Vaccin Sputnik V

După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare

264
(reînnoit 13:52 16.09.2020)
Rusia dă o adevărată lecție lumii în bătălia cu pandemia, atât prin seriozitatea cercetării, cât și prin transparența studiilor și rezultatelor.

BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. După anunțarea vaccinului anti-SARS Cov-2 de Centrul “N. Gamalei” din Moscova, Rusia transmite că are mai multe vaccinuri pentru coronavirus — două de producţie rusească și două străine — se află în procedură de înregistrare.

Informația a fost oferită chiar de ministrul Sănătății din Federația Rusă, Mihail Murașko.

”Vaccinul „Sputnik V”, dezvoltat de Centrul “N. Gamalei” din Moscova, a fost deja înregistrat, iar dintre celelalte vaccinuri unul este dezvoltat de Centrul ”Vector” din Novosibirsk, iar celălalt este al Institutului ”Șumakov”, a spus Murașko.

Ministrul rus a precizat că în procedură de înregistrare în Rusia sunt vaccinul chinezesc Sinopharm și ”un alt vaccin, pe bază de adenovirus de cimpanzeu, de la AstraZeneca”, transmite ”Vești din Rusia”

Vaccin
Пресс-служба АФК "Система"

Reamintim că ”Sputnik V” a fost înregistrat în august, înainte de finalizarea studiilor clinice, iar pe 8 septembrie primul lot de vaccin a fost lansat în circuitul civil.

Recent, un grup de oameni de ştiinţă a publicat o scrisoare deschisă, adresată redactorului-şef al publicației ”The Lancet”, cea mai importantă publicație de specialitate britanică, în care se exprimă dubii cu privire la vaccinul rusesc.

De cealaltă parte, institutul Gamalei a respins criticile din scrisoarea deschisă, semnată iniţial de 26 de oameni de ştiinţă şi care are în prezent 38 de semnatari.

”Rezultatele publicate sunt autentice şi exacte şi au fost examinate de cinci revizori The Lancet”, a declarat Denis Lugunov, directorul adjunct al institutului, care a precizat că ”Gamaleia” a transmis revistei britanice toate datele rezultatelor testelor.

De asemenea, institutul Gamalei a trimis răspunsuri detaliate la întrebările adresate în scrisoarea deschisă, a declarat recent ministrul adjunct rus al Sănătăţii, Aleksei Kuzneţov.

Testul vaccinului ”Sputnik V” se află în faza 3, cu 40.000 de participanţi. Testul a fost lansat pe 26 august și, conform ministrului Murașko, peste 31.000 de persoane s-au înscris deja.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

264
Tagurile:
Rusia, vaccin, Sputnik
Tematic
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 a fost pus în uz general
AstraZeneca a oprit testările pentru vaccinul anti-COVID - iată din ce cauză
Vaccinul anti COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice

Vaccinul împotriva COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice

81
(reînnoit 12:56 30.09.2020)
Autoritățile din Federația Rusă anunță încheierea studiilor clinice pentru un nou vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul ”Vector”.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Specialiștii Centrului Științific de Stat de Virologie și Biotehnologie „Vector” din Rusia au finalizat studiile clinice ale vaccinului împotriva COVID-19, a declarat șeful Rospotrebnadzor Anna Popova, informează RIA Novosti.

”Studiile clinice s-au încheiat chiar astăzi la ”Vector”, - a spus Popova într-un interviu pentru NTV.

Popova a subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului va fi voluntară, dar dacă este asociată cu riscuri profesionale, atunci „poate fi necesară”.

Vaccinul anti-COVID-19 ”EpiVakKorona”
© Photo : Пресс-служба Роспотребнадзора

Anterior, Alexander Rîjikov, șeful Departamentului Infecții Zoonotice și Gripă de la Centrul ”Vector” din cadrul Rospotrebnadzor, a spus că prima fază a testării medicamentului EpiVacCorona pentru prevenirea infecției cu coronavirus și-a demonstrat siguranța completă a medicamentului pe bază de agenți peptidici: deși nu oferă imunitate pe tot parcursul vieții de COVID- 19, cu toate acestea, protejează împotriva infecției timp de cel puțin șase luni.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a început înregistrarea vaccinului. Procesul urmează a fi încheiat până la 15 octombrie, pentru asta Centrul „Vector”, a depus la Ministerul Sănătății toate documentele necesare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
studii clinice, COVID-19, vaccin, vector
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Putin, despre pandemie și vaccin pentru angajații ONU
Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus - detalii


Загрузка...
Când ar putea reveni la studii în Rusia studenții străini

Când ar putea reveni la studii în Rusia studenții străini

42
Admiterea studenților străini la studiile de zi la universitățile rusești depinde de eliminarea restricțiilor de intrare în țară.

CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Studenții străini vor putea intra pe teritoriul Rusiei pentru a studia la universități după eliminarea restricțiilor de intrare în țară, transmite serviciul de presă al Ministerului rus al Educației și Științei.

Anterior, s-a raportat că peste 100 de mii de studenți străini (inclusiv din Moldova) nu au putut să meargă în Rusia să studieze în universități din cauza pandemiei.

"Admiterea studenților străini la educație la zi în Federația Rusă depinde de ridicarea restricțiilor de intrare în țară. Până în prezent, restricțiile de intrare în Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Coreea de Sud au fost ridicate", este menționat în mesaj.

Luni a avut loc o conversație între președinții Rusiei și Moldovei. Președintele Igor Dodon l-a rugat pe Vladimir Putin să le permită studenților moldoveni care studiază în Federația Rusă să intre în țară.

De asemenea, Chișinăul speră că Moscova va lua în considerare în viitorul apropiat posibilitatea reluării legăturilor aeriene și feroviare între cele două țări.

În urma negocierilor, președinții au ajuns la înțelegerea că în următoarele zile va avea loc o conversație telefonică între prim-miniștrii Rusiei și Moldovei cu privire la aceste înțelegeri și alte acorduri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
studenți străini, studii, Rusia
Tematic
Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Universitatea Slavonă


Загрузка...
Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”

Din ce bani vor fi reabilitate drumurile naționale

0
Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi hotărârea cu privire la iniţierea negocierilor dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii privind prelungirea contractului de finanțare pentru reparația drumurilor naționale.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Inițiativa prevede prelungirea contractului de finanțare semnat de BEI și țara noastră în 2013 pentru reabilitarea drumurilor naționale. Nu s-a reușit utilizarea tuturor banilor prevăzuți în cadrul proiectului, așa că a fost nevoie de aprobarea unui nou amendament. 

”Amendamentul are drept scopul de a extinde data finală de disponibilitate a resurselor financiare acordate pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță și implementarea proiectului. Astfel, proiectul se preconizează a fi finalizat până la data de 31 august 2024. BEI va oferi Moldovei sumele nedebursate din creditul acordat pentru a fi finalizate lucrările de reabilitare a drumurilor. Amendamentele nu contravin intereselor celor două părți”, a precizat ministrul Economiei, Sergiu Răilean. 

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi BEI, în valoare totală de 150 de milioane de euro, pentru realizarea proiectului de reabilitare a drumurilor naționale din țara noastră a fost semnat la Luxembourg pe 25 iunie 2013. Proiectul prevede reparația a 176 de kilometri de drum. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
banii, drumurile, GUVERN
Tematic
Moldovenii din Paris și Nisa au făcut demers către Guvern: Ce solicită diaspora
Coronavirusul a ajuns la Guvern: Iată cine a fost testat pozitiv


Загрузка...