Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre situația COVID-19, sistemul de sănătate și ridicarea restricțiilor

87
(reînnoit 17:55 29.07.2020)
Șeful statului a convocat miercuri o ședință cu privire la situația sanitar-epidemiologică în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Situația privind coronavirusul se calmează treptat în Rusia, dar ar putea să oscileze în orice direcție, nu există niciun motiv de relaxare, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

”Sunt și erori desigur, sunt probleme, așa cum există peste tot, dar, așa cum am spus, în general am fost capabili să facem față unei provocări fără precedent, să respingem acest atac violent al epidemiei”, a declarat el.

Președintele a menționat că, în iunie și iulie, numărul celor infectați cu coronavirus în Rusia este în scădere: conform ultimelor date, numărul de cazuri noi confirmate este de aproape două ori mai mic decât în ​​perioada din mai, când au fost înregistrate cele mai multe cazuri.

”În același timp, vreau să spun din start că situația rămâne dificilă și, așa cum spun ei, balanța poate înclina în orice direcție. Acesta este motivul pentru care, de altfel, ne-am adunat aici. Prin urmare, nu există niciun motiv ca să ne autoliniștim și nici să ne relaxăm sau să uităm de recomandările medicilor, nu”, a declarat Putin.

Până în prezent, nu s-a reușit în toate regiunile diminuarea constantă a numărului de noi infecții cu COVID-19 și, prin urmare, Putin a propus să se decidă ce trebuie făcut suplimentar, atât prin departamentele federale, cât și prin intermediul autorităților locale, regionale, pentru a îmbunătăți situația.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

Sistemul rus de asistență medicală în timpul pandemiei coronavirusului, potrivit lui, a funcționat în general organizat, a fost posibil să-și crească semnificativ capacitățile și să salveze viețile și sănătatea a sute de mii de oameni.

În același timp, în fața riscului unui nou val de răspândire a coronavirusului în regiunile Rusiei este necesară menținerea și creșterea capacității sistemului național de sănătate, a subliniat Putin.

Președintele a amintit că în perioada de toamnă-iarnă „în toată lumea, inclusiv în Rusia, ținând cont de caracteristicile sale naturale și climatice, se înregistrează în mod tradițional o creșterea a numărului de boli respiratorii”.

Decizia de a ridica toate restricțiile care se referă la coronavirus ar trebui să fie una prudentă, graba nejustificată ar putea genera o nouă creștere a cazurilor, a spus el.

"Desigur, această muncă poate și trebuie continuată în mod constant, dar este necesar să se ia doar decizii echilibrate, atente și exacte, ca și anterior, bazându-ne pe recomandările specialiștilor. Deoarece graba nejustificată, așa cum a arătat situația din unele subiecte ale Federației, riscă să genereze o creștere repetată a numărului de cazuri”, a spus șeful statului.

Președintele a atras atenția asupra faptului că este necesar ca prin măsuri preventive și proactive, să se încerce evitarea introducerii unui regim repetat de restricții din cauza infecției cu noul coronavirus.

”Cu atât mai mult aceste măsuri trebuie să fie de proporții, încât școlile, grădinițele, universitățile, întreprinderile și organizațiile să funcționeze într-un mod sigur, normal, obișnuit pentru oameni", a declarat Putin, miercuri, la ședința cu privire la situația sanitară și epidemiologică din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
restricții, COVID-19, Putin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (995)
Tematic
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19
Kremlinul dezvăluie cum este protejat Putin de coronavirus
Vaccinare

Iată care sunt regulile de vaccinare împotriva COVID-19

148
(reînnoit 22:00 22.09.2020)
Directorul Centrului ”Gamalei” a explicat ce reguli trebuie respectate la administrarea vaccinului anti-COVID.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Vaccinul împotriva coronavirusului nu poate fi administrat celor care sunt deja bolnavi de COVID-19, a precizat directorul Centrului de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei”, Aleksandr Ghințburg, în cadrul mesei rotunde ”COVID-19 în Rusia: viziunea comunității profesionale”, care a avut loc la AIP ”Rossya Segodnya”, informează RIA Novosti.

”Preparatul numit vaccin nu este un preparat pentru tratament, este unul profilactic, acesta trebuie administrat până la apariția bolii”, a explicat specialistul.

Totodată, el a precizat că dacă persoana ”nu se află în stadiu de boală” și nu i-au fost identificați anticorpi, vaccinarea poate fi efectuată.

Vaccinul anti-COVID-19 ”EpiVakKorona”
© Photo : Пресс-служба Роспотребнадзора

De asemenea, potrivit lui Ghințburg, pentru ca să fie permisă vaccinarea femeilor însărcinate este nevoie de studii clinice separate.

Vorbind despre vaccinarea persoanelor de peste 80 de ani, el si-a exprimat siguranța că aceștia ar trebui să folosească preparatul.

Conducătorul Centrului a vorbit de asemenea despre următoarea etapă a cercetărilor.

”În prezent a început deja etapa testărilor clinice postînregistrare, într-o accepție mai simplă, ea este numită etapa a treia a testărilor clinice, care are loc pe teritoriul orașului Moscova. Aceasta este o acțiune destul de costisitoare, deoarece include 40 de mii de voluntari care sunt analizați la toți parametrii, în aspectul dezvoltării diverselor forme de imunitate”, a comunicat Ghințburg.

El a precizat că prima componentă a vaccinului au primit-o deja aproximativ două mii și jumătate de moscoviți, care nu au acuzat nici un fel de complicații în afară de ”cele neimportante care sunt stipulate în instrucțiunea cu privire la utilizarea vaccinului”.

Reamintim că Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, elaborat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI).

Președintele RFPI, Kirill Dmitriev, a declarat anterior că fundația a primit solicitări din 20 de state pentru procurarea a peste un miliard de doze ale vaccinului rusesc. Totodată, acesta a menționat că Rusia a convenit cu cinci state asupra organizării producției preparatului în cinci state, astfel încât capacitățile existente să permită producerea a peste 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

148
Tagurile:
COVID-19, vaccin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (995)
Tematic
Distrugerea vaccinului rusesc: Un mic gheșeft al marii politici
Când vaccinarea anti-COVID-19 este contraindicată: Ce spun oamenii de știință ruși


Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin: ONU își realizează principala sa misiune, apără pacea - Video

65
(reînnoit 22:54 22.09.2020)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, consideră că Organizația Națiunilor Unite reușește să-și îndeplinească principala sa misiune - să apere pacea în lume. Urmăriți discursul președintelui rus susținut în cadrul Adunării Generale a ONU.

CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. Ultimele decenii au confirmat că ONU își îndeplinește onorabil misiunea sa principală - de a apăra pacea în lume, a declarat președintele rus Vladimir Putin în discursul său la cea de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

"Făcând o retrospectivă a ultimilor decenii, putem spune că, cu toată complexitatea perioadei Războiului Rece, schimbările  geopolitice cardinale și actualele uneltiri din politica mondiale, ONU își îndeplinește cu cinste principala sa misiune - de a apăra pacea în lume, a promova dezvoltarea durabilă a popoarelor și continentelor și de a ajuta la depășirea crizelor locale”, a declarat Putin.

Experiența colosală a ONU este de mare preț și servește ca bază pentru a merge mai departe, a adăugat el.

Distorsionarea istoriei este inadmisibilă

Totodată, președintele rus a subliniat că tentativele de interpretare arbitrară a rezultatelor celui de-Al Doilea Război Mondial sunt neconstructive și distrug bazele ordinii mondiale postbelice.

”Uitarea lecțiilor oferite de istorie este o cestiune lipsită de perspectivă și extrem de iresponsabilă, la fel ca și politizarea care nu se bazează pe fapte, ci pe presupuneri, încercările de a interpreta în mod arbitrar cauzele, cursul și rezultatele celui de-Al Doilea Război Mondial. Rescrierea deciziilor Conferinței Aliate și a Tribunalului de la Nürnberg nu este doar o rea voință ci și o crimă împotriva memoriei luptătorilor împotriva nazismului. Aceasta este o lovitură directă, distructivă, asupra fundamentelor ordinii mondiale postbelice”, a spus Putin.

El a menționat că acest lucru este deosebit de periculos, mai ales într-un moment în care stabilitatea globală este pusă la grea încercare.

Liderul rus a chemat comunitatea internațională să acționeze împreună, bazându-se pe principiile ONU, pentru a asigura p viață demnă generațiilor actuale și celor viitoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
video, ONU, Putin
Tematic
Video: Igor Dodon a rostit un discurs la Adunarea Generală a ONU
Lavrov, la ONU: Lumea s-a săturat de linii de demarcație


Загрузка...
Soare deasupra orașului

Câte zile mai trebuie așteptăm până vor veni ploile

0
(reînnoit 20:36 22.09.2020)
Ne așteptăm ca vremea să se răcească, dar meteorologii anunță totuși temperaturi în creștere. În același timp, spre sfârșitul săptămânii vor cădea ploi.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Potrivit meteorologilor, astăzi, aerul se va încălzi până +23..+26 de grade Celsius în nord, +24..+27 de grade în centru și +25..+28 de grade în sud. Presiunea atmosferică va fi ridicată. Vântul va sufla din sud-est, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Prognoza meteo pentru 23-29 septembrie
Prognoza meteo pentru 23-29 septembrie

Vreme secetoasă și maxime de până la 30 de grade Celsius vom avea și în următoarele zile. Totuși, începând cu 26 septembrie sunt anunțate ploi în regiunile de nord și centru ale țării. În urma precipitațiilor, termometrele vor indica între 23..26 de grade Celsius în nord, 24..27 de grade în centru și 25..28 de grade în sud, potrivit celei mai recente prognoze meteo.

Codul Portocaliu și Codul Galben de secetă hidrologică au fost prelungite până pe 28 septembrie. Codul Portocaliu de secetă hidrologică a fost instituit de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru râurile mici din bazinul inferior al râului Răut și bazinele râurilor Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

Codul Galben de secetă hidrologică a fost anunțat pentru râul Prut, pe sectorul Criva – Costești și pentru râurile mici și bazinele acvatice din țară. Până pe 25 septembrie este în vigoare și Codul Galben de pericol excepțional de izbucnire a incendiilor din cauze naturale, ca efect al secetei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
temperaturi, Prognoze, meteo
Tematic
Echinocțiul de toamnă: Ce se întâmplă astăzi cu ziua-lumină
Echinocțiul de toamnă – începutul toamnei astronomice: Obiceiuri, tradiții, superstiții


Загрузка...