Maria Zaharova

Zaharova a explicat de ce pentru SUA Tratatul ”Cer deschis” este o problemă

144
(reînnoit 07:38 25.05.2020)
Statele Unite nu acceptă acordurile care, în opinia lor, le țin ”cu mâinile legate”, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

CHUȘINĂU, 25 mai – Sputnik. SUA se retrag consecvent din toate acordurile care le limitează libertatea de mișcare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, explicând în ce constă problema Acordului ”Cer deschis” pentru Washington.

“Nu este o problemă anume a acestui document sau de anumite pretenții față de partea rusă. Este problema retragerii sistematice a Statelor Unite ale Americii din toate acordurile care, într-un fel sau altul, în opinia lor, ”le ține mâinile legate”. Vreau să vă amintesc, cu mai mulți ani în urmă ei s-au retras unilateral din Tratatul privind rachetele antibalistice, din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) s-au retras ceva mai devreme. Recent, au declarat că nu vor ratifica Tratatul pentru Interzicerea Totală a Experienţelor Nucleare. Toate acestea sunt parte a stabilității internaționale”, a declarat oficialul la radio “Komsomolskaia Pravda”.

Moscova respinge acuzațiile înaintate de Washington pentru că inclusiv partea rusă are mai multe pretenții față de cea americană “nu atât pentru că sunt mai multe, ci pentru că sunt concrete și au fost date publicității în aprilie, februarie și cu multe luni în urmă”.

“Avem o comisie specială care trebuie să rezolve toate disputele existente. Iată de ce nu este o problemă a relațiilor cu Rusia, este o problemă faptul că ei renunță la orice angajamente asumate, pe care le consideră incomode”, a subliniat ea.

SUA se poziționează ca o țară exclusivă, care are niște atribuții deosebire, a menționat Zaharova.

“În cazul dat, aș vrea să amintesc de concepția excepționalismului american, care a fost enunțată de fostul președinte Obama, și care trece de la o administrație la alta. Acum această concepție sună în felul următor: “Să facem America din nou măreață”. Poziționarea în calitate de țară care are niște atribuții deosebire, nu are niciun fel de angajamente și nu respectă nicio regulă de joc – acesta este concepția statului american, care s-a manifestat foarte clar în decursul mai multor decenii, iată de ce ei resping orice i-ar egala în drepturi cu alți jucători mondiali”, a spus ea.

Joi, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Washingtonul se retrage din Acordul ”Cer deschis” și se va afla în afara acestui document atât timp cât “Rusia nu-și respectă angajamentele”. Totodată, liderul american nu a exclus elaborarea unor noi înțelegeri. Rusia a respins în mai multe rânduri acuzațiile SUA de încălcare a Acordului. Vineri, Ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat că Moscova va negocia cu SUA, inclusiv pe subiectul Acordului, doar în baza principiului reciprocității, iar orice note ultimative din partea Washingtonului sunt inacceptabile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

144
Tagurile:
Zaharova, acord, SUA
Tematic
Urgență mondială: Reuniune NATO – probleme cauzate de SUA. Reacția Rusiei
Donald Trump anunță retragerea SUA din acordul „Cer deschis”
Dmitri Peskov

Peskov: Extremismul nu poate fi camuflat prin religie

19
(reînnoit 13:44 30.10.2020)
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov, orice încercare de camuflare a extremismului sub forma unor manifestări religioase trebuie bine înțeleasă și conștientizată.

CHIȘINĂU, 30 octombrie - Sputnik. Extremismul nu poate fi camuflat prin religie, nicio confesiune nu acceptă terorismul. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a făcut vineri declarații în acest sens pentru jurnaliști, informează RIA Novosti.

"Nici o religie mondială nu acceptă ideea extremismului. Le respinge absolut. Și extremismul, de fapt, nu are nimic de-a face cu religia. Orice încercare de a camufla extremismul sub orice religie trebuie bine înțeleasă și conștientizată. Aceasta nu este altceva decât extremism și terorism”, a declarat Peskov.

Joi dimineață, un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni la biserica Notre Dame din Nisa. Trei persoane au fost ucise. Atacatorul a fost reținut rapid. În timpul reținerii, el a fost grav rănit. Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, a declarat că atacatorul nu a încetat să repete „Allahu Akbar”. Parchetul antitero a deschis o anchetă. Șeful departamentului a confirmat că asupra atacatorului au fost găsite acte pe numele unei persoane originare din Tunisia, născută în 1999.

Ca urmare a atacului de la Nisa, Franța, a fost pus în aplicare planul antiterorist Vigipirate. Președintele francez Emmanuel Macron, care s-a deplasat la Nisa, a numit cele întâmplate drept atac terorist. El a menționat că vor fi sporite măsurile de protejare a lăcașelor de cult și a școlilor, iar numărul trupelor franceze va fi mărit în cadrul operațiunii antiteroriste Sentinelle.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanen, nu a exclus că atacuri precum cele care au avut loc joi la Nisa ar putea să se repete. Potrivit acestuia, țara sa, ca multe altele, reprezintă o țintă serioasă pentru terorism.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
extremism, Dmitri Peskov
Tematic
Premierul ungar acuză dur SUA: exportă instabilitate şi extremism


Загрузка...
Putin, despre vaccinurile rusești, dezvoltatori și vaccinarea în masă

Putin, despre vaccinurile rusești, dezvoltatori și vaccinarea în masă

104
(reînnoit 20:57 29.10.2020)
Dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului în Rusia dovedește faptul că țara a păstrat și dezvoltă școlile științifice corespunzătoare create în timpul epocii sovietice.

CHIȘINĂU, 29 оct — Sputnik. Principala cerință pentru vaccinurile împotriva coronavirusului este siguranța și eficacitatea, acestea fiind furnizate atât în ​​medicamentele rusești dezvoltate de Centrul Gamalei, cât și de Centrul Novosibirsk „Vector”, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o sesiune plenară a forumul investițional ”Russia is Calling!”

„Suntem foarte recunoscători Centrului Gamalei și centrului Vektor din Novosibirsk, într-adevăr, acestea sunt medicamente bune. Principalul lucru este că sunt sigure și eficiente. Și aceste două cerințe sunt îndeplinite în primul și al doilea caz - și în cazul "Sputnik V" și a vaccinului vector. Al treilea vaccin este pe drum”, a spus șeful statului rus.

Vaccinul împotriva COVID-19
© Photo : Пресс-служба Роспотребнадзора
Dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului în Rusia arată că știința se dezvoltă, iar școala sovietică este vie, a adăugat președintele rus.

"Într-adevăr, specialiștii noștri, oamenii de știință, au mers activ și, aș spune, extrem de eficient pe calea creării vaccinurilor. Acest lucru sugerează că Rusia a păstrat și dezvoltă școlile științifice corespunzătoare create în timpul Uniunii Sovietice. Putem doar să ne bucurăm că am reușit să păstrăm aceste echipe, realizările lor și ei merg mai departe”, a spus Putin.

Potrivit lui, primii care vor beneficia de vaccinurile autohtone împotriva coronavirusului vor fi cetățenii ruși, campania de vaccinare în masă ar putea începe până la sfârșitul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

104
Tagurile:
COVID-19, vaccin, Putin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Rusia anunță dezvoltarea unui nou vaccin împotriva coronavirusului
Dumbrăveanu a discutat cu ambasadorul Chinei despre vaccin


Загрузка...
Ambulanță, Medic

Număr mare de infectări și decese cauzate de COVID într-o singură zi

0
(reînnoit 18:01 30.10.2020)
Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 75 201 cazuri. 18 persoane au murit astăzi din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că astăzi au fost confirmate în țară 968 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul vine în urma efectuării a 3463 de teste, dintre care primar – 3124 şi repetat – 339.
Din numărul total de cazuri, patru sunt de import (Turcia-1, Rusia-1, Polonia-1, Republica Elenă-1).

Cu regret, din numărul total de cazuri 50 sunt lucrători medicali: 15 medici, 23 de asistenți medicali și 12 angajați din cadrul personalului auxiliar.

Dintre persoanele infectate,  789 sunt în stare gravă (dintre care 40 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1423 – în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Ministerul informează că alte 695 de persoane au fost tratate și externate. În total, 55 190 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
decese, infectare, Ministerul Sănătăți, coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră


Загрузка...