Studenți, imagine simbol

Rossotrudnicestvo: Studenții străini trebuie rămână în cămine

55
(reînnoit 23:22 10.06.2020)
Agenția federală rusă a subliniat că tentativele mai multor universități de evacuare a studenților străini din cămine pentru perioada de vară sunt inacceptabile.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Rossotrudnicestvo a recționat la informația apărută în spațiul public potrivit căreia unele universități rusești le cer studenților străini să elibereze căminele până la sfârșitul lunii iunie curent. Evacuarea forțată a studenților este inacceptabilă, a precizat serviciul de presă al instituției. Universitățile ar trebui să dea dovadă de o atenție responsabilă față de cetățenii străini care sunt lipsiți de posibilitatea de a reveni în patrie în contextul răspândirii noii infecții cu coronavirus (COVID-19).

"Într-adevăr, evacuarea studenților străini din cămine este inacceptabilă și aici susținem pe deplin Ministerul Educației și Științei al Federației Ruse. Din câte știu eu, cu ceva timp în urmă, Ministerul a trimis o scrisoare către universitățile ruse, în care se spune că în niciun caz nu trebuie evacuați studenții străini, care din motive obiective au fost forțați să rămână în Rusia”, a declarat pentru Sputnik, șeful adjunct al Rossotrudniceestvo, Pavel Șevțov.

Potrivit acestuia, evacuarea studenților străini din cămine ar putea cauza un prejudiciu de imagine Rusiei.

”Atât Rossotrudnicestvo și Ministerul Educației, cât și Ministerul Afacerilor Externe fac o treabă minunată pentru a atrage studenți străini în Rusia, ca parte a proiectului federal ”Export de educație”. Pentru a implementa acest proiect, este necesar să fie create cele mai favorabile condiții pentru ca studenții străini să rămână în țara noastră. Dacă unele universități lipsite de scrupule vor începe din anumite motive să crească brusc costul vieții în cămine sau să le ordone să le părăsească, toate acestea ar trebui oprite”, a declarat șeful adjunct al Rossotrudnicestvo.

Șevțov a explicat în detalii ce măsuri de protecție a drepturilor studenților străini urmează să fie luate la Rossotrudnicestvo.

”Când apar informații despre anumite universități care încearcă să evacueze studenții, noi efectuăm lucrări explicative cu conducerea acestor instituții, deoarece lucrăm îndeaproape cu multe dintre ele, realizăm prezentări ale acestor universități în străinătate”, a spus el. „Prin urmare, avem anumite pârghii. Universitățile nu se află în subordinea noastră, dar le putem explica că aceste acțiuni afectează în mod negativ imaginea universității în sine și a țării în ansamblu. Împreună vom depune toate eforturile pentru a ne asigura că studenții nu ajung pe stradă și să trăiască în continuare în cămine”, a menționat Șevțov.

În martie 2020, ministrul Educației și Științei al Rusiei, Valeri Falkov, a participat la o întâlnire online cu rectorii universităților rusești, unde le-a cerut să nu țină studenții dacă doresc să se întoarcă acasă, ci și să țină cont de faptul că unii studenți „nu ar dori să plece, pentru că este scump din punct de vedere financiar, sau din alte motive".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

55
Tagurile:
cămine, studenți străini, Rossotrudnicestvo
Tematic
Ziua limbii ruse, marcată în Moldova: 221 de ani de la nașterea lui Alexandr Pușkin
Obiect de artă pe terasamentul Kazanskaшa din Tula

Călătorii pe timp de pandemie: Unde au ales meargă turiștii ruși

81
Iată ce răspunsuri au oferit turiștii ruși în cadrul unui sondaj despre locurile unde au ales să meargă în acest an, care a fost marcat de pandemia de coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Turiștii intervievați de serviciul online au spus ce locuri au ales să viziteze în 2020, relatează OneTwoTrip, citat de RIA Novosti.

Specialiștii companiei au efectuat un studiu în rândul a 2670 de utilizatori și au constatat că trei sferturi dintre aceștia au început să călătorească mult mai des în orașele învecinate și atracțiile din apropiere. Mai mult, jumătate dintre respondenți au remarcat că în astfel de călătorii au descoperit noi locuri interesante pentru recreere.

Majoritatea (80%) au spus că ar dori să cunoască mai bine regiunea în care trăiesc. Jumătate (55 la sută) dintre respondenți sunt pregătiți să facă excursii în acest sens, iar restul preferă să exploreze singuri zona.

Cel mai confortabil mod de a călători prin cele mai apropiate locuri este cu o mașină personală, 59% dintre respondenți au răspuns că preferă acest mijloc. Restul se mulțumesc să călătorească cu transportul public.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
călătorie, pandemie, turism
Tematic
Asociația Europeană a Operatorilor de Turism - Noi perspective pentru turismul moldovenesc


Загрузка...
Jurnalistul american Larry King

Putin a exprimat condoleanțe în legătură cu moartea lui Larry King

135
(reînnoit 17:32 23.01.2021)
A murit celebrul jurnalist american, Larry King, cel care i-a intervievat pe toți președinții SUA, dar și pe Vladimir Putin. A

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj de condoleanțe în legătura cu moartea jurnalistului american Larry King, a declarat secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov. Acesta a murit la vârsta de 87 de ani, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

”S-au întâlnit de mai multe ori. King l-a intervievat în repetate rânduri pe Putin. Președintele a apreciat întotdeauna profesionalismul său cel mai înalt și autoritatea jurnalistică incontestabilă", a declarat Peskov pentru reporteri.

Larry King s-a născut pe 19 noiembrie 1933 la New York, Brooklyn, într-o familie de imigranți din Belarus. Când a împlinit 22 de ani, s-a mutat la Miami, unde s-a angajat ca prezentator la un mic post de radio local WAHR, era DJ, a condus știri și programe sportive.

În 1960, King a avut propria sa emisiune TV - „Sub acoperemântul orașului Miami” pe canalul de televiziune WTVJ. În plus, King scrie editoriale pentru Miami Herald și Miami News. Din cauza unui scandalul, a trebuit să plece, dar în 1978 s-a întors și în curând a început să lucreze la radio WIOD. Aici a deschis un show nocturn "The Larry King Show".

Foarte rapid acesta a căpătat o popularitate imensă și a atras atenția mogulului media Ted Turner, care l-a invitat pe King să facă propriul său talk-show pe nou-înființata Cable News Network (CNN). La 3 iunie 1985, Larry King Live a avut premiera la CNN. Timp de 25 de ani, King i-a intervievat pe circa 50 de mii de oameni, inclusiv pe toți președinții SUA, începând cu Richard Nixon și mulți alți politicieni celebri, vedete din sport și spectacole, scriitori și alte vedete. Potrivit gazdei, Nelson Mandela a fost cel mai neobișnuit musafir al său. În 2000, Larry King l-a difuzat pe președintele rus Vladimir Putin. În 2010, Putin, care ocupa funcția de prim-ministru, i-a acordat un interviu lui Larry King: prezentatorul era la Los Angeles, iar prim-ministrul se afla în studioul Government House.

Larry King Live a fost listat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai longeviv Show cu ​​același prezentator, care era difuzat mereu la aceeași oră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

135
Tagurile:
Putin, Larry King
Tematic
A murit ambasadorul Rusiei în Emiratele Arabe Unite


Загрузка...
Pompieri

Incendiu puternic în Capitală: Arde un apartament - Foto

0
(reînnoit 14:03 24.01.2021)
Un apartament dintr-un bloc de locuit de la Ciocana a luat foc în această după amiază. Pompierii sunt la fața locului.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Un apartament dintr-un bloc de locuit de la Ciocana a luat foc în această după amiază. Imagini video live au apărut pe o rețea de socializare. Potrivit martorilor, imediat la fața locului au intervenit pompierii, iar focul a fost localizat.

Incendiu într-un apartament la Ciocana
Incendiu într-un apartament la Ciocana

În acest moment încă mai poate fi observat fum dens care iese din apartamentul care a ars. Potrivit bărbatului care a făcut live de la fața locului, victime nu sunt, iar în apartamentul cuprins de flăcări nu se afla nimeni.  Apartamentul este situat la etajul nouă.

Incendiu într-un apartament la Ciocana
Incendiu într-un apartament la Ciocana

Serviciul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a comunicat că apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:34. Imediat la fața locului au ajuns 5 echipaje de intervenție care au stabilit că arderea s-a produs într-un apartament de la etajul 9. Pompierii au evacuat locatarii din apartamentele vecine de la etajele superioare și au reușit localizarea arderii către ora 13:10. Potrivit informațiilor operative în timpul intervenției nu au fost raportate victime, iar focul a distrus mai multe bunuri materiale din interiorul apartamentului.
În prezent, pompierii continuă să lucreze pentru lichidarea incendiului și stabilirea tuturor circumstanțelor.Cauza producerii incendiului urmează a fi stabilită ulterior de specialiști.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
foto, chișinău, Incendiu
Тема:
Viața în Chișinău


Загрузка...