Vaccinare

Ce nu au voie facă participanții la testările vaccinului rusesc

183
(reînnoit 08:11 16.09.2020)
În Rusia au fost publicate recomandările pentru participanții la testările vaccinului împotriva COVID-19 – iată ce nu au voie să facă aceștia.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Femeilor care participă la testările post-înregistrare ale vaccinului ”Sputnik V” nu li se recomandă să rămână însărcinate, în afară de aceasta voluntarii trebuie să renunțe la alcool și să limiteze fumatul – asta rezultă din protocolul studiului clinic al vaccinului Gam-COVID-Vac-2020 de care a luat cunoștință RIA Novosti.

”Dacă ați decis să participați la studiu, atunci în perioada desfășurării acestuia cu este recomandat să rămâneți însărcinată, să alăptați copilul, dar și să fiți donatoare de ovule timp de trei luni după vaccinare”, este arătat în document.

Participantele la atestări care vor rămâne gravide vor fi înlăturate imediat de la vaccinare și vor fi supuse monitorizării.

Vaccin
Пресс-служба АФК "Система"

Voluntarii trebuie să renunțe de asemenea șa alcool, cu trei zile înainte de vaccinare, iar în timpul studiului vor trebui să se abțină de la consumul excesiv al băuturilor spirtoase. În afară de aceasta, participanților la studiile post-înregistrare ale vaccinului li se recomandă să limiteze fumatul până la zece țigări pe zi.

Rusia este prima țară din lume care a înregistrat un vaccin amti-COVID-19. Preparatul a fost dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul Rus de Investiții Directe. Vaccinul a fost numit ”Sputnik V”, iar producerea acestuia a început deja.

Săptămâna trecută prima partidă a vaccinului a fost pusă în circulație și tot atunci a început etapa a treia a testărilor clinice la care vir participa aproximativ 30 de mii de voluntari.

Vaccinarea pe larg împotriva COVID-19 va începe pe măsura majorării producției și acumulării informației în urma studiilor post-înregistrare, a menționat Ministerul rus al Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

183
Tagurile:
recomandări, testare, COVID-19, vaccin, Rusia
Tematic
De ce Vestul pierde cursa vaccinului: Rusia a fost deja demascată
Pentru a călători vom avea nevoie de pașaport, viză și ... vaccin - detalii
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

130
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

130
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor oferă detalii

77
(reînnoit 21:14 18.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Rospotrebnadzor, coronavirus, mutații
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare


Загрузка...