Vaccin Sputnik V

După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare

274
(reînnoit 13:52 16.09.2020)
Rusia dă o adevărată lecție lumii în bătălia cu pandemia, atât prin seriozitatea cercetării, cât și prin transparența studiilor și rezultatelor.

BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. După anunțarea vaccinului anti-SARS Cov-2 de Centrul “N. Gamalei” din Moscova, Rusia transmite că are mai multe vaccinuri pentru coronavirus — două de producţie rusească și două străine — se află în procedură de înregistrare.

Informația a fost oferită chiar de ministrul Sănătății din Federația Rusă, Mihail Murașko.

”Vaccinul „Sputnik V”, dezvoltat de Centrul “N. Gamalei” din Moscova, a fost deja înregistrat, iar dintre celelalte vaccinuri unul este dezvoltat de Centrul ”Vector” din Novosibirsk, iar celălalt este al Institutului ”Șumakov”, a spus Murașko.

Ministrul rus a precizat că în procedură de înregistrare în Rusia sunt vaccinul chinezesc Sinopharm și ”un alt vaccin, pe bază de adenovirus de cimpanzeu, de la AstraZeneca”, transmite ”Vești din Rusia”

Vaccin
Пресс-служба АФК "Система"

Reamintim că ”Sputnik V” a fost înregistrat în august, înainte de finalizarea studiilor clinice, iar pe 8 septembrie primul lot de vaccin a fost lansat în circuitul civil.

Recent, un grup de oameni de ştiinţă a publicat o scrisoare deschisă, adresată redactorului-şef al publicației ”The Lancet”, cea mai importantă publicație de specialitate britanică, în care se exprimă dubii cu privire la vaccinul rusesc.

De cealaltă parte, institutul Gamalei a respins criticile din scrisoarea deschisă, semnată iniţial de 26 de oameni de ştiinţă şi care are în prezent 38 de semnatari.

”Rezultatele publicate sunt autentice şi exacte şi au fost examinate de cinci revizori The Lancet”, a declarat Denis Lugunov, directorul adjunct al institutului, care a precizat că ”Gamaleia” a transmis revistei britanice toate datele rezultatelor testelor.

De asemenea, institutul Gamalei a trimis răspunsuri detaliate la întrebările adresate în scrisoarea deschisă, a declarat recent ministrul adjunct rus al Sănătăţii, Aleksei Kuzneţov.

Testul vaccinului ”Sputnik V” se află în faza 3, cu 40.000 de participanţi. Testul a fost lansat pe 26 august și, conform ministrului Murașko, peste 31.000 de persoane s-au înscris deja.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

274
Tagurile:
Rusia, vaccin, Sputnik
Tematic
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 a fost pus în uz general
AstraZeneca a oprit testările pentru vaccinul anti-COVID - iată din ce cauză

Distrugătorul britanic HMS Defender, surprins de un avion și o dronă rusească

62
Imagini capturate miercuri de o aeronavă rusă și o dronă cu distrugătorul britanic HMS Defender în Marea Neagră.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că nava britanică, care aparține Marinei Regale militare, a încălcat frontiera de stat. Ea a fost filmată de un avion militar rusesc, de model Su-24M, care a însoțit distrugătorul britanic.

Ministerul rus al Apărării a mai declarat într-un comunicat de presă că una dintre navele sale de patrulare și un avion de vânătoare au tras focuri de avertizare după ce distrugătorul britanic HMS Defender a intrat în apele teritoriale ale Rusiei.

Ministerul Apărării al Marii Britanii a negat că ar fi fost trase focuri de avertizare asupra navei sale de război. Mai mult, acesta susține că distrugătorul britanic nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei, ci doar ar fi trecut prin apele teritoriale ucrainene în conformitate cu dreptul internațional, iar împușcăturile rusești au fost făcute ca parte a unor exerciții planificate în prealabil.

În legătură cu acest incident, ministerul rus al Apărării a declarat că nava britanică a intrat în apele teritoriale ale Rusiei și a parcurs 3 kilometri în interiorul frontierei, lângă Capul Fiolent din Crimeea. Rusia a solicitat Regatului Unit să efectueze o investigație amănunțită a acțiunilor echipajului distrugătorului „Defender”, pentru a preveni incidente similare în viitor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62


Загрузка...
Ministerul rus de Externe

Putem și bombarda: Reacția MAE rus la incidentul cu distrugătorul britanic

116
(reînnoit 12:19 24.06.2021)
Anterior, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că distrugătorul britanic Defender a încălcat frontiera rusă și a intrat la trei kilometri distanță în apele rusești, în zona Capului Fiolent (Crimeea).

CHIȘINĂU, 24 iunie - Sputnik. Viceministrul rus de Externe Sergei Riabkov, comentând incidentul cu distrugătorul britanic Defender, a declarat că dacă colegii săi nu înțeleg ce înseamnă granițele Rusiei, atunci „putem și bombarda”.

Miercuri, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că distrugătorul britanic Defender a trecut frontiera rusă și a intrat în apele rusești, la trei kilometri distanță, în zona Capului Fiolent (Crimeea). După aceea, o navă de patrulare a frontierei ruse a tras focuri de avertizare, iar aeronava Su-24M a efectuat „bombardamente de avertizare” pe cursul de mișcare a distrugătorului, relatează RIA Novosti.

Riabkov i-a avertizat în legătură cu astfel de pași provocatori „pe toți cei care, sub sloganul libertății navigației, se dedau la încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse.

"Pentru că securitatea țării noastre este mai presus de orice", le-a declarat Riabkov jurnaliștilor

"Putem face apel la bunul simț, putem cere respectarea dreptului internațional, iar dacă acest lucru nu ajută - putem bombarda. Nu doar asupra cursului, ci și asupra țintei, dacă colegii nu înțeleg", a adăugat el, răspunzând la întrebarea ce se poate face în viitor pentru a evita incidente similare celui cu distrugătorul Defender, inclusiv pentru a nu admite acest lucru cu partenerii americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tagurile:
MAE rus, britanic, Distrugător, Marea Neagră, incident
Tematic
Este o provocare – senator rus, despre incidentul din Marea Neagră


Загрузка...
Primarii din Chișinău și Suceava au semnat un acord de colaborare

Ceban a semnat un acord cu autoritățile din Suceava: Ce proiecte ar urma se facă

0
Mai multe proiecte în domeniul economiei, educației și culturii ar urma să fie implementate în curând în Capitala noastră. Primăria din Chișinău a semnat un acord de colaborare cu județul Suceava, România. 

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook că Chișinăul va colabora și cu județul Suceava. Mai exact, joi, 24 iunie, primarul Chișinăului a semnat un acord de colaborare cu autoritățile locale din județul Suceava, România.

Ceban a scris că această cooperare va avea la bază schimb de informații și de experiență, și realizarea proiectelor sau programelor comune în domenii precum:administrație publică locală, urbanism, mediu, economie, comerț, educație, cultură și sport.

Primarul a precizat că în curând un grup de lucru din Chișinău va merge la Suceava pentru a putea realiza mai multe proiecte. 

„După semnarea înțelegerii am discutat cu mai mulți reprezentanți de instituții din Suceava despre idei și proiecte, precum: reabilitarea în comun a Muzeului „Grigore Vieru” de la Chișinău, crearea unui program de simulare pentru pregătirea de examenele de bacalaureat, dezvoltarea serviciilor de educație pe parcursul vieții și a serviciilor pentru copii care au nevoie de ajutor, colaborarea între școlile de meserii, dezvoltarea turismului și atragerea de investiții”, a scris Ion Ceban.

Ceban a menționat că este bucuros că Primăria Chișinău reușește să dezvolte relații de colaborare cu mai multe țări, orașe, capitale, regiuni și județe. El a precizat că aceste colaborări sunt o bună oportunitate pentru Capitala Republicii Moldovaca să-și dezvolte potențialul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
primării, Suceava, colaborare, Ion Ceban


Загрузка...