Dmitri Peskov

Peskov a comentat poziția lui Sandu față de trupele rusești din Transnistria

336
(reînnoit 13:38 05.01.2021)
Declarația Maiei Sandu despre necesitatea retragerii militarilor ruși din Transnistria este periculoasă, însă Rusia are în continuare o poziție responsabilă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

BUCUREȘTI, 5 ian – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat declarațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, despre necesitatea retragerii din stânga Nistrului a trupelor de menținere a păcii. În opinia lui, acest lucru poate crea niște riscuri.

Peskov a mai declarat că Rusia și-a asumat o anumită povară și țara este gata să și-o asume în continuare, ocupând o poziție responsabilă pe arena internațională.

“A venit Maia Sandu, a devenit președinte al Moldovei și iată prima declarație, de parcă Moldova nu ar avea alte probleme, că trebuie retrași pacificatorii din Transnistria. Un potențial pericol? Foarte mare. Sunt multe astfel de zone... Iată de ce, desigur, e o povară deosebită pentru statele mari, precum Rusia, însă Rusia, slava Domnului, este capabilă să-și asume această povară, având o poziție responsabilă”, a spus Peskov într-un interviu oferit Soloviov Live pe YouTube.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

336
Tagurile:
Transnistria, trupe, Maia Sandu, Dmitri Peskov
Tematic
Peskov: Extremismul nu poate fi camuflat prin religie
Vladimir Putin

Kremlinul a dezvăluit ce va conține mesajul lui Putin adresat Adunării Federale

119
Dmitri Peskov a menționat că adresarea din acest al a lui Vladimir Putin către Adunarea Federală va conține o agendă ”post-covid”.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Mesajul din acest an al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, către Adunarea Federală va fi unul „post-covid” -  dedicat provocărilor unei perioade fără precedent prin care trece Rusia acum. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al președintelui Dmitri Peskov.

El a menționat că Rusia abia iese din criza legată de pandemie și nu este clar cât va dura această perioadă. Peskov a subliniat că autoritățile trebuie să „compenseze scăderea”, scrie RIA Novosti.

”Și nu doar să compenseze, ci trebuie să treacă la dezvoltare. Evident, despre acest lucru va fi vorba, într-un fel sau altul, în adresare. Unele măsuri sistemice de sprijin. Tradițional, președintele vorbește întotdeauna despre acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al liderului  Federației Ruse postul TV „Rossia 1”.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев
Peskov a comunicat de asemenea că Putin își cizelează uneori mesajul până în ultimele minute, astfel încât în varianta finală pot apărea declarații neașteptate atât pentru cei care au pregătit principalele lui teze, cât și pentru funcționari. De asemenea, se întâmplă ca nimeni să nu știe până la urmă despre conținutul unor anumite dispozițiilor din adresare.

"Dar asta nu înseamnă că cineva urmărește să facă senzație. Nu este deloc așa. Întrucât acesta este un mesaj al președintelui, el este și autorul. Și până în ultima clipă, până în ultima noapte, el evident îl gândește", a adăugat Peskov .
Președintele Rusie își va ține discursul în fața Adunării Federale pe data de 21 aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

119
Tagurile:
Adunarea Federală, Putin, mesaj
Tematic
Președintele Federației Ruse se va adresa Adunării Federale pe 21 aprilie


Загрузка...
Drapelele Rusiei șu SUA

Rusia: deteriorarea relațiilor dintre Washington și Moscova va costa SUA 715 miliarde $

128
(reînnoit 08:49 11.04.2021)
Deteriorarea relațiilor dintre Moscova și Washington va costa cetățenii americani încă 715 miliarde de dolari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, comentând propunerea președintelui SUA de a crește bugetul pentru apărare.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik, Doina Crainic. Casa Albă a declarat, în cererea sa inițială legată de buget pentru cheltuieli discreționare, că Biden a cerut Congresului să ofere Departamentului Apărării un buget de 715 miliarde de dolari prin care, printre alte probleme de securitate globală, să descurajeze Rusia și China.

„Casa Albă a anunțat prețul rusofobiei și sinofobiei. Ruperea relațiilor cu Rusia și China va costa contribuabilii americani 715 miliarde de dolari în plus. Aceasta în contextul datoriei guvernamentale a SUA, care a crescut la 26,9 trilioane de dolari în septembrie 2020”, a menționat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova într-o postat pe Facebook, citată de Sputnik News.

Propunerea preşedintelui SUA a venit la mai puțin de o lună după ce serviciul de informații american a publicat un raport în care se susține că președintele rus Vladimir Putin ar fi autorizat „operațiunile de influență” de la Kremlin pentru a-l submina pe candidatul democratic de atunci, Joe Biden, în timpul alegerilor din 2020 și a exacerba diviziunile politice din SUA.

Kremlinul a calificat raportul drept „absolut neîntemeiat”, exprimând convingerea că acesta este un pretext pentru introducerea de noi restricții. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a adăugat că Rusia nu a intervenit în vot și nu are nimic de-a face cu campaniile împotriva candidaților. El a menționat că politica de sancțiuni a Washingtonului ar putea deteriora și mai mult relațiile bilaterale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
Miliarde, Washington, Moscova, relații
Tematic
Kremlinul, gata pentru cele mai proaste scenarii de dezvoltare a relațiilor cu SUA
Moscova dă în vileag: SUA dezvoltă arme biologice în apropierea Rusiei și Chinei


Загрузка...

Renunțarea la acest obicei v-ar putea prelungi viața cu aproape 30 de ani

847
(reînnoit 21:01 11.04.2021)
Oameni de știință au făcut studii timp de 20 de ani ca să constate în final că renunțarea la acest viciu ar prelungi viața cu 28 de ani.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Renunțarea la consumul de alcool ar putea prelungi viața cu 28 de ani, scrie Express, citând date ale oamenilor de știință de la Institutul Karolinska, Suedia.

Experții au monitorizat durata de viață a persoanelor afectate de patima alcoolului din Danemarca, Finlanda și Suedia, timp de 20 de ani. Mortalitatea cauzată de diverse boli și afecțiuni a fost semnificativ mai mare în grupul participanților la studiu care consumau alcool. În medie, speranța lor de viață a fost redusă cu 28 de ani.

Medicii au avertizat în repetate rânduri în privința efectelor negative ale alcoolului asupra organismului uman. În special, alcoolul, chiar și în doze mici, crește semnificativ riscul de cancer, demență, impotență și infertilitate. Alcoolul afectează negativ și funcționarea inimii, creierului și ficatului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

847
Tagurile:
obicei, viață, alcool
Tematic
Ceaiul provoacă cancerul dacă nu este consumat corect - Detalii
În cât timp este eliminat alcoolul din organism


Загрузка...