Vaccin împotriva COVID - 19

Un nou producător al vaccinului Sputnik V, înregistrat în Rusia

86
(reînnoit 10:49 26.10.2020)
Ministerul Sănătății din Federația Rusă anunță înregistrarea unui nou producător al vaccinului ”Sputnik V” - detalii.

CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Ministerul rus al Sănătății a anunțat înregistrarea unui alt producător de vaccin ”Sputnik V” - este vorba de compania ”Generium”, informează RIA Novosti.

”Ministerul Sănătății din Rusia a făcut modificări la certificatul de înregistrare al vaccinului pentru prevenirea COVID-19, "Gam-COVID-Vac!” („Sputnik V”), fiind inclus în lista producătorilor de către compania de cercetare și producție ”Generium”, este menționat într-un comunicat al Ministerului rus al Sănătății.

"Extinderea listei producătorilor este cea mai importantă etapă din program pentru creșterea producției. Noile platforme de producție vor crește semnificativ volumul de vaccin produs și, astfel, va crește numărul de ruși vaccinați împotriva noii infecții cu coronavirus", a explicat serviciul de presă al Ministerului.

Vaccinul Sputnik V
© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

Anterior, certificatul de înregistrare includea sucursala Medgamal a Centrului Gamalei al Ministerul Sănătății din Rusia și compania Binnopharm, precizează serviciul de presă.

Amintim că în Federația Rusă au început testările vaccinului ”Sputnik V” cu participarea voluntarilor care au o vârstă de peste 60 de ani.

Rusia a înregistrat în prezent două vaccinuri împotriva coronavirusului. Este vorba de ”Sputnik V” produs de Centrul ”Gamalei” și preparatul și ”EpiVakKorona”al Centrului ”Vector”. Continuă activitatea în vederea creării unui vaccin viu la Centrul de cercetare și elaborare a preparatelor imunobiologice ”Ciumakov” al Academiei de Științe din Rusia.

De asemenea, Rusia a demarat testările clinice ale celui de-al treilea vaccin împotriva coronavirusului, creat de centrul “M. P. Ciumakov”.

Producătorii speră că Ministerul Sănătății al Rusiei va înregistra în decembrie noul preparat, iar până la finele acestui an va începe producția în masă. Anterior, în registrul de stat al medicamentelor a fost inclus vaccinul dezvoltat de centrul științific din Novosibirsk „Vector”. De asemenea, se apropie de final studiile primului vaccin din lume anti-COVID-19, Sputnik V. Acum decurge cea de-a treia etapă a testărilor preparatului rusesc peste hotare, iar de rezultatele lor va depinde succesul vaccinului pe piața internațională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
Rusia, Vaccinul Sputnik V, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1152)
Tematic
Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus - detalii
Vaccinul Sputnik V: Testat pe voluntari care au peste 60 de ani
Vaccinul rus „Sputnik V” va fi testat în India

Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă

62
(reînnoit 21:17 26.11.2020)
Fregata Amiralul Gorșkov a efectuat lansări de rachete hipersonice de croazieră Țirkon din Marea Albă, asupra unei ținte din bazinul Mării Barents, aflate la o distanță de 450 de kilometri.

Viteza zborului rachetei a depășit 8 Mach. Lansarea a avut loc în cadrul testării noilor tipuri de arme.

Fregata Amiralul Goșrkov este una din cele mai moderne nave ale Flotei Navale de Nord a Rusiei. Vasul militar este unul multifunctional, capabil să poarte lupte cu adversarul pe apă, aer și subacvatic. Fregata poate efectua lovituri asupra obiectelor terestre și de coasă, care se află la o distanță de peste 1,5 mii de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
rachete, lansare, Rusia
Tematic
„Zirconul” rusesc a privat SUA de conceptul unei lovituri globale


Загрузка...

Marinarii ruși au oprit invazia americană: Provocare în Golful Petru cel Mare

93
(reînnoit 17:21 26.11.2020)
Marea navă antisubmarină a Flotei ruse din Pacific “Amiralul Vinogradov” a oprit invazia distrugătorului marinei americane „John McCain” în apele teritoriale rusești din Golful Petru cel Mare.

Ministerul Apărării din Rusia a precizat că nava americană a depășit granița maritimă cu 2 kilometri. Echipajul navei antisubmarine “Amiralul Vinogradov”, care urmărea distrugătorul marinei SUA, i-a trimis un avertisment că va lua măsuri dacă „John McCain” nu va părăsi imediat teritoriul rus.

După ce notificarea a fost trimisă, „Amiralul Vinogradov” s-a îndreptat direct spre inamic. După ce a evaluat situația, echipajul navei americane s-a grăbit să iasă în apele neutre. Ce făcea distrugătorul „John McCain” în Rusia și în ce mod comandamentul flotei a 7-a a marinei SUA a justificat acțiunile echipajului navei sale – urmăriți în videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
Provocare, rusi, marinari
Tematic
"Sunt doar primii pași" - de ce SUA își trimite submarinele la frontierele Rusiei


Загрузка...
Medicina

Zeci de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară

0
(reînnoit 09:57 27.11.2020)
A doua tranșă de vaccin antigripal achiziționate din Federația Rusă au ajuns în Republica Moldova. Alt lot va veni în decembrie, din SUA.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Peste 90 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova, informează Ministerul Sănătății. Cele 93 de mii de doze sunt din lotul de 100 de mii achiziționat din Federația Rusă. Prima tranșă de șapte mii de doze a ajuns la începutu lunii noiembrie.

Vaccinurile vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire. În această categorie se înscriu lucrătorii medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din Centre de plasament, etc.    

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atrage atenția că imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. De asemenea, MSMPS recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Alte 100 de mii de doze urmează a fi livrate în țară la începutul lunii decembrie curent. Dintre acestea, 85 de mii de doze, oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15 mii de doze achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
nevaccinarea voluntară, doze de vaccin, vaccinare copii, Vaccinuri


Загрузка...