Владимир Путин.

Putin, despre cenzura pe internet: nu ne împușcăm singuri în picior

86
(reînnoit 21:38 10.12.2020)
Președintele rus a criticat restricțiile impuse de administratorii resurselor media străine și, de asemenea, a sugerat dezvoltarea propriilor servicii și rețele de Internet.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Reacțiile de răspuns la numeroasele cazuri de cenzurare a conturilor rusești de către platformele străine de internet, cum ar fi Facebook sau Youtube, nu ar trebui să împiedice activitatea Runet-ului, nu ar trebui să devină pentru acesta un fel de „împușcătură în picior”.

Acest lucru a fost declarat de șeful statului rus în timpul unei reuniuni a Consiliului pentru drepturile omului, desfășurat sub egida președintelui.

Vladimir Putin a comentat proiectul de lege privind combaterea cenzurii pe internet, adoptat de Duma de Stat în prima lectură, care, printre altele, prevede blocarea resurselor străine de internet pe teritoriul Rusiei.

"Desigur, văd riscurile asociate blocării activităților rețelelor străine, care sunt folosite de multe mii de cetățeni ruși, inclusiv - după cum ați spus - folosesc aceste oportunități pentru a-și câștiga existența", a spus Putin.

El a căzut de acord că este necesar să se acționeze cu atenție în chestiuni legate de posibilitatea blocării platformelor străine de internet care impun restricții în privința mass-media rusești.

"Acesta este cenzura, acesta este un câmp al confruntării informațiilor. Nu facem acest lucru - vă atrag atenția asupra acestui lucru - atenție, nu noi. Dar suntem necoiți să reacționăm cumva la acest lucru, cumva să răspundem. Dar haideți, desigur, să facem acest lucru în așa fel încât să nu ne împușcăm singuri în picio", a subliniat președintele rus.

Putin a cerut o dezvoltare mai activă a industriei internetului în Rusia pentru a preveni restricțiile nejustificate.

"Vom dezvolta propriile noastre servicii, propriile noastre capacități, propriile rețele, vom oferi servicii de calitate acasă și nu vom restricționa oamenii acolo unde nu are deloc sens. Am pornit întotdeauna de la faptul că orice acțiune de răspuns nu ar trebui să fie una care să fie în detrimentul nostru", a conchis Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
Internet, cenzura, Putin
Tematic
Hackerii ruși pot fi invidioși: Cine a capturat puterea reală în SUA
Deputat în Duma de Stat despre blocarea conturilor Sputnik pe Facebook: E doar începutul
Impact mondial! Trump a semnat limitarea protecţiei şi libertăţii reţelelor pe Internet!
În cazul căror boli nu trebuie să te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

În cazul căror boli nu trebuie te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

355
(reînnoit 10:18 19.06.2021)
Iată ce spune directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg, despre cazurile când trebuie să evitați vaccinarea.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Pacienții cu boli cardiovasculare, astm bronșic, hepatita C, cancer în remisie pot fi vaccinați împotriva coronavirusului cu Sputnik V, însă în cazul urticariei și conjunctivitei este imposibil dacă boala se află în faza acută, precum și în starea acută a oricărei alte boli, a declarat pentru RIA Novosti, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg.

”Pacienții cardiaci cu patologie trebuie mai întâi vaccinați. Pentru că, dacă se infectează, se află în primul grup de risc - diabetici, pacienți bolnavi de inimă”, a spus Gunzburg.

În cazul urticariei și conjunctivitei aflată în stare acută, este interzis să se vaccineze, a spus Ginzburg. Orice afecțiune acută este o contraindicație, vă puteți vaccina abia după două săptămâni, a explicat el.

Pacienții cu cancer în remisie care nu primesc chimioterapie, de asemenea, pot fi vaccinați, a adăugat el.

În august 2020, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamaleya”. A fost denumit „Sputnik V”. Tot în Rusia au fost create alte vaccinuri împotriva COVID-19 - „EpiVacCorona” din centrul „Vector” din Rospotrebnadzor și „KoviVak”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai, a devenit cunoscut despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

355
Tagurile:
boli, vaccin, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...

Vaccin-gumă de mestecat

71
(reînnoit 22:53 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
guma, VACCIN


Загрузка...
Operațiune specială

Operațiune specială cu implicarea structurilor de forță: Oamenii legii promit detalii

0
(reînnoit 15:37 19.06.2021)
Pe teritoriul Republicii Moldova a fost depistată o captură record de heroină. Despre acest lucru anunță Inspectoratul General al Poliției. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Poliția Republicii Moldova anunță că a fost depistată o captură record de heroină pe teritoriul țării noastre.

Astfel, o grupare criminală internațională a fost demascată ca urmare a unei operațiuni transfrontaliere.

 În cadrul operațiunii sunt implicați ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigații, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul Vamal.

Deocamdată, oamenii legii nu au venit cu detalii referitoare la operațiunea desfășurată pentru a nu prejudicia mersul anchetei, dar au dat asigurări că vor reveni cu alte informații despre acest caz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
captură, frontieră, droguri, heroină
Тема:
Viața în Moldova


Загрузка...