Dmitri Peskov a oferit detalii despre negocierile dintre Putin și Lukașenko

112
(reînnoit 09:11 15.09.2020)
Ieri seara, la Soci au luat sfârșit negocierile purtate de președintele federației ruse, Vladimir Putin, cu președintele Belarus, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, le-a relatat jurnaliștilor despre ce au discutat tete-a-tete cei doi șefi de stat timp de patru ore. RIA Novosti a sintetizat cele mai importante subiecte discutate de Putin și Lukașenko.  

În primul rând, creșterea schimbului de mărfuri

Peskov a amintit că întrevederea celor doi șefi de stat a fost precedată de negocierile dintre delegațiilor celor două țări. Premierul rus, Mihail Mișustin, a efectuat o vizită la Minsk, la rândul lor, funcționari de stat belaruși au mers la Moscova.

Peskov spune că cei doi președinți și-au axat discuția pe chestiunile deja negociate dintre părți. Și, în primul rând, au discutat chestiunile comercial-economice.

El a precizat că o parte din noul credit anunțat de Putin de un miliard și jumătate de dolari va fi utilizată pentru restructurarea vechilor datorii.

Peskov a precizat că cel mai important lucru în relațiile bilaterale dinte Rusia și Belarus este creșterea schimbului de mărfuri.

"Acordul nu este un scop în sine. Scopul este impulsionarea relațiilor comercial-economice dintre Rusia și Belarus. Suntem doi parteneri foarte apropiați", a precizat Peskov.

La capitolul cooperării economice, Putin și Lukașenko au mai discutat și despre livrările de energie electrică.

Lukașenko – un președinte legitim

Discutând despre situația din Belarus, care s-a creat după alegerile prezidențiale și acțiunile de protest de masă, Peskov a spus că poziția Kremlinului este că Lukașenko este un președinte legitim.

Aleksander Lukașenko
Пресс-служба президента Республики Беларусь
El a amintit că Putin, din capul locului, a cerut ca totul să se desfășoare pe un făgaș legitim. Jurnaliștii l-au întrebat pe Peskov dacă cei doi lideri au discutat despre posibilitatea aplicării forței pentru a-i dispersa pe protestatarii din Belarus, la care secretarul de presă al liderului rus a răspuns că acest subiect nu ține de domeniul relațiilor bilaterale.

De asemenea, amendarea Constituției despre care a vorbit anterior Lukașenko nu constituie un subiect al relațiilor bilaterale, ci unul al afacerilor interne ale belorușilor.

Chestiunea bazelor militare nu a fost discutată

La capitolul cooperării militare a celor două țări, Peskov a anunțat că Putin și Lukașenko nu au discutat în cadrul negocierilor chestiunea amplasării bazelor militare ruse în Belarus.

El a precizat că afirmațiile precum că ajutorul acordat Republicii Belarus de Rusia în schimbul amplasării acestor baze militare nu are nicio tangență cu realitatea.

Peskov a spus că exerciții militare comune vor avea loc, dar chestiune cu bazele militare nu este pe ordinea de zi.

Livrarea vaccinului

Reprezentantul Kremlinului a mai spus că cei doi șefi de stat au discutat și despre cercetările efectuate de oamenii de știință în vederea combaterii infecției de coronavirus.

"Au discutat în mod special participarea Belarusului la cea de a treia testare a vaccinului "Sputnik". Putin a dispus livrarea primei partide de vaccinuri pentru Belarus", a spus Peskov.

El a mai menționat că părțile acordă mare importanță cooperării în acest domeniu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

112
Tagurile:
Lukașenko, Peskov, Putin
În cazul căror boli nu trebuie să te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

În cazul căror boli nu trebuie te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

501
(reînnoit 10:18 19.06.2021)
Iată ce spune directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg, despre cazurile când trebuie să evitați vaccinarea.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Pacienții cu boli cardiovasculare, astm bronșic, hepatita C, cancer în remisie pot fi vaccinați împotriva coronavirusului cu Sputnik V, însă în cazul urticariei și conjunctivitei este imposibil dacă boala se află în faza acută, precum și în starea acută a oricărei alte boli, a declarat pentru RIA Novosti, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg.

”Pacienții cardiaci cu patologie trebuie mai întâi vaccinați. Pentru că, dacă se infectează, se află în primul grup de risc - diabetici, pacienți bolnavi de inimă”, a spus Gunzburg.

În cazul urticariei și conjunctivitei aflată în stare acută, este interzis să se vaccineze, a spus Ginzburg. Orice afecțiune acută este o contraindicație, vă puteți vaccina abia după două săptămâni, a explicat el.

Pacienții cu cancer în remisie care nu primesc chimioterapie, de asemenea, pot fi vaccinați, a adăugat el.

În august 2020, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamaleya”. A fost denumit „Sputnik V”. Tot în Rusia au fost create alte vaccinuri împotriva COVID-19 - „EpiVacCorona” din centrul „Vector” din Rospotrebnadzor și „KoviVak”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai, a devenit cunoscut despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

501
Tagurile:
boli, vaccin, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...

Vaccin-gumă de mestecat

76
(reînnoit 22:53 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
guma, VACCIN


Загрузка...
Ziua lucrătorilor medicali

Ziua lucrătorului medical: Mesaje de felicitare transmise de autorități - Video