FSB

FSB a reținut 13 persoane care pregăteau atentate asupra unor instituții de învățământ

91
(reînnoit 15:07 04.09.2020)
Serviciul Federal de Securitate a prevenit tentative de omor în masă care urmau să aibă loc în câteva regiuni, 13 persoane au fost reținute.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Serviciile speciale au anunțat printr-un comunicat că crimele urmau să fie comise în instituții de învățământ, în sediile structurilor de forță și pur și simplu în locuri aglomerate.

”De menționat că 11 dintre aceștia erau membri ai unei comunități închise pe internet, pe o rețea de socializare”, este precizat în comunicat.

Planurile criminale ale celor reținuți sunt confirmate de agendele lor personale și informația de pe gadgeturi. Au fost găsite la ei instrucțiuni cu privire la producerea dispozitivelor inflamabile și explozive, scheme ale atacurilor, patru bombe artizanale gata pentru utilizare, cu mare putere distructivă, componente pentru confecționarea bombelor, dar și mai multe arme păstrate în condiții neadecvate.

Unul dintre atacurile planificate urma să aibă loc pe 1 septembrie.

”Mă voi duce la careu la școală și acolo voi arunca în aer… vreau să omor 100”, se spune în corespondența descoperită.

FSB mu comunică nimic despre motivele celor reținuți. Nu se știe dacă aceștia făceau parte din grupurile care pledează pentru omoruri în masă în școli. Nu este dezvăluită nici vârsta acestora.

În 2020, structurile de forță din Rusia au prevenit câteva atacuri armate asupra inor instituții de învățământ – în Kostroma, Snejinsk, Saratov, Kerci, în Sahalin, în regiunile Krasnoiarsk, Tiumen și în Volgograd. Toți cei reținuți aveau mai puțin de 20 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
școli, atentate, FSB
Tematic
FSB a dejucat mai multe atentate teroriste în orașul rus Ekaterinburg
Kremlinul

De ce Occidentul face uz de retorica anti-rusească

47
(reînnoit 10:15 29.09.2020)
La cea de-a 7-a ediţie a Forumului Regiunilor din Rusia și Belarus, care se desfășoară în perioada 28-29 septembrie, ministrul adjunct de Externe din Rusia, Andrei Roudenko, a explicat de ce occidentalii folosesc „retorica anti-rusească”.

BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Rusia, Andrei Rudenko, a ținut un discurs, pe 28 septembrie, la cea de-a 7-a ediţie a Forumului Regiunilor din Rusia și Belarus, care se desfășoară în perioada 28-29 septembrie. Ministrul a spus că Occidentul recurge la o „retorică antirusească” pentru a depăși propriile dezacorduri.

Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus
РФПИ и Центр имени Гамалеи

„Astăzi, retorica antirusească și împotriva Belarusului este folosită de oponenții occidentali pentru a depăși contradicțiile care s-au intensificat de la mijlocul anilor 2000, dezacordurile din interiorul instituțiilor occidentale, pentru a-şi consolida coeziunea pornind de la un «inamic și o ameninţare comune»”, a declarat Andrei Rudenko.

Potrivit acestuia, unele țări și organizații recurg din ce în ce mai des la tehnici politice precum falsificarea istoriei, pentru a-și înfrumuseța propriul trecut și a-i slăbi pe cei care nu vor să se supună acestei ordini mondiale.

„Moscova și Minsk cooperează în mod tradițional în lupta pentru menţinerea adevărului istoric”, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Rusia, citat de Sputnik France.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
Belarus, Rusia, Forum, Occident, antirusești, Retorică
Tematic
Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI


Загрузка...
Vaccinare

De ce nu poate fi grăbită vaccinarea împotriva COVID-19

80
(reînnoit 08:41 29.09.2020)
Reprezentanții centrului Gamalei au explicat de ce nu poate fi realizată mai repede vaccinarea împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Procesul de vaccinare împotriva infecției cu coronavirus ar trebui grăbit, însă deocamdată acest lucru nu-l permit capacitățile tehnice, a declarat pentru RIA Novosti directorul centrului Gamalei Aleksandr Ghințburg.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

El a precizat că în Moscova sunt vaccinate acum câte 500-600 de persoane pe zi. Totodată, deja peste cinci mii de persoane au reușit să se vaccineze împotriva COVID-19.

Ghințburg a atenționat de asemenea asupra lipsei de argumente în favoarea unei amânări a vaccinării pentru o perioadă mai târzie.

De la declanșarea pandemiei, sa-u infectat cu noul coronavirus 33 273 720 de oameni, s-au vindecat după infectare 23 056 480 de oameni. Numărul celor care au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, potrivit datelor Universității Johns Hopkins, a depășit un milion de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
COVID-19, vaccin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Dodon explică de ce are încredere în vaccinul rusesc
Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus - detalii


Загрузка...
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

COVID-19: Din nou un număr mare de infectări

0
(reînnoit 17:22 29.09.2020)
Reprezentanții Ministerul Sănătății au prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemică din țară legată de răspândirea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că alte 835 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import: Turcia - 3, Marea Britanie - 1. Total teste efectuate – 2 787 dintre care primar au fost 2 564 şi repetat – 223. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52 029 cazuri. 

Din numărul total de persoane care au fost confirmate astăzi cu COVID-19, 58 sunt lucrători medicali: medici - 26, asistenți medicali - 23, personal auxiliar - 9.

În prezent, 568 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 36 sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1 576 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp, alte 362 de persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 38 579 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus nouă persoane, cu vârste cuprinse între 61 și 82 de ani. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 310 oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
bolnavi, coronavirus, COVID-19
Tematic
Vor putea oare Azerbaidjanul și Armenia să înceteze focul și să se înțeleagă
Ce spun experții despre alertele pandemice la nivel local


Загрузка...