Fregata Amiralul Kasatonov

Fregata "Amiralul Kasatonov" - teste finalizate la Flota de Nord a Rusiei

193
(reînnoit 14:46 06.04.2020)
Autoritățile din Federația Rusă anunță finalizarea testelor fregatei ”Amiralul Kasatonov” la Flota de Nord.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Prima fregată în serie a proiectului 22350 ”Amiralul flotei Kasatonov” a finalizat o serie de teste la Flota de Nord și a pornit spre Marea Baltică, a declarat luni serviciul de presă al Flotei de Nord, informează RIA Novosti.

"Prima fregată de serie a proiectului 22350 ”Amiralul Flotei Kasatonov” a finalizat programul de testare la Flota de Nord. În prezent, nava se deplasează spre Marea Baltică", este precizat într-un comunicat.

Totodată, serviciul de presă subliniază că finalizarea inițială a testelor tehnice și de stat urmau să aibă loc în Marea Albă, unde fregata s-a mutat din Marea Baltică încă în octombrie 2019.

Serviciul de presă amintește că testele fregatei au început pe 20 noiembrie 2019 și au avut loc în mai multe etape. Mai întâi de toate este vorba de sistemul de rachete care a fost testat în Marea Albă. Atunci, echipajul navei a efectuat lansarea rachete ide croazieră ”Kalibr” asupra unei ținte în apropiere de coastă și cu rachetele de croazieră Kalibr și Onyx asupra țintelor aflate în mare.

În Marea Barenț, fregata a efectuat trageri de artilerie asupra țintelor de mare și de coastă, tragerea torpilelor în ținte subacvatice și a exersat, de asemenea, interacțiunea cu navele de aviație și de sprijin.

După finalizarea întregului complex de testări de stat și semnarea certificatului de conformitate, nava va fi acceptată în dotarea Marinei Ruse. Este de așteptat ca nava să fie trecută în dotarea unei unități de nave de suprafață la Flota de Nord.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский
După cum a anunțat anterior șeful Corporației Unite pentru construcții navale (USC) Alexei Rahmanov, acest lucru ar trebui să se întâmple în primul trimestru al anului 2020.

Proiectul 22350 ”Amiralul flotei Kasatonov” a fost proiectat de Biroul de Proiectare Nord și construit la șantierul naval ”Severnaia  Verfi” din Sankt Petersburg. Fregatele de categoria I al proiectului 22350 sunt nave de război multifuncționale capabile să lupte cu eficacitate împotriva inamicilor potențiali de pe apă, din aer și subacvatici, precum și să lovească ținte terestre și de coastă pe o distanță de peste 1.500 de kilometri.

193
Tagurile:
Flota de Nord a Rusiei, teste
Tematic
Vladimir Putin a urmărit exercițiile din Marea Neagră ale flotei navale
Putin: Armele nucleare pot deveni „ineficiente”, dar Rusia are arme hipersonice - VIDEO

Ponderea imigranților în 2021: Cote pentru angajarea străinilor în Rusia

23
(reînnoit 16:10 24.11.2020)
Guvernul rus a aprobat o listă a sectoarelor din economie și a ponderii maxime a forței de muncă străine în acestea. Modificările sunt nesemnificative, dar în unele industrii cotele au fost limitate.
Cota de imigranți

Potrivit documentului aprobat de Guvernul Rusiei, cele mai accesibile domenii pentru angajarea imigranților rămân a fi construcțiile (până la 80%), serviciile de locuințe și utilități și sectorul serviciilor - până la 70% din funcțiile statelor de personal. Până la jumătate din personal poate fi angajat în legumicultură, silvicultură și prelucrarea lemnului. Pentru toate aceste categorii, situația nu s-a schimbat în conformitate cu cerințele pentru anul curent, informează Sputnik Uzbekistan.

Criteriile de selectare a angajaților în domeniile transportului de pasageri și mărfuri au devenit mai stricte: în loc de o cotă de 26% pentru 2020, în 2021 ponderea străinilor nu poate depăși 24%. La fel ca înainte, cetățenilor altor state li se interzice să lucreze în domeniul comerțului cu amănuntul și cel privat (cu excepția vânzării de alcool și tutun) și să vândă medicamente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
Imigranți, Forța de muncă, Rusia
Tematic
Pe surse: Rusia ar putea introduce o aplicație mobilă specială pentru imigranți


Загрузка...

Un crucișător american a încălcat frontiera rusă

102
(reînnoit 10:53 24.11.2020)
Nava antisubmarin din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit un crucișător al flotei maritime Militare a Statelor Unite ale Americii care a încălcat frontiera maritimă rusă, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. "Nava antisubmarin de mare tonaj din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit încălcarea frontierei de stat de către distrugătorul SUA "John S. McCain" în golful Petru cel Mare", afirmă Ministerul rus al Apărării în comunicatul său de presă, care este citat de RIA Novosti.

Rușii mai precizează că crucișătorul american a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse pe o distanță de doi kilometri.

Американский эсминец Джон С. Маккейн
© REUTERS
Distrugătorul SUA "John S. McCain"

„Amiralul Vinogradov, o mare navă antisubmarin a Flotei Pacificului, care urmărea în mod direct distrugătorul american, a avertizat nava străină prin canalul internațional de comunicare cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni și posibilitatea de a folosi o manevră pentru a alunga intrusul din apele teritoriale”, mai afirmă militarii ruși în comunicatul de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
SUA, Rusia, operații antisubmarin, Crucișător


Загрузка...
Nicolae Ciobanu

Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

0
(reînnoit 17:33 24.11.2020)
Cazurile de vandalism în cimitirele din Republica Moldova sunt întâlnite tot mai frecvent. Autoritățile își propun să înăsprească sancțiunile pentru profanarea mormintelor. Iată ce părere au preoții ortodocși cu referire la acest subiect.
Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", părintele Nicolae Ciobanu, parohul Bisericii „Arhanghelul Mihail din satul Cruglic, raionul Criuleni, și-a exprimat îngrijorarea față de felul în care au ajuns cimitirele din țara noastră din cauza actelor de vandalism ce continuă să persiste.

"Cimitirul este locul de odihnă a părinților și strămoșilor noștri. Profanarea este atunci când batjocorim mormintele, lăsăm mesaje urâte. Chiar și faptul că lăsăm mormintele neîngrijite ar putea fi considerat un păcat, după părerea mea. Cimitirele au ajuns într-un dezastru total – un lucru foarte dureros și neplăcut", a declarat pentru Sputnik preotul ortodox.

Mai mult, Nicolea Ciobanu susține că amenzile pentru cei care comit acte de vandalism în cimitire trebuie să fie cât mai aspre. Totodată, părintele a venit cu un mesaj către întreaga societate: "aveți grijă de morminte nu doar în ajunul Paștelor Blajinilor, ci pe parcrusul întregului an. Amintiți-vă și rugați-vă pentru cei adormiți în fiecare zi".

De menționat este că Comisia Juridică, Numiri și Imunități va propune plenului Parlamentului un proiect de modificarea a Codului Penal și Codului Contravențional, care se referă la actele de vandalism și profanare a mormintelor, iar făptașii ar putea să stea și după gratii pentru comiterea acestei infracțiuni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
profanarea mormintelor, morminte, profanare, vandalism, cimitire


Загрузка...