Dmitri Peskov

Kremlinul a răspuns acuzațiilor la adresa Rusiei de dezinformarea în legătură cu COVID-19

84
(reînnoit 15:47 29.07.2020)
Tentativele presei americane de a acuza Rusia de promovarea unei campanii ”de dezinformare” în privința coronavirusului reprezintă o “fobie obsesivă”, consideră purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov consideră că afirmațiile tirajate de publicațiile din SUA cu privire la o campanie ”de dezinformare” promovată de Moscova în legătură cu coronavirusul reprezintă o “fobie obsesivă”, notează RIA Novosti.

Potrivit acestuia, sursele media din Rusia reflectă activ situația privind COVID-19 și nu trebuie căutate falsuri în munca obiectivă a jurnaliștilor.

“În ceea ce ține de Rusia, țara are probleme, însă trece peste această perioadă complicată. Mai bine decât multe alte țări. Într-adevăr, toate mijloacele de informare în masă constată existența unui număr mare de probleme cu care se confruntă Statele Unite în această perioadă. Iată de ce în acest caz, când cineva afirmă că există o dezinformare, este vorba de o anumită fobie obsesivă. Totuși, în acest caz nu trebuie acuzată de dezinformare activitatea profesionistă și obiectivă a presei”, a spus Peskov.

Anterior, două instituții de presă americane au publicat articole în care Rusia era acuzată de promovarea dezinformării în privința pandemiei coronavirusului. Potrivit autorilor materialelor, doi foști angajați ai GRU ar fi  publicat în jur de 150 de articole cu informație falsă despre COVID-19, încercând astfel să influențeze starea de spirit a americanilor. Potrivit surselor la care face referință presa americană, Rusia ar încerca în acest fel să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA.

Și Duma de Stat a Rusiei a calificat aceste articole drept falsuri preelectorale și o încercare de a găsi ”dușmanul extern”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
COVID-19, informații false, Kremlinul
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (984)
Tematic
Medicii descoperă schimbări neobișnuite în corpurile celor morți de COVID-19
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

29
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor oferă detalii

69
(reînnoit 21:14 18.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
Rospotrebnadzor, coronavirus, mutații
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (984)
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare


Загрузка...