Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre epidemia de coronavirus în Rusia - detalii

161
(reînnoit 19:59 26.06.2020)
Președintele Federației Ruse consideră că epidemia de coronavirus în Rusia bate în retragere. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul întrevederii cu participanții Mișcării Obștești de Întrajutorare "Suntem împreună”. (Мы вместе)

CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Epidemia de coronavirus în Rusia se retrage, a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin.

"În prezent, Slavă Domnului, epidemia se retrage, iar volumul sarcinilor pentru voluntari începe treptat să se diminueze", a declarat Putin în cadrul întrevederii.

Totodată, el a subliniat că voluntarii ”și-au făcut treaba onorabil".

Președintele Rusiei le-a mulțumit oamenilor mărinimoși care au reacționat și s-au implicat în lupta cu pandemia de coronavirus, precizând că în această perioadă voluntarii i-au ajutat pe milioane de cetățeni ruși.

”Vă mulțumesc mult, dumneavoastră și camarazilor voștri, colaboratorilor asociațiilor obștești și necomerciale - tuturor oamenilor de bună credință care au dat dovadă de cele mai înalte calități umane în aceste clipe grele și, fără a aștepta răsplată, din proprie inițiativă au săvârșit aceste fapte bun în numele vieții și sănătății cetățenilor noștri”, a declarat Putin.

De asemenea, oficialul a subliniat că pentru acordarea sprijinului necesar pentru cetățenii ruși au fost colectate aproximativ 1,8 miliarde de ruble, iar business-ul mic și mare s-a implicat activ în aceste inițiative de voluntariat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

161
Tagurile:
coronavirus, Rusia, Putin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1351)
Tematic
În Rusia începe testarea pe oameni a vaccinului împotriva COVID-19
Triplă lovitură: Rusia dezvoltă noi teste, medicamente și vaccinuri împotriva COVID-19
Maria Zaharova

Zaharova a criticat CNN pentru a prezentat tancurile ucrainene drept rusești

77
(reînnoit 10:57 13.04.2021)
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a subliniat o greșeală gravă a canalului american CNN și i-a sfătuit pe angajații săi să lucreze mai conștiincios.

Anterior, CNN a prezentat într-o ilustrație la un material tancuri ucrainene la o gară ucraineană drept „pregătirea Rusiei pentru război”.

Maria Zaharova
© Sputnik / Евгения Новоженина

"Înțelegem că nu aveți timp să verificați faptele, deoarece v-ați înfipt adânc în lupta ideologică în numele triumfului liberalismului. Dar chiar așa?", a scris diplomatul pe Facebook.
Ea și-a exprimat opinia că corespondenții de la Moscova ai acestui canal TV „trebuie să se distragă de la participarea la viața publică a țării noastre (au propriul lor stat pentru asta și ne putem descurca singuri) și să aloce puțin mai mult profesiei lor”.

„Pentru că acest lucru este pur și simplu indecent”, a conchis Zaharova.

Relațiile ruso-americane au fost în mod tradițional tensionate; situația s-a înrăutățit după evenimentele din Ucraina din 2014 - schimbarea puterii de la Kiev, revenirea Crimeei și începutul confruntării civile din Donbas.

Recent, a fost observată o escaladare în sud-estul Ucrainei: luptele au devenit mai frecvente, părțile se acuză reciproc că au forțat să tragă la linia de contact.

Rusia a declarat de mai multe ori că nu participă la conflictul intern ucrainean și speră la o încheiere grabnică a acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Maria Zaharova, CNN
Tematic
Zaharova, despre decizia Londrei de a crește potențialul nuclear


Загрузка...
Ампула на фоне логотипа Спутник V.

India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

29
(reînnoit 18:55 12.04.2021)
Grupul de experți ai autorității de reglementare a medicamentelor din India a aprobat cererea de autorizare de urgență a vaccinului rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Comitetul de experți ai autorității de stat de reglementare din India în domeniul medicamentele au aprobat în cadrul ședinței de luni solicitarea pentru utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V, anunță Times of India, cu trimitere la surse.

Mai devreme, în cadrul unei ședințe de pe 1 aprilie, experții au solicitat companiei Dr Reddy's Laboratories un set de documente înaintea eliberării autorizației pentru utilizarea vaccinului Sputnik V. În special, experții s-au arătat interesați de datele “care se referă de toți parametrii imunogenității, inclusiv titrul mediu geometric pentru anticorpii neutralizatori de viruși și anticorpi specifici glicoproteinelor SARS-CoV-2 în ziua 42” și datele cu privire la efectele adverse grave. De asemenea, experții au solicitat informații cu privire la “corelația datelor cu privire la imunogenitate, inclusiv reacția celulară între testele etapei II și etapei III și o analiză comparativă a datelor cu privire la imunogenitate din etapa III, obținută în cadrul studiilor clinice indiene și rusești în diverse segmente temporare”.

În plus, experții au fost interesați de consistența datelor referitoare la rezultatele studiilor clinice din diferite loturi de vaccinuri, precum și de informații despre documentele de însoțire a vaccinului, inclusiv informații despre dozare, contraindicații și condiții de depozitare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
produce, rusesc, Vaccinul Sputnik V, india


Загрузка...
Alexandru Bordea

Cum s-au schimbat viziunile oamenilor de afaceri în pandemie

0
(reînnoit 21:59 13.04.2021)
Antreprenorii nu cedează în fața pandemiei. În ciuda obstacolelor create de situația pandemică, mulți reușesc să deschidă noi afaceri sau să extindă afacerile curente. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "ATITUDINI", cu business trainerul Alexandru Bordea.
Cum s-au schimbat viziunile oamenilor de afaceri în pandemie

Numărul persoanelor care s-au înscris la traininguri în domeniul afacerilor a crescut simțitor de la declanșarea pandemiei. Acest lucru îl afirmă business trainerul Alexandru Bordea, care spune că în ultima perioadă a avut o cerere sporită din partea antreprenorilor – cea mai mare din ultimii șapte ani.

"Nu doar cei care au deja un business, dar și cei care erau angajați și au decis să meargă pe cont propriu s-au înscris la cursuri. În această perioadă, toate instruirile le-am trecut în regim online, am făcut înregistrări video pe care le-am pus pe o platformă. Ne-am axat pe consultațiile individuale și implementarea instrumentelor pentru fiecare companie în parte. Zi de zi putem avea câte 7-8 consultații", a precizat Alexandru Bordea.

Potrivit lui, pandemia a schimbat percepțiile și viziunile oamenilor de afaceri. Multe companii mari au realizat importanța serviciilor prestate online, deși anterior, părea că se descurcă de minune și fără aceste instrumente.

"Pandemia a schimbat atitudinea antreprenorilor față de business. Abia acum oamenii de afaceri au descoperit importanța paginilor de Facebook, Instagram sau TikTok. Doar acum au ințeles că au nevoie de site web și cum trebuie să funcționeze acesta", a remarcat interlocutorul.

Care au fost cele mai mari probleme cu care s-au confruntat antreprenorii cu experiență în perioada pandemiei și ce prognoze oferă specialiștii în domeniul businessului, aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
pandemie, antreprenor, afaceri
Tematic
Un nou centru multifuncțional pentru mediul de afaceri, deschis la Chișinău


Загрузка...