Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова

Zaharova: Declarațiile privind implicarea Rusiei în protestele din SUA, o manipulare

118
(reînnoit 15:31 01.06.2020)
Maria Zaharova a atras atenția asupra faptului că rețelele de socializare despre care Susan Rice consideră că sunt folosite pentru a promova protestele sunt înregistrate și reglementate legal de Statele Unite și aparțin americanilor.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Afirmațiile legate de implicarea Rusiei în acțiunile de protest din Statele Unite sunt nefondate și constituie metode murdare de manipulare informațională. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

Susan Rice, fostă consilieră de securitate națională a președintelui SUA, a declarat că Rusia ar putea sta în spatele violențelor din cadrul protestelor din Statele Unite. Rice nu a adus nici o dovadă sau faptă concretă.

Adresându-se lui Rice, Zaharova a menționat că fostul secretar de stat american Hillary Clinton și întreaga echipă a fostului președinte american Barack Obama „s-au convins pe sine și au încercat să convingă întreaga lume că problemele interne ale SUA sunt create și exacerbate de cineva din afară, respectiv de Rusia”.

”Încercați să repetați această greșeală astăzi, recurgând la metode murdare de manipulare informațiională la fel ca jurnalistul CNN: declarații false și fapte zero pentru a le susține. Interviul dumneavoastră la CNN nu este nimic altceva decât propagandă", a scris Zaharova.

Ea a amintit că rețelele de socializare despre care Rice consideră că sunt folosite pentru a promova protestele sunt înregistrate și reglementate legal din Statele Unite și aparțin americanilor.

”Încercați să jucați din nou cartea rusă? V-ați luat prea mult cu jocul, reveniți la realitate. Ieșiți în fața oamenilor și privindu-i în ochi, spuneți-le că sunt controlați de ruși prin intermediul Youtube și Facebook. Iar eu voi privi ”excepționalismul american” în acțiune" - a adăugat Zaharova.

 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

118
Tagurile:
SUA, Rusia, proteste, Maria Zaharova
Tematic
Ciocniri și revolte: Proteste ample în SUA - Foto
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

48
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor oferă detalii

70
(reînnoit 21:14 18.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
Rospotrebnadzor, coronavirus, mutații
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare


Загрузка...