Putin va conduce delegația rusă la cea de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU

71
(reînnoit 09:25 09.09.2020)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va conduce delegația Federației Ruse la cea de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

BUCUREȘTI, 9 sep - Sputnik. Vladimir Putin va conduce delegația rusă la cea de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Despre acest lucru este indicat în ordinul publicat pe portalul de informații juridice.

Президент РФ Владимир Путин
© Sputnik / Алексей Никольский

Președintele rus va vorbi în formatul unui mesaj video, după care ministrul de externe Serghei Lavrov va prelua conducerea delegației.

În delegația Federației Ruse au fost inclusi, de asemenea, șeful Comitetului Consiliului Afaceri Internaționale al Federației, Konstantin Kosaciov, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale Leonid Slutsky, asistentul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul adjunct de externe Sergei Verșînin, directorul Departamentului pentru neproliferare și controlul armelor al Ministerului Afacerilor Externe Vladimir Ermakov, directorul Departamentului juridic al MAE Evgeni Zagainov, directorul Departamentului Organizațiilor Internaționale al MAE Piotr Iliciov și reprezentantul permanent al Rusiei la ONU Vasili Nebenzya.

De asemenea, președintele a dat indicații Ministerul de Externe să aprobe lista consilierilor, a experților și a personalului tehnic.

După cum a anunța anterior purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, discursul lui Putin, conform listei de vorbitori, este programat pentru 22 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
ONU, Adunare generală, Putin
Tematic
Cele cinci mari puteri din cadrul CS al ONU anunță despre pregătirea summit-ului - detalii
Situația din Belarus va fi discutată informal la ONU
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

130
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

130
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor oferă detalii

77
(reînnoit 21:14 18.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Rospotrebnadzor, coronavirus, mutații
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare


Загрузка...