile programatorilor, închirierea spațiilor de birouri, întreținerea locurilor de muncă. Se subliniază că mărimea subvenției pe beneficiar nu ar trebui să depășească 100 de milioane de ruble. În total, 5,26 miliarde de ruble vor fi alocate în aceste scopuri până în 2024.

„Guvernul intenționează să aprobe regulile pentru subvenționarea evenimentelor în care elevii și studenții își vor dezvolta propriile proiecte în domeniul AI. Cele mai bune inițiative vor primi suport de experți și mentorat, care, printre altele, va permite echipelor să își pregătească proiectele. pentru lansarea pe piață ", mai precizează Guvernul.

În plus, documentul prevede servicii de finanțare pentru educație suplimentară specializată - mii de ruși vor putea primi certificate pentru promovarea programelor de AI. Pentru această măsură de sprijin până în 2024, vor fi alocate 1,23 miliarde de ruble.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Rusia, Inteligența Artificială
Tematic
Rusia: Compania MTS a devenit primul operator rus cu licență 5G
Drona rusească «Ohotnik» – comparație cu dronele americane și turcești
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului

165
(reînnoit 20:22 13.06.2021)
Șeful Centrului Gamalei, Aleksandr Ghimțburg, a vorbit despre mutațiile rusești ale coronavirusului.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. În Rusia există variante originale de mutații ale coronavirusului, de exemplu la Moscova, proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini sunt studiate în prezent, a declarat pentru RIA Novosti  directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei,  Aleksandr  Gințburg.

"Faptul că în țara noastră, și în particular la Moscova, ca și în alte țări, există variante originale de mutații ale virusului, acest lucru este sigur. Acum studiem proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini care circulă", a spus Gunțurg.

Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS>>>

Anterior, directorul adjunct al Centrului Gamalei Denis Logunov i-a spus lui Vladimir Putin că ar putea apărea tulpini ”de Moscova ” ale coronavirusului, președintele a declarat că a discutat acest subiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

165
Tagurile:
Rusia, mutații, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului


Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden în timpul întrevederii din 2011

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden

84
Vladimir Putin a declarat înainte de întâlnirea cu Biden că trebuie restabilite contactele personale.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Înainte de întâlnirea cu omologul său american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ei ar trebui să restabilească contactele personale, să stabilească un dialog direct și să creeze mecanisme de interacțiune între cele două țări, există probleme în care Rusia și Statele Unite pot activa cu adevărat în mod eficient.

”Restabilirea contactelor noastre personale, relațiilor, stabilirea unui dialog direct, crearea mecanismelor de interacțiune cu adevărat funcționale în acele domenii care prezintă interese reciproce – și acestea există, am vorbit deja despre acest lucru, mi se pare că nu mai este nevoie de repetat asta", a spus Putin într-un interviu pe platforma media ”Watch”, vorbind despre așteptările pe care le are de la întâlnirea cu Biden.

Președintele a menționat că despre acest lucru vorbește și partea americană: există o serie de probleme care prezintă interes reciproc. Acestea sunt stabilitatea strategică, conflictele regionale, măsurile de protecție a mediului, „preocuparea pentru ecologie în general, în sens global”, a spus Putin.

"Adică, există probleme în care putem lucra cu adevărat eficient", a adăugat el.

Vorbind despre reducerea retoricii negative împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, Putin a menționat că nu ar trebui să nu ar trebui să existe iluzii în această privință deoarece înaintea unor reuniuni la nivel înalt ei se străduiesc întotdeauna să reducă gradul de negativitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
summit, Biden, Putin
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump
Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden


Загрузка...