Vladimir Putin, ședință online

Putin: Situația legată de COVID-19 se stabilizează, trebuie consolidăm rezultatele

62
Președintele Rusiei a desfășurat în regim de videoconferință o ședință dedicată situației sanitaro-epidemiologice din țară.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Șeful statului rus a menționat că primește în fiecare zi din partea specialiștilor evaluări și prognoze cu privire la evoluției situației legate de pandemie.

Potrivit lui, în ansamblu, situația în țară se stabilizează.

“Și în Moscova, care prima s-a confruntat cu epidemia, și în multe alte regiuni (...) se diminuează treptat numărul cazurilor noi zilnice. Deocamdată această dinamică pozitivă nu este atât de rapidă precum ne-am dori, uneori este chiar instabilă, dar totuși ea există”, a menționat președintele.

Procesul de testare a populației trebuie extins în continuare, a mai spus Putin.

“În ultimele două săptămâni, numărul testelor efectuate a sporit cu aproximativ trei milioane. Sunt efectuate peste 240 de mii de analize pe zi. Așa cum am convenit, trebuie să extindem această activitate”, a spus liderul rus.

Un pericol ascuns constă în neidentificarea la timp a infecției, menționând importanța testării ample a populației și respectării stricte  a tuturor cerințelor sanitare. Totodată, el a cerut raportarea modului în care sunt realizate dispozițiile sale cu privire la furnizarea medicamentelor în regiuni.

“Voi sublinia din nou: acum, în perioada relaxării etapizate a regimului de izolare, de restabilire a activității sectoarelor cheie ale industriei, agriculturii, o testare masivă, respectarea tuturor cerințelor sanitare au o importanță primordială pentru a reducere, a localiza riscurile, pentru a consolida rezultatele pe care le-am obținut în combaterea pandemiei, a nu admite un recul, pentru a proteja viața, sănătatea și siguranța oamenilor ”, a continuat șeful statului.

În ceea ce privește fondul de paturi de spital pentru cei bolnavi de coronavirus,  președintele rus a subliniat că acesta trebuie să fie pregătit în permanență.

Putin a ținut să sublinieze că toate aceste lucruri sunt extrem de importante și corespund tuturor recomandărilor OMS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
COVID-19, Rusia, Putin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (737)
Tematic
Occidentul acuză Rusia de dezinformare și manipulare a datelor statistice - Video
Un bombardier supersonique Tu-22M3

Bombardier american, interceptat de avioanele rusești - Video

247
(reînnoit 23:06 30.05.2020)
Ministerul Apărării al Rusiei a publicat imaginile video cu momentul interceptării bombardierului american B-1B Lancer în apropierea frontierelor rusești.

BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. Ministerul Apărării a publicat video-ul cu interceptarea bombardierului american B-1B Lancer de către Forțele Aerospațiale rusești.

Mai devreme autoritățile ruse au anunțat că avioanele de luptă rusești au forțat navele aeriene americane să se îndepărteze de frontierele rusești.

Ministerul Apărării a relatat că sistemele de apărare antiaeriană au detectat B-1B deasupra Mării Negre și Mării Baltice, după care avioanele rusești Su-27P și Su-30 SM s-au apropiat de ele la o distanță sigură și le-au însoțit până ce acestea și-au schimbat direcția de zbor.

Reprezentanții ministerului au subliniat că zborurile avioanelor rusești au fost efectuate în conformitate cu regulile internaționale.

Bombardierele americane au desfășurat și anterior operațiuni în apropiere frontierelor Rusiei. Kremlinul a menționat că un astfel de comportament provoacă tensiuni suplimentare între cele două țări. Moscova a îndemnat în mai multe rânduri Washington să renunțe la astfel de zboruri, însă autoritățile americane au răspuns negativ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

247
Tagurile:
Rusia, american, bombardier
Tematic
Cel mai temut bombardier rusesc, prezentat de o revistă americană


Загрузка...
Vladimir Putin

Putin: Trebuie înțelegem cum acționăm după anularea restricțiilor legate de COVID-19

56
(reînnoit 21:15 30.05.2020)
Liderul de la Kremlin Vladimir Putin a remarcat că multe state anulează restricțiile în contextul pandemiei, iar în unele se recurge repetat la ele. Astfel, Rusia ar trebui să stabilească foarte clar cum să acționeze.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Președintele Rusiei susține că în multe state a fost necesară anularea restricțiilor impuse în contextul pandemiei COVID-19. Și asta pentru că de acest lucru depinde în mod direct economia.

Pentru a nu reveni la restricții, așa cum s-a întâmplat în multe state, Vladimir Putin susține că Rusia trebuie să stabilească foarte clar ce are de făcut. 

„În multe țări sunt anulate restricțiile legate de pandemia de coronavirus. Acest lucru se întâmplă, mai întâi de toate, evident, în țările ale căror economii sunt foarte dependente de ramura turismului”, a remarcat liderul de la Kremlin la ședința Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit RIA Novosti

Vlarimir Putin a atras atenția că în multe țări în care au fost anulate restricțiile se revine la măsurile de prevenire a infecției COVID-19. 

„Noi trebuie să înțelegem, împreună cu specialiștii noștri, cu medicii, cum să organizăm acțiunile în această direcțe”, a conchis președintele rus. 

În Rusia au fost confirmate până în prezent aproape 400 de mii de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, iar peste 4500 de oameni au decedat din cauza infecției. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
COVID-19, restricții, Vladimir Putin
Tematic
Putin: Situația legată de COVID-19 se stabilizează, trebuie să consolidăm rezultatele
Putin a discutat cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite


Загрузка...
meci de fotbal

Cinci cluburi de fotbal din Moldova au obținut dreptul de participa la competiții europene

0
(reînnoit 21:35 30.05.2020)
Cinci cluburi de fotbal din Moldova au obținut dreptul de a participa la turneele UEFA, iar altor trei echipe de fotbal din Moldova li s-a refuzat acordarea licenței de participare la competiții europene.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Licențele UEFA au fost eliberate pentru cinci cluburi de fotbal din Moldova, a anunțat Federația Moldovenească de Fotbal.

Este vorba despe „Sheriff” (Tiraspol), „Sfântul Gheorghe” (Suruceni), „Petrocub” (Hâncești), „Dinamo-Auto” (Tiraspol) și „Speranța” (Nisporeni).

Astfel, cinci cluburi au obținut dreptul de a participa la sezonul următor al competițiilor europene. „Sheriff” va participa la Liga Campionilor, iar echipele „Sfintul Gheorghe” și „Petrocub” - în Europa League.

În același timp, altor trei echipe le-au fost refuzată eliberarea licențelor UEFA. Cluburile „Milsami” (Orhei), „Zimbru” (Chișinău) și „Codru” (Lozova) au fost lipsite de dreptul de a participa la meciurile din noul sezon al Cupei Europene.

Timp cinci zile, aceste cluburi pot folosi dreptul de a contesta decizia adoptată de Federația Moldovenească de Fotbal.

Licența UEFA pentru a participarea la turneul feminin al Ligii Campionilor i-a fost acordată echipei „Agarista” din Anenii Noi.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, fotbal, cluburi
Tematic
Merită sau nu reunirea campionatelor de fotbal ale țărilor fostei URSS într-o singură ligă


Загрузка...