Ambasada Rusiei în SUA

Riscuri pentru reputație: Ambasada condamnă ”Pulitzerul” pentru demonizarea Rusiei

165
Ambasada Rusiei în SUA a condamnat acordarea premiului Pulitzer publicației New York Times pentru o serie de materiale antirusești.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Ambasada Rusiei în SUA a condamnat decernarea premiului Pulitzer pentru materialele antirusești ale publicației New York Times.

Marți, comitetul organizatoric al Premiului Pulitzer a înmânat premiul la categoria “Jurnalism internațional” publicației New York Times pentru ”o serie de istorii captivante, scrise cu asumarea unui risc sporit, care scot la iveală niște acțiuni violente”, admise de conducerea rusă.

Ambasada Rusiei menționează că, acum trei ani, NYT a mai primit un premiu pentru demonizarea Rusiei.

“Comitetul organizatoric își asumă o mare responsabilitate atunci când remarcă în acest fel materialele antirusești în care se conțin niște afirmații care au fost respinse în mai multe rânduri nu doar de oficialii ruși, dar și de viață. Dacă există ceva, care „ar implica mari riscuri”, este vorba doar de reputație”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice ruse, publicat pe Facebook.

Ambasada consideră că seria de articole ale respectivei publicați este “o colecție de fabricări rusofobe nediluate, care pot servi drept obiect de studiu al creării unor fapte false”.

Mai devreme, radio Sputnik a anunțat că purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că a fost declanșată o adevărată “pandemie a fake-urilor”, îndreptate împotriva Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

165
Tagurile:
ambasada, antirusești, premiu
Tematic
Guvernul Rusiei interzice cumpărarea mărfurilor străine la achizițiile de stat
În Rusia o parte a restricțiilor va fi menținută până la obținerea vaccinului

Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă

23
(reînnoit 21:17 26.11.2020)
Fregata Amiralul Gorșkov a efectuat lansări de rachete hipersonice de croazieră Țirkon din Marea Albă, asupra unei ținte din bazinul Mării Barents, aflate la o distanță de 450 de kilometri.

Viteza zborului rachetei a depășit 8 Mach. Lansarea a avut loc în cadrul testării noilor tipuri de arme.

Fregata Amiralul Goșrkov este una din cele mai moderne nave ale Flotei Navale de Nord a Rusiei. Vasul militar este unul multifunctional, capabil să poarte lupte cu adversarul pe apă, aer și subacvatic. Fregata poate efectua lovituri asupra obiectelor terestre și de coasă, care se află la o distanță de peste 1,5 mii de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
rachete, lansare, Rusia
Tematic
„Zirconul” rusesc a privat SUA de conceptul unei lovituri globale


Загрузка...

Marinarii ruși au oprit invazia americană: Provocare în Golful Petru cel Mare

77
(reînnoit 17:21 26.11.2020)
Marea navă antisubmarină a Flotei ruse din Pacific “Amiralul Vinogradov” a oprit invazia distrugătorului marinei americane „John McCain” în apele teritoriale rusești din Golful Petru cel Mare.

Ministerul Apărării din Rusia a precizat că nava americană a depășit granița maritimă cu 2 kilometri. Echipajul navei antisubmarine “Amiralul Vinogradov”, care urmărea distrugătorul marinei SUA, i-a trimis un avertisment că va lua măsuri dacă „John McCain” nu va părăsi imediat teritoriul rus.

După ce notificarea a fost trimisă, „Amiralul Vinogradov” s-a îndreptat direct spre inamic. După ce a evaluat situația, echipajul navei americane s-a grăbit să iasă în apele neutre. Ce făcea distrugătorul „John McCain” în Rusia și în ce mod comandamentul flotei a 7-a a marinei SUA a justificat acțiunile echipajului navei sale – urmăriți în videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Provocare, rusi, marinari
Tematic
"Sunt doar primii pași" - de ce SUA își trimite submarinele la frontierele Rusiei


Загрузка...