Vladimir Putin

Putin i-a numit colaboraționiști pe cei care sunt de acord fie rescrisă istoria

92
(reînnoit 16:06 01.09.2020)
Oamenii care sunt de acord cu rescrierea istoriei pot fi numiți „colaboraționiști”, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin. 

CHIȘINĂU, 1 sep - Sputnik. Liderul de la Kremlin a participat la tradiționala lecție deschisă națională, care în acest an s-a desfășurat în format online. El a vorbit despre cei care astăzi sunt tentați să rescrie istoria. 

„Acei oameni care în timpul războiului cooperează cu inamicul, după cum știți, erau numiți întotdeauna și pretutindeni colaboraționiști. Dar cei care astăzi sunt de acord cu inițiatorii rescrierii istoriei pot fi numiți colaboraționiști de astăzi", a declarat președintele rus la lecția deschisă care în acest an a fostd dedicată aniversării a 75-a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

Potrivit acestuia, păstrarea memoriei este o misiune de importanță națională și, deși nu este nevoie să ne ținem de trecut, doar bazându-ne pe acesta ne putem mișca cu încredere spre viitor.

"Cu toții ne onorăm eroii, îi admirăm, ne închinăm în fața curajului și rezistenței lor. Și cu cât învățăm mai mult, cu atât înțelegem mai profund: nu există niciun test mai dificil și mai tragic decât războiul. Ea încearcă să ne răpească viitorul, distruge vise și sorți", - a spus Putin.

După cum a remarcat șeful statului rus, nimeni nu știe ce abilități și specialități vor fi solicitate peste zece ani și ce vor studia cei care au mers astăzi în clasa întâi, dar istoria țării, cultura și tradițiile acesteia vor rămâne puncte de referință fiabile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
istorie, Vladimir Putin
Tematic
Primăria Chișinău a declarat război unui fenomen tot mai răspândit pe străzi – Foto
Chișinăuienii păstrează memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei - Video
Vaccinul anti COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice

Vaccinul împotriva COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice

84
(reînnoit 12:56 30.09.2020)
Autoritățile din Federația Rusă anunță încheierea studiilor clinice pentru un nou vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul ”Vector”.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Specialiștii Centrului Științific de Stat de Virologie și Biotehnologie „Vector” din Rusia au finalizat studiile clinice ale vaccinului împotriva COVID-19, a declarat șeful Rospotrebnadzor Anna Popova, informează RIA Novosti.

”Studiile clinice s-au încheiat chiar astăzi la ”Vector”, - a spus Popova într-un interviu pentru NTV.

Popova a subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului va fi voluntară, dar dacă este asociată cu riscuri profesionale, atunci „poate fi necesară”.

Vaccinul anti-COVID-19 ”EpiVakKorona”
© Photo : Пресс-служба Роспотребнадзора

Anterior, Alexander Rîjikov, șeful Departamentului Infecții Zoonotice și Gripă de la Centrul ”Vector” din cadrul Rospotrebnadzor, a spus că prima fază a testării medicamentului EpiVacCorona pentru prevenirea infecției cu coronavirus și-a demonstrat siguranța completă a medicamentului pe bază de agenți peptidici: deși nu oferă imunitate pe tot parcursul vieții de COVID- 19, cu toate acestea, protejează împotriva infecției timp de cel puțin șase luni.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a început înregistrarea vaccinului. Procesul urmează a fi încheiat până la 15 octombrie, pentru asta Centrul „Vector”, a depus la Ministerul Sănătății toate documentele necesare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
studii clinice, COVID-19, vaccin, vector
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Putin, despre pandemie și vaccin pentru angajații ONU
Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus - detalii


Загрузка...
Când ar putea reveni la studii în Rusia studenții străini

Când ar putea reveni la studii în Rusia studenții străini

44
Admiterea studenților străini la studiile de zi la universitățile rusești depinde de eliminarea restricțiilor de intrare în țară.

CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Studenții străini vor putea intra pe teritoriul Rusiei pentru a studia la universități după eliminarea restricțiilor de intrare în țară, transmite serviciul de presă al Ministerului rus al Educației și Științei.

Anterior, s-a raportat că peste 100 de mii de studenți străini (inclusiv din Moldova) nu au putut să meargă în Rusia să studieze în universități din cauza pandemiei.

"Admiterea studenților străini la educație la zi în Federația Rusă depinde de ridicarea restricțiilor de intrare în țară. Până în prezent, restricțiile de intrare în Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Coreea de Sud au fost ridicate", este menționat în mesaj.

Luni a avut loc o conversație între președinții Rusiei și Moldovei. Președintele Igor Dodon l-a rugat pe Vladimir Putin să le permită studenților moldoveni care studiază în Federația Rusă să intre în țară.

De asemenea, Chișinăul speră că Moscova va lua în considerare în viitorul apropiat posibilitatea reluării legăturilor aeriene și feroviare între cele două țări.

În urma negocierilor, președinții au ajuns la înțelegerea că în următoarele zile va avea loc o conversație telefonică între prim-miniștrii Rusiei și Moldovei cu privire la aceste înțelegeri și alte acorduri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
studenți străini, studii, Rusia
Tematic
Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Universitatea Slavonă


Загрузка...
Prut

Apa din râul Prut va ajunge în robinete: Cine va fi racordat

0
Guvernul Republicii Moldova și cel al României vor încheia un acord privind construirea unor apeducte. Astfel, mai multe localități din țara noastră vor avea la robinet apă din râul Prut.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Autoritățile din țara noastră planifică să semneze un acord cu Guvernul României privind construcția unor apeducte pentru a fi aprovizionate raioanele Ungheni, Glodeni, Fălești și Nisporeni.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a menționat că acest proiect va facilita accesul cetățenilor la apă și va oferi posibilitate unui număr mai mare de gispodării să se racordeze la sistemul centralizat.

”Tratatul are drept scop facilitarea cooperării între părți pentru asigurarea condițiilor adecvate pentru implementarea cu succes a proiectului de aprovizionare cu apă și canalizare. Scopul este de a dezvolta un sistem de apeduct de interconexiune cu aportul instituțiilor din România și Republica Moldova, formarea pieței de apă potabilă și a serviciilor de alimentare cu apă în cele patru raioane. Asigurarea populației cu apă de calitate și epurarea apelor uzate va permite evitarea cazurilor de poluare a solului, apelor de suprafață și va îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor”, a menționat Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Prim-ministru le-a mulțumit tuturor celor care au muncit la acest proiect. 

”Un proiect foarte important pentru raioanele situate în Lunca Prutului. Cunoașteți că avem o situație dificilă la capitolul aprovizionare cu apă și canalizare în acea regiune. Investițiile pe care le facem noi din bugetul de stat și alte surse sunt bune, dar trebuie intensificate aceste inițiative. Sperăm că odată cu aprobarea acestui proiect ritmurile de aprovizionare cu apă vor crește”, a declarat premierul Ion Chicu.

Membrii Cabinetului de miniștri au susținut unanim această inițiativă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

0
Tagurile:
canalizare, apă, decizie, guvern, proiect
Tematic
Salvatorii sunt la datorie pentru a preveni inundațiile în preajma râurilor Nistru și Prut
Risc de inundații: O mulțime de noi diguri au fost fortificate pe Nistru și Prut – Video


Загрузка...