Vladimir Putin

Vladimir Putin anunță măsuri ample pentru susținerea sectoarelor afectate de pandemie

64
(reînnoit 16:51 15.04.2020)
Președintele Rusiei Vladimir Putin a participat la o ședință online cu membrii Cabinetului de Miniștri, în care s-a discutat despre măsurile pentru redresarea economiei pe fundalul răspândirii COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Liderul de la Kremlin a anunțat un set de măsuri pentru susținerea sectoarelor economiei ruse afectate de pandemia COVID-19.

De facilități se vor bucura în special întreprinderile mici și mijlocii, care nu sunt specializate în comercializarea produselor alimentare. Va fi adoptat un set de măsuri inclusiv pentru a susține antreprenorii ce dețin cafenele, restaurante, care au fost închise pe fundalul răspândirii infecției. 

”IMM-urile vor beneficia de finanțare nerambursabilă din partea statului, care va fi direcționată în primul rând pentru sarcinile imediate - pentru plata salariilor pe aprilie și mai. Cererile pentru a beneficia de suport vor putea fi depuse de la distanță, ca să nu se stea la coadă și ca să evităm aglomerația. Singura condiție pentru a beneficia de finanțare este păstrarea locurilor de muncă”, a declarat Vladimir Putin în cadrul ședinței online cu membrii Guvernului rus. 

Președintele Federației Ruse afirmă că statul va oferi garanții pentru creditele oferite de bănci în condiții avantajoase pentru IMM-uri, care sunt contractate pentru plata salariilor. Măsura va fi luată pentru a minimaliza riscurile pentru sistemul bancar.

laborator
© Sputnik / Алексей Даничев

Vladimir Putin a vorbit și despre necesitatea susținerii regiunilor și a subiecților federali. În contextul răspândirii pandemiei, 200 de miliarde de ruble vor fi alocate de Moscova pentru a balansa bugetele regionale.

”Subiecții federali trebuie să folosească acești bani pentru plata salariilor. Situația se schimbă dinamic. Rog Guvernul să evalueze eficiența măsurilor întreprinse. Este evident că va fi nevoie de noi și noi decizii”, a declarat liderul rus.  

Mai mult, președintele Rusiei a declarat că statul va aloca 23 de miliarde de ruble pentru susținerea companiilor aeriene, care suferă pierderi enorme în această perioadă. Acești bani vor fi folosiți în mai multe scopuri, în special pentru plata salariilor și pentru a acoperi cheltuielile pentru staționarea în parcări a navelor aeriene. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
pandemie, măsuri, Vladimir Putin
Tematic
Discuție Trump – Putin, temă crucială: ”Conversația, foarte bună! Se apropie o înțelegere”
Vladimir Putin: Armamentul rusesc va rămâne în continuare competitiv și solicitat
În cazul căror boli nu trebuie să te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

În cazul căror boli nu trebuie te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

158
(reînnoit 10:18 19.06.2021)
Iată ce spune directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg, despre cazurile când trebuie să evitați vaccinarea.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Pacienții cu boli cardiovasculare, astm bronșic, hepatita C, cancer în remisie pot fi vaccinați împotriva coronavirusului cu Sputnik V, însă în cazul urticariei și conjunctivitei este imposibil dacă boala se află în faza acută, precum și în starea acută a oricărei alte boli, a declarat pentru RIA Novosti, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg.

”Pacienții cardiaci cu patologie trebuie mai întâi vaccinați. Pentru că, dacă se infectează, se află în primul grup de risc - diabetici, pacienți bolnavi de inimă”, a spus Gunzburg.

În cazul urticariei și conjunctivitei aflată în stare acută, este interzis să se vaccineze, a spus Ginzburg. Orice afecțiune acută este o contraindicație, vă puteți vaccina abia după două săptămâni, a explicat el.

Pacienții cu cancer în remisie care nu primesc chimioterapie, de asemenea, pot fi vaccinați, a adăugat el.

În august 2020, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamaleya”. A fost denumit „Sputnik V”. Tot în Rusia au fost create alte vaccinuri împotriva COVID-19 - „EpiVacCorona” din centrul „Vector” din Rospotrebnadzor și „KoviVak”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai, a devenit cunoscut despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

158
Tagurile:
boli, vaccin, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...

Vaccin-gumă de mestecat

69
(reînnoit 22:53 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
guma, VACCIN


Загрузка...