Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

La Soci au loc negocieri Putin Lukașenko: Care au fost primele declarații

95
La Soci au loc negocieri între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. Care au fost primele declarații făcute de cei doi lideri.

CHIȘINĂU, 14 sep – Sputnik. La reședința președintelui rus de la Soci au loc discuții între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko.

La începutul reuniunii liderul rus a menționat că Belarusul trebuie să facă față de sine stătător situației create după alegerile prezidențiale.

Aleksander Lukașenko
Пресс-служба президента Республики Беларусь

“Vedem, desigur, știm tot ce se întâmplă în Belarus, inclusiv evenimentele politice interne legate de aceste alegeri. Cunoașteți poziția noastră. Ne dorim ca belarușii să facă față acestei situații, fără sugestii sau presiuni din afară, într-un regim de calm și dialog unul cu altul, pentru a ajunge la o soluție comună”, a spus Putin.

De asemenea, el a declarat că propunerea lui Lukașenko de a demara o reformă constituțională este una logică și actuală.

Putin a subliniat că Moscova își păstrează fidelitatea față de toate acordurile de cooperare cu Belarus, inclusiv cele legate de OTSC și Statul Unional.

De asemenea, el a amintit că Rusia rămâne cel mai mare investitor în economia belarusă, adăugând că Moscova își va îndeplini înțelegerile cu privire la creditul de 1,5 miliarde de dolari.

Rusia și Berlarus, potrivit lui Putin, trebuie să-și restabilească schimbul de mărfuri, care s-a diminuat în perioada pandemiei.

“Am anumite propuneri. Cred că la nivel de guverne, la nivel de ministere, departamente și chiar la nivelul unor întreprinderi, trebuie să fie depuse eforturi pentru a elimina problemele existente și pentru a crea niște condiții pentru o evoluție”, a adăugat liderul rus.

La rândul lui, Lukașenko i-a adus mulțumiri lui Putin pentru poziția exprimată în situația politică din Belarus.

“Dacă pe cineva din afara frontierelor belaruse îl mănâncă mâinile, le putem scărpina în orice clipă. Sunt foarte mulțumit și vă sunt recunoscător pentru că ați demonstrat că frontierele belaruse sunt și frontierele Statului Unional”, a adăugat liderul Belarus.

De asemenea, el și-a îndemnat omologul să pregătească trupele pentru a face față unei agresiuni din afară, fără a atrage atenția la “ce vor spune alții”.

Vorbind despre coronavirus, Lukașenko a adus mulțumiri Rusiei pentru că a plasat Belarusul “primul în lista celor asigurați cu vaccin”. Potrivit oficialului, savanții cred că “virusul nu mai este ceea ce a fost” și se va combina cu diverși viruși gripali.

În replică, Putin și-a exprimat convingerea că Rusia și Belarus vor face față pandemiei de coronavirus și problemelor economice.

“Va trebui să ne continuăm cooperarea în domeniul apărării. În primul rând, mă refer la întreprinderile din domeniu. Aici avem un nivel înalt de cooperare, în special în domenii destul de sensibile. Dar și în domeniul militar, desigur”, a adăugat liderul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

95
Tagurile:
Lukașenko, Putin, Soci
Tematic
Lukașenko: Belarus e dispus să continue integrarea cu Rusia
În cazul căror boli nu trebuie să te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

În cazul căror boli nu trebuie te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

493
(reînnoit 10:18 19.06.2021)
Iată ce spune directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg, despre cazurile când trebuie să evitați vaccinarea.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Pacienții cu boli cardiovasculare, astm bronșic, hepatita C, cancer în remisie pot fi vaccinați împotriva coronavirusului cu Sputnik V, însă în cazul urticariei și conjunctivitei este imposibil dacă boala se află în faza acută, precum și în starea acută a oricărei alte boli, a declarat pentru RIA Novosti, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg.

”Pacienții cardiaci cu patologie trebuie mai întâi vaccinați. Pentru că, dacă se infectează, se află în primul grup de risc - diabetici, pacienți bolnavi de inimă”, a spus Gunzburg.

În cazul urticariei și conjunctivitei aflată în stare acută, este interzis să se vaccineze, a spus Ginzburg. Orice afecțiune acută este o contraindicație, vă puteți vaccina abia după două săptămâni, a explicat el.

Pacienții cu cancer în remisie care nu primesc chimioterapie, de asemenea, pot fi vaccinați, a adăugat el.

În august 2020, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamaleya”. A fost denumit „Sputnik V”. Tot în Rusia au fost create alte vaccinuri împotriva COVID-19 - „EpiVacCorona” din centrul „Vector” din Rospotrebnadzor și „KoviVak”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai, a devenit cunoscut despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

493
Tagurile:
boli, vaccin, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...

Vaccin-gumă de mestecat

75
(reînnoit 22:53 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
guma, VACCIN


Загрузка...
Biserică

Duminica Mare: Care este adevărata semnificație a Rusaliilor