Vladimir Putin

Putin i-a numit colaboraționiști pe cei care sunt de acord fie rescrisă istoria

101
(reînnoit 16:06 01.09.2020)
Oamenii care sunt de acord cu rescrierea istoriei pot fi numiți „colaboraționiști”, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin. 

CHIȘINĂU, 1 sep - Sputnik. Liderul de la Kremlin a participat la tradiționala lecție deschisă națională, care în acest an s-a desfășurat în format online. El a vorbit despre cei care astăzi sunt tentați să rescrie istoria. 

„Acei oameni care în timpul războiului cooperează cu inamicul, după cum știți, erau numiți întotdeauna și pretutindeni colaboraționiști. Dar cei care astăzi sunt de acord cu inițiatorii rescrierii istoriei pot fi numiți colaboraționiști de astăzi", a declarat președintele rus la lecția deschisă care în acest an a fostd dedicată aniversării a 75-a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

Potrivit acestuia, păstrarea memoriei este o misiune de importanță națională și, deși nu este nevoie să ne ținem de trecut, doar bazându-ne pe acesta ne putem mișca cu încredere spre viitor.

"Cu toții ne onorăm eroii, îi admirăm, ne închinăm în fața curajului și rezistenței lor. Și cu cât învățăm mai mult, cu atât înțelegem mai profund: nu există niciun test mai dificil și mai tragic decât războiul. Ea încearcă să ne răpească viitorul, distruge vise și sorți", - a spus Putin.

După cum a remarcat șeful statului rus, nimeni nu știe ce abilități și specialități vor fi solicitate peste zece ani și ce vor studia cei care au mers astăzi în clasa întâi, dar istoria țării, cultura și tradițiile acesteia vor rămâne puncte de referință fiabile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101
Tagurile:
istorie, Vladimir Putin
Tematic
Primăria Chișinău a declarat război unui fenomen tot mai răspândit pe străzi – Foto
Chișinăuienii păstrează memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei - Video
În cazul căror boli nu trebuie să te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

În cazul căror boli nu trebuie te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

502
(reînnoit 10:18 19.06.2021)
Iată ce spune directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg, despre cazurile când trebuie să evitați vaccinarea.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Pacienții cu boli cardiovasculare, astm bronșic, hepatita C, cancer în remisie pot fi vaccinați împotriva coronavirusului cu Sputnik V, însă în cazul urticariei și conjunctivitei este imposibil dacă boala se află în faza acută, precum și în starea acută a oricărei alte boli, a declarat pentru RIA Novosti, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg.

”Pacienții cardiaci cu patologie trebuie mai întâi vaccinați. Pentru că, dacă se infectează, se află în primul grup de risc - diabetici, pacienți bolnavi de inimă”, a spus Gunzburg.

În cazul urticariei și conjunctivitei aflată în stare acută, este interzis să se vaccineze, a spus Ginzburg. Orice afecțiune acută este o contraindicație, vă puteți vaccina abia după două săptămâni, a explicat el.

Pacienții cu cancer în remisie care nu primesc chimioterapie, de asemenea, pot fi vaccinați, a adăugat el.

În august 2020, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamaleya”. A fost denumit „Sputnik V”. Tot în Rusia au fost create alte vaccinuri împotriva COVID-19 - „EpiVacCorona” din centrul „Vector” din Rospotrebnadzor și „KoviVak”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai, a devenit cunoscut despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

502
Tagurile:
boli, vaccin, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...

Vaccin-gumă de mestecat

76
(reînnoit 22:53 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
guma, VACCIN


Загрузка...
Ziua lucrătorilor medicali

Ziua lucrătorului medical: Mesaje de felicitare transmise de autorități - Video