Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

La Soci au loc negocieri Putin Lukașenko: Care au fost primele declarații

91
La Soci au loc negocieri între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. Care au fost primele declarații făcute de cei doi lideri.

CHIȘINĂU, 14 sep – Sputnik. La reședința președintelui rus de la Soci au loc discuții între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko.

La începutul reuniunii liderul rus a menționat că Belarusul trebuie să facă față de sine stătător situației create după alegerile prezidențiale.

Aleksander Lukașenko
Пресс-служба президента Республики Беларусь

“Vedem, desigur, știm tot ce se întâmplă în Belarus, inclusiv evenimentele politice interne legate de aceste alegeri. Cunoașteți poziția noastră. Ne dorim ca belarușii să facă față acestei situații, fără sugestii sau presiuni din afară, într-un regim de calm și dialog unul cu altul, pentru a ajunge la o soluție comună”, a spus Putin.

De asemenea, el a declarat că propunerea lui Lukașenko de a demara o reformă constituțională este una logică și actuală.

Putin a subliniat că Moscova își păstrează fidelitatea față de toate acordurile de cooperare cu Belarus, inclusiv cele legate de OTSC și Statul Unional.

De asemenea, el a amintit că Rusia rămâne cel mai mare investitor în economia belarusă, adăugând că Moscova își va îndeplini înțelegerile cu privire la creditul de 1,5 miliarde de dolari.

Rusia și Berlarus, potrivit lui Putin, trebuie să-și restabilească schimbul de mărfuri, care s-a diminuat în perioada pandemiei.

“Am anumite propuneri. Cred că la nivel de guverne, la nivel de ministere, departamente și chiar la nivelul unor întreprinderi, trebuie să fie depuse eforturi pentru a elimina problemele existente și pentru a crea niște condiții pentru o evoluție”, a adăugat liderul rus.

La rândul lui, Lukașenko i-a adus mulțumiri lui Putin pentru poziția exprimată în situația politică din Belarus.

“Dacă pe cineva din afara frontierelor belaruse îl mănâncă mâinile, le putem scărpina în orice clipă. Sunt foarte mulțumit și vă sunt recunoscător pentru că ați demonstrat că frontierele belaruse sunt și frontierele Statului Unional”, a adăugat liderul Belarus.

De asemenea, el și-a îndemnat omologul să pregătească trupele pentru a face față unei agresiuni din afară, fără a atrage atenția la “ce vor spune alții”.

Vorbind despre coronavirus, Lukașenko a adus mulțumiri Rusiei pentru că a plasat Belarusul “primul în lista celor asigurați cu vaccin”. Potrivit oficialului, savanții cred că “virusul nu mai este ceea ce a fost” și se va combina cu diverși viruși gripali.

În replică, Putin și-a exprimat convingerea că Rusia și Belarus vor face față pandemiei de coronavirus și problemelor economice.

“Va trebui să ne continuăm cooperarea în domeniul apărării. În primul rând, mă refer la întreprinderile din domeniu. Aici avem un nivel înalt de cooperare, în special în domenii destul de sensibile. Dar și în domeniul militar, desigur”, a adăugat liderul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
Lukașenko, Putin, Soci
Tematic
Lukașenko: Belarus e dispus să continue integrarea cu Rusia
Vaccinul anti COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice

Vaccinul împotriva COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice

72
(reînnoit 12:56 30.09.2020)
Autoritățile din Federația Rusă anunță încheierea studiilor clinice pentru un nou vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul ”Vector”.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Specialiștii Centrului Științific de Stat de Virologie și Biotehnologie „Vector” din Rusia au finalizat studiile clinice ale vaccinului împotriva COVID-19, a declarat șeful Rospotrebnadzor Anna Popova, informează RIA Novosti.

”Studiile clinice s-au încheiat chiar astăzi la ”Vector”, - a spus Popova într-un interviu pentru NTV.

Popova a subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului va fi voluntară, dar dacă este asociată cu riscuri profesionale, atunci „poate fi necesară”.

Vaccinul anti-COVID-19 ”EpiVakKorona”
© Photo : Пресс-служба Роспотребнадзора

Anterior, Alexander Rîjikov, șeful Departamentului Infecții Zoonotice și Gripă de la Centrul ”Vector” din cadrul Rospotrebnadzor, a spus că prima fază a testării medicamentului EpiVacCorona pentru prevenirea infecției cu coronavirus și-a demonstrat siguranța completă a medicamentului pe bază de agenți peptidici: deși nu oferă imunitate pe tot parcursul vieții de COVID- 19, cu toate acestea, protejează împotriva infecției timp de cel puțin șase luni.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a început înregistrarea vaccinului. Procesul urmează a fi încheiat până la 15 octombrie, pentru asta Centrul „Vector”, a depus la Ministerul Sănătății toate documentele necesare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
studii clinice, COVID-19, vaccin, vector
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Putin, despre pandemie și vaccin pentru angajații ONU
Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus - detalii


Загрузка...
Când ar putea reveni la studii în Rusia studenții străini

Când ar putea reveni la studii în Rusia studenții străini

40
Admiterea studenților străini la studiile de zi la universitățile rusești depinde de eliminarea restricțiilor de intrare în țară.

CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Studenții străini vor putea intra pe teritoriul Rusiei pentru a studia la universități după eliminarea restricțiilor de intrare în țară, transmite serviciul de presă al Ministerului rus al Educației și Științei.

Anterior, s-a raportat că peste 100 de mii de studenți străini (inclusiv din Moldova) nu au putut să meargă în Rusia să studieze în universități din cauza pandemiei.

"Admiterea studenților străini la educație la zi în Federația Rusă depinde de ridicarea restricțiilor de intrare în țară. Până în prezent, restricțiile de intrare în Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Coreea de Sud au fost ridicate", este menționat în mesaj.

Luni a avut loc o conversație între președinții Rusiei și Moldovei. Președintele Igor Dodon l-a rugat pe Vladimir Putin să le permită studenților moldoveni care studiază în Federația Rusă să intre în țară.

De asemenea, Chișinăul speră că Moscova va lua în considerare în viitorul apropiat posibilitatea reluării legăturilor aeriene și feroviare între cele două țări.

În urma negocierilor, președinții au ajuns la înțelegerea că în următoarele zile va avea loc o conversație telefonică între prim-miniștrii Rusiei și Moldovei cu privire la aceste înțelegeri și alte acorduri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
studenți străini, studii, Rusia
Tematic
Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Universitatea Slavonă


Загрузка...

Emisiinea "Sputnik Matinal" cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

0
(reînnoit 16:07 30.09.2020)
Despre riscul la care se expun pompierii, atunci când trebuie să salveze o viață, un efificiu sau o padure, dar și despre efectele plăcilor de ardezie, discutăm la Sputnik Matinal.

Precipitațiile abundente au făcut ravagii zilele acestea în sudul Republicii… Despre consecințele lor – discutăm cu Liliana PUȘCAȘU – purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Despre oamenii care își riscă viața în fiecare zi. Pompierul Nicolae Carauș este unul dintre cei care a participat la operațiunea de stingere a incendiului de la Filarmonica Națională. Discutăm cu Nicolae Carauș la Sputnik Matinal.

"PROIECTUL "AZBEST" - de ce plăcile de ardezie sunt nocive, care ar fi soluția de reutilizare a acestora, despre aceste chestiuni discutam cu autorul proiectului, doctorandul în economie, Denis Roșca.

0


Загрузка...