Sediul OMS la Geneva

OMS îi este recunoscătoare Rusiei pentru sprijinul oferit

89
(reînnoit 14:15 16.04.2020)
Organizația Mondială a Sănătății este recunoscătoare pentru sprijinul oferit de către Rusia, a declarat reprezentantul instituției la Moscova, Melita Vujnovic.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îi este recunoscătoare Rusiei pentru sprijinul oferit în condițiile de pandemie COVID-19, a declarat reprezentantul organizației la Moscova, Melita Vujnovic, într-un interviu oferit postului de televiziune Rossiya 24.

Ea a specificat că Rusia, în calitate de donator, urmează două abordări. Prima, în sfera cooperării bilaterale, constă în oferirea testelor produse alci altor țări.

“Mai există și o cooperare prin intermediul OMS, suntem foarte recunoscători pentru faptul că guvernul a luat o astfel de decizie. Există o dotorie cu peste un milion de dolari care va fi destinată sediului central și oficiului regional, din contul cărora se va acorda ajutor statelor din Europa de Est și Asia Centrală”, a explicat Vujnovic.

Anterior, Rusia a îndemnat alte state să se abțină de la tentativele de a politiza subiectul coronavirusului și acțiunile Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit unei declarații a ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Șefului diplomației ruse, OMS continuă să joace „un lor coordonator important, ajutând la combaterea pandemiei”.

Amintim că președintele american Donald Trump a anunţat suspendarea contribuţiei SUA la OMS, ”pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
sprijin, Rusia, OMS
Tematic
Directorul OMS: lumea ar fi trebuit să răspundă pandemiei în urmă cu o lună, două
OMS, explicații importante: Când devine periculoasă masca de protecție
Vladimir Putin

Putin a discutat cu Pașinean și Aliev situația din Karabah

32
(reînnoit 19:20 24.11.2020)
Vladimir Putin a discutat la telefon cu premierul armean Nikola Pașinean și președintele azer Ilham Aliev situația din Nagorno-Karabah.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului rezultatele deplasării delegației ruse la Erevan și Baku, precum și mersul realizării declarației cu privire la situația din Nagorno-Karabah, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat discuții telefonice cu premierul Republicii Armenia, Nikola Pașinean, și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev. S-a discutat amănunțit despre rezultatele deplasării pe 21 noiembrie, la Erevan și Baku, a delegației ruse interinstituționale, precum și despre mersul implementării Declarației celor trei lideri ai statelor, din 9 noiembrie”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Discuțiile au avut loc pe 23 și 24 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
Ilham Aliev, Putin, Karabah
Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah
Tematic
De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah


Загрузка...
Ministerul rus de Externe

Dezvoltarea cooperării moldo-ruse: Întâlnirea lui Rudenko cu ambasadorul Moldovei

46
(reînnoit 17:37 24.11.2020)
A avut loc un schimb detaliat de opinii cu privire la problemele de actualitate ale relațiilor bilaterale, luându-se în considerare rezultatele recentelor alegeri prezidențiale din Moldova.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Vice-ministrul de externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko, s-a întâlnit marți cu ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguta.

Părțile au discutat relațiile dintre cele două țări, luând în considerare rezultatele alegerilor prezidențiale din țară, au exprimat o dispoziție comună pentru dezvoltarea în continuare a cooperării constructive ruso-moldovenești, a declarat Ministerul rus de Externe.

După cum este menționat în comentariul Ministerului rus de Externe, a avut loc un schimb detaliat de opinii cu privire la aspectele de actualitate ale relațiilor bilaterale, luând în considerare rezultatele recentelor alegeri prezidențiale din Moldova.

"A fost exprimată dorința comună pentru continuarea dezvoltării interacțiunii constructive ruso-moldovenești în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de Prietenie și Cooperare Ruso-Moldovenesc din 2001", precizează MAE-ul rus.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în Moldova pe 15 noiembrie. Liderul partidului PAS, fostul prim-ministru al Republicii Moldova Maia Sandu, și președintele actual Igor Dodon au luptat pentru postul de șef de stat. Participarea la alegeri a fost de 52,78%. CEC a prezentat luni rezultatele preliminare ale alegerilor - după prelucrarea proceselor verbale din toate secțiile de votare, Maia Sandu a acumulat 57,75% din voturi, iar Dodon - 42,25%. Pentru prima dată, în Republica Moldova o femeie va deveni președinta țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
Neguța, Rusia Moldova
Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă
Tematic
Igor Dodon a vorbit la Forumul economic moldo-rus


Загрузка...
Drapelul Moldovei

Are oare Moldova un lider național sau ce șanse sunt ca acesta apară

0
(reînnoit 22:25 24.11.2020)
Veteranul politicii moldovenești Serafim Urechean a analizat de ce așa și nu apare la noi o figură carismatică, în măsură să reprezinte Moldova pe arena internațională și să apere interesele cetățenilor țării.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. În cadrul campaniei electorale, ambii candidați la fotoliul prezidențial care s-au confruntat în turul doi de scrutin au afirmat în repetate rânduri că se vor strădui să devină ”un președinte al tuturor”.

Deocamdată nu este cazul să vorbim despre apariția unui lider național în Moldova și este puțin probabil că acest lucru va fi posibil într-o perspectivă ni prea îndepărtată, deoarece politicienii autohtoni acționează deliberat spre divizarea societății, folosind această dezbinare în propriile interese. Aceste declarații au fost făcute în studioul Sputnik Moldova de către ex-primarul Chișinăului Serafim Urechean.

”Apariția unui ”președinte al tuturor” în Moldova este imposibilă deoarece încă nu s-a născut acel lider național care ar putea să-i unească pe toți cetățenii. Uitați-vă ce se întâmplă: unii vor să divizeze această țară, alții vor să instaleze frontiera pe Nistru, fără a se gândi ce se va întâmpla cu restul teritoriului Moldovei și cu sutele de mii de oameni care locuiesc acolo”, a afirmat interlocutorul.

Veteranul politicii moldovenești a subliniat că, la etapa actuală, stabilitatea și coerența activității statului depind de interacțiunea clară pe verticala parlament – guvern – președinte. Să vorbești despre stabilitate în țară fără un astfel de triumvirat este extrem de dificil, consideră Urechean.

”Țara trebuie să aibă la putere o echipă bine coordonată,  una ”de adunătură” nu va duce la nimic bun”, a conchis invitatul studioului.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot a fost de 52,78%. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat luni următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, Lider naţional, alegeri prezidențiale
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii
Tematic
Alegeri prezidențiale, turul doi: Ce au remarcat experții


Загрузка...