Vaccinare

Cei care vor se vaccineze împotriva COVID-19 nu au voie facă asta

977
(reînnoit 20:41 09.12.2020)
Șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a spus că cei care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 nu trebuie să consume în niciun caz alcool cu cel puțin două săptămâni înainte de vaccinare și 42 de zile după. Totodată, aceștia sunt îndemnați nici să nu fumeze.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Experții recomandă ca cei care doresc să fie vaccinați împotriva coronavirusului, cel puțin temporar, să renunțe la cele mai frecvente obiceiuri proaste - consumul de alcool și fumatul.

Vaccinare
© Sputnik / Георгий Зимарев

În cadrul unei emisiuni realizate la radio ”Komsomolskaia Pravda”, șeful Rospotrebnadzor Anna Popova a explicat cât de periculos este consumul de alcool pentru un organism care resimte efectele vaccinului.

”Acesta este un stres pentru organism. Dacă vrem să avem sănătate și o reacție de protecție, nu trebuie să bem alcool... Cu cel puțin două săptămâni înainte de imunizare, trebuie să încetăm să mai consumăm alcool. La 42 de zile de la prima administrare se formează imunitatea și trebuie să avem grijă de sănătate”, a explicat Popova.

Șeful departamentului a recomandat, de asemenea, renunțarea la fumat, deoarece fumul irită plămânii, având un efect negativ asupra sistemului imunitar și asupra stării generale a organismului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

977
Tagurile:
alcool, Sfat, vaccin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)
Tematic
Ultima oră: Premierul Ion Chicu, testat pozitiv cu COVID-19

Localurile din Moscova funcționează cu program redus din cauza restricțiilor COVID

34
Unitățile de alimentație publică din Moscova funcționează cu program limitat din cauza restricțiilor impuse pe fundalul creșterii cazurilor de COVID-19.

Restaurantele, cafenelele, barurile și cluburile din Moscova nu vor mai servi clienții noaptea, între orele 23:00 - 06:00, în perioada 13-20 iunie, din cauza creșterii considerabile a cazurilor de coronavirus în capitala rusă.

Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop
© Photo : Courtesy of the National Institutes of Health

În filmările realizate duminică seară pot fi văzuți oameni care stau lângă localurile închise din cartierul foarte popular ”Iazurile Patriarhului”.

Potrivit unui decret al primarului Moscovei, Serghei Sobianin, în perioada respectivă va fi suspendată în totalitate activitatea grădinilor zoologice, punctelor alimentare din centrele comerciale, precum și a sălilor de joc pentru copii.

De asemenea, Sobianin a semnat un decret privind prelungirea zilelor nelucrătoare în perioada cuprinsă între 15 și 19 iunie, cu păstrarea salariilor. Angajatorilor li se recomandă să permită ca cel puțin o treime din angajații să lucreze de la distanță.

După cum a raportat Centrul operațional, 7.704 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate la Moscova pe 13 iunie. Este maximul din 14 ianuarie a anului curent. Un total,  în Rusia au fost înregistrate duminică 14.723 de cazuri noi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Rusia, COVID-19, restricții, Moscova
Tematic
OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului


Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a spus ce se va întâmpla în Rusia după ce va pleca din funcția de președinte

323
(reînnoit 18:38 14.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin crede că nimic „nu se va prăbuși” după plecarea sa din funcția de președinte al țării, potrivit site-ului oficial al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vladimir Putin a vorbit despre soarta Federației Ruse după plecarea sa din funcția de șef de stat într-un interviu acordat companiei de televiziune americane NBC.

„Și ce se va prăbuși peste noapte? Uitați-vă, dacă ne uităm la situația în care se afla Rusia în 2000, aceasta se afla la limita pierderii suveranității, integrității teritoriale, numărul cetățenilor sub pragul sărăciei era colosal și catastrofal, nivelul PIB-ului a scăzut substanțial... Dar acum situația este diferită. Există multe probleme acum, dar situația este complet diferită. Într-o zi, în locul meu va veni cu siguranță o altă persoană. Și de ce ar trebui să se prăbușească toate acestea?" a remarcat președintele rus în interviul acordat companiei de televiziune americane NBC, fiind citat de site-ul Kremlinului.

Vladimir Putin a devenit pentru prima dată președinte al Federației Ruse în anul 1999 și a deținut această funcție timp de două mandate consecutiv. Ulterior, timp de 4 ani a fost prim-ministru al Rusiei, iar în 2012 a fost reales șef de stat pentru un mandat de șase ani, iar în 2018 a mai câștigat un mandat de 6 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

323
Tagurile:
Rusia, președinte, Vladimir Putin
Tematic
Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden


Загрузка...
Imagini din arhivă

Astăzi se împlinesc 132 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu