Președintele Rusiei Vladimir Putin

Putin: Victoria împotriva nazismului a fost realizată de poporul sovietic

111
(reînnoit 12:57 09.05.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost însoțit la parada din Piața Roșie din Moscova de președintele tadjik Emomali Rahmon.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că Rusia va ține minte mereu că poporul sovietic a fost cel care a înfăptuit măreața victorie în lupta împotriva nazismului.

„Ne vom aminti mereu că poporul sovietic a fost cel care a realizat acest act eroic. În cel mai dificil moment al războiului, în bătăliile decisive care au determinat rezultatul luptei împotriva fascismului, poporul nostru era singur, singur pe calea cu multe dificultăți, cale eroică și sacră spre victorie", a declarat Putin.

Președintele Federației Ruse a atras atenția asupra faptului că poporul sovietic „a luptat până la moarte pe toate fronturile, în cele mai aprige bătălii pe pământ, pe mare, în aer”.

"Ne amintim, de asemenea, de cei care au adăpostit, i-au sprijinit pe cei care au fost evacuați, au fost obligați să părăsească casa lor. Astăzi aducem un omagiu memoriei și recunoștinței întregii generații de mari eroi și muncitori", a adăugat Putin.

Poporul sovietic a dat un verdict istoric asupra nazismului și a învins „ciuma brună”, a adăugat Putin.

”Răspunsul la invazia hoardelor naziste a fost un sentiment comun, formidabil, irezistibil de hotărâre de a respinge invazia, de a face totul pentru ca inamicul să fie învins, astfel încât criminalii și ucigașii să sufere o pedeapsă inevitabilă și justă. Poporul sovietic a îndeplinit acest jurământ sacru, a apărat Patria-mamă și a eliberat țările Europei de „ciuma brună”, au pronunțat un verdict istoric asupra nazismului”, - a spus președintele Federației Ruse.

Liderul rus i-a felicitat pe toți cu prilejul Zilei Victoriei

"O victorie de o importanță istorică colosală pentru soarta întregii lumi. Felicitări pentru sărbătoarea care a fost, este și va fi pentru Rusia, poporul nostru, sacră. Este a noastră prin dreptul de rudenie cu cei care au învins, au frânt și zdrobit nazismul, al nostru de drept al moștenitorilor generației de câștigători. O generație de care suntem onorați și de care suntem mândri ", a spus Putin.

În același timp, președintele Federației Ruse a adăugat că se încearcă din nou să se pună în funcțiune o mare parte din ideologia nazismului în lume.

”Istoria necesită să tragem concluzii și învățăminte. Dar, din păcate, multe din ideologia naziștilor, care erau obsedați de teoria delirantă a exclusivității lor, se încearcă din nou să se pună în funcțiune. Și nu numai tot felul de radicali și grupuri ale teroriștilor internaționali”, a remarcat Putin.

Liderul rus a adăugat că astăzi vedem „încercări de rescriere a istoriei, de justificare a trădătorilor și infractorilor, responsabili de vărsarea sângelui a sute de mii de civili”.

Principala paradă militară, organizată în cinstea a 76 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei s-a desfășurat duminică în capitala Rusiei, cu participarea a peste 12 mii de militari și cu utilizarea a peste 190 de unități de echipament militar și 76 de elicoptere și avioane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
ziua victoriei, 9 mai, Putin
Tematic
Parada Victoriei în Piața Roșie din Moscova
Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia
Cum se va desfășura Ziua Victoriei la Chișinău: Programul activităților
Vladimir Putin

Putin a spus ce se va întâmpla în Rusia după ce va pleca din funcția de președinte

96
(reînnoit 17:31 14.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin crede că nimic „nu se va prăbuși” după plecarea sa din funcția de președinte al țării, potrivit site-ului oficial al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vladimir Putin a vorbit despre soarta Federației Ruse după plecarea sa din funcția de șef de stat într-un interviu acordat companiei de televiziune americane NBC.

„Și ce se va prăbuși peste noapte? Uitați-vă, dacă ne uităm la situația în care se afla Rusia în 2000, aceasta se afla la limita pierderii suveranității, integrității teritoriale, numărul cetățenilor sub pragul sărăciei era colosal și catastrofal, nivelul PIB-ului a scăzut substanțial... Dar acum situația este diferită. Există multe probleme acum, dar situația este complet diferită. Într-o zi, în locul meu va veni cu siguranță o altă persoană. Și de ce ar trebui să se prăbușească toate acestea?" a remarcat președintele rus în interviul acordat companiei de televiziune americane NBC, fiind citat de site-ul Kremlinului.

Vladimir Putin a devenit pentru prima dată președinte al Federației Ruse în anul 1999 și a deținut această funcție timp de două mandate consecutiv. Ulterior, timp de 4 ani a fost prim-ministru al Rusiei, iar în 2012 a fost reales șef de stat pentru un mandat de șase ani, iar în 2018 a mai câștigat un mandat de 6 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Rusia, președinte, Vladimir Putin
Tematic
Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden


Загрузка...
Brand

Explozie masivă: Momentul în care o benzinărie sare în aer - Video

84
(reînnoit 16:14 14.06.2021)
În rețele de socializare au apărut imagini cu explozia puternică de la o benzinărie din Novosibirsk, Rusia.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Martorii oculari au publicat în rețele de socializare imagini cu momentul exploziei de la o benzinărie din orașul Novosibirsk, federația Rusă.

În video se observă cum un nor de foc s-ar ridicat în aer. Cerul din zona deflagrației este acoperit de fum.

Incidentul a avut loc pe șoseaua Gusinobrdoskaia, 60. Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați, iar pompierii luptă cu flăcările. Periodic se aud exploziile baloanelor cu gaz.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Situații Excepționale, șase persoane au avut de suferit în urma accidentului, dintre care patru au fost spitalizate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84


Загрузка...
Pacient la spital

Niciun deces cauzat de COVID-19: Câte cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat

0
(reînnoit 17:57 14.06.2021)
Niciun bolnav nu a fost răpus astăzi, 14 iunie, de noul coronavirus. Despre asta anunță Ministerul Sănătății. Totodată, alte 33 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Autoritățile anunță că alte 33 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în țara noastră.

Conform datelor oficiale, luni, 14 iunie, au fost efectuate 2 838 de teste, dintre care 979 de teste rapide. Din totalul de cazuri, niciunul nu este în rândul lucrătorilor medicali și niciunul de import.

Numărul de decese a rămas la 6 154 după ce astăzi nicio persoană nu a fost răpusă de boală. 

Datele mai arată că în prezent 44 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 12 sunt intubați. Cu forme ușoare ale bolii se tratează la domiciliu 694 de persoane.

Totodată, alte 62 de persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 248 733 de persoane au fost tratate de COVID-19. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 830.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
decese, spital, bolnavi, COVID-19


Загрузка...