Coronavirus

Covid-19: Metodă mai benefică de tratament decât ventilația artificială, propusă în Rusia

448
Cercetătorii ruşi au descoperit o metodă mai eficientă de tratare a coronavirusului decât ventilația mecanică. A fost testată într-un spital din Rusia. Președintele Societății Științifice Ruse a Imunologilor a oferit detalii.

BUCUREŞTI, 12 sept – Sputnik, Doina Crainic. Metoda tratării coronavirusului prin inhalare folosind amestecuri încălzite la temperaturi înalte de heliu/oxigen a fost testată la un spital din Republica Komi din nordul Rusiei.

Doar unul dintre cei 50 de pacienți cu coronavirus a necesitat ventilație artificială după aceste inhalări, le-a declarat reporterilor președintele Societății Științifice Ruse a Imunologilor și directorul de cercetare al Institutului de Imunologie și Fiziologie al Departamentului Regiunii Ural din cadrul Academiei Ruse de Științe, Valeri Tcherechnev.

„Sistemul a fost testat la un spital din Komi. Am avut 50 de pacienţi, toți au supraviețuit. Aceștia erau pacienți în stare gravă. Doar unul a fost transferat la ventilație artificială”, a spus Cherechnev, care a adăugat că experimentul a dat rezultate pozitive și că producția este în desfășurare, potrivit Sputnik France.

Un avantaj față de metoda obișnuită

Potrivit acestuia, ventilația artificială a plămânilor este o povară destul de grea pentru organism. Astfel, în contextul agravării pneumoniei legate de Covid-19, când suprafața respiratorie scade brusc, amestecul de heliu/oxigen încălzit la 90-95 grade depășește cu mult ventilația artificială.

În plus, microbiologii au decis să îmbunătățească dispozitivele utilizate inițial pentru astfel de inhalări și să creeze sisteme separate pentru aerul inhalat și pentru cel expirat, potrivit lui Tcherechnev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

448
Tagurile:
Rusia, tratament, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (984)
Tematic
Experți: De ce au sporit cazurile de COVID-19 în Moldova - sondaj
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

121
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

121
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor oferă detalii

77
(reînnoit 21:14 18.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Rospotrebnadzor, coronavirus, mutații
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (984)
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare


Загрузка...