Vladimir Putin

Experții au comparat politica externă a lui Putin cu judo

152
(reînnoit 19:02 24.01.2020)
Experții au comparat politica externă promovată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu principiile judo.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Politica externă, promovată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în multe privințe este realizată conform principiilor sportului lui preferat – judo: liderul rus a reușit să găsească cu ușurință un limbaj comun cu partenerii lui și a fost gata să cedeze în anumite privințe pentru ca în final să învingă, se menționează în raportul “Misiunea lui Putin. Rezultatele celor 20 de ani de conducere a lui Vladimir Putin”.

Raportul a fost elaborat de un grup de experți din care fac parte profesorul Școlii Superioare de Economie, Oleg Matveicev, jurnalistul și bloggerul Pavel Danilin, politologul, expertul internațional, directorul Institutului Internațional al celor mai noi state, Alexei Martynov, scriitorul, doctorul în filosofie Anatoli Belyakov, jurnalistul și publicistul Alexandr Rodjers, expertul în tehnologii politice Artiom Akopyan.

“E știut că un judocan bun niciodată nu va înainta ca un buldozer, mizând exclusiv pe propriile lui forțe. Strategia lui constă în dozarea eforturilor, utilizarea forței adversarului împotriva lui înșiși, cedează pentru a învinge. Chiar cuvântul “judo” în traducere din japoneză înseamnă “calea moale””, se menționează în raport.

În opinia autorilor, președintele utilizează des principiile judo în politica externă, în special la începutul anilor 2000.

“Politica externă a Rusiei în anii 2000-2003 a fost realizată deplin în conformitate cu aceste principii. Putin a reușit să găsească un limbaj comun cu liderii din Occident, fără a pretinde la rolul de frunte al Rusiei în lume”, menționează ei.

De asemenea, autorii atrag atenția la faptul că în judo se cultivă respectul față de adversar, lupta este considerată o dialectică a forțelor opuse, acel care iese pe tatame nu este considerat un inamic, ci un partener.

“Nu este deloc întâmplător faptul că Putin utilizează noțiunea de “partener” în raport chiar și cu adversarii geopolitici vădiți ai Rusiei. Anume în acești termeni el tratează relațiile dintre participanții la marele joc geopolitic”, scriu autorii raportului.

De asemenea, autorii menționează că la căutarea unui succesor Boris Elțin a luat în considerație calitățile personale și profesionale ale lui Vladimir Putin, fapt pe care l-a mărturisit la negocieri omologului său american. Primul președinte al Rusiei a menționat astfel de calități precum: siguranță, minuțiozitate, sociabilitatea și puterea interioară a succesorului.

152
Tagurile:
Politica externă, judo, Putin
Casa Albă, Washington

Reacția Kremlinului la declarațiile administrației Biden împotriva Rusiei

79
(reînnoit 13:58 24.01.2021)
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus ce crede el despre declarațiile anti-rusești ale noii administrații de la Washington.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Primele declarații ale Casei Albe după inaugurarea președintelui SUA Joe Biden împotriva Rusiei sunt destul de previzibile, acestea sunt persoane demult cunoscute, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

"Acest lucru este destul de previzibil, deoarece la urma urmei, noua administrație sunt persoane vechi, bine cunoscute. În privința declarațiilor, cuvântul ”partener”, probabil, nu poate fi folosit în raport cu noi din partea Washingtonului. Și, desigur, ei încă ne percep, mai degrabă ca pe adversari", a declarat Peskov într-un interviu la postul de televiziune Rusia 1, comentând declarația despre ancheta atacurilor cibernetice din partea Rusiei și asasinarea militarilor în Afganistan.

Totodată, Pescov a declarat că Rusia pledează pentru relații bune cu Statele Unite și, dacă actuala administrație este gata să coopereze, atunci președintele rus Vladimir Putin va acționa la fel, a declarat Peskov.

© Sputnik / Алексей Дружинин

"Tradițional, Rusia a pledat în mod constant pentru relații bune. Nu în cuvinte, ci în fapte, spunem că suntem gata să considerăm americanii partenerii noștri, dar ei nu sunt pregătiți. Dar nu poți fi drăguți cu de-a sila", a subliniat Peskov.

El și-a exprimat speranța că vor putea stabili un dialog constructiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

79
Tagurile:
Casa Albă
Tematic
Trump Jr îl critică pe Biden: „Înapoi la războaie din prima zi”


Загрузка...
Obiect de artă pe terasamentul Kazanskaшa din Tula

Călătorii pe timp de pandemie: Unde au ales meargă turiștii ruși

84
Iată ce răspunsuri au oferit turiștii ruși în cadrul unui sondaj despre locurile unde au ales să meargă în acest an, care a fost marcat de pandemia de coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Turiștii intervievați de serviciul online au spus ce locuri au ales să viziteze în 2020, relatează OneTwoTrip, citat de RIA Novosti.

Specialiștii companiei au efectuat un studiu în rândul a 2670 de utilizatori și au constatat că trei sferturi dintre aceștia au început să călătorească mult mai des în orașele învecinate și atracțiile din apropiere. Mai mult, jumătate dintre respondenți au remarcat că în astfel de călătorii au descoperit noi locuri interesante pentru recreere.

Majoritatea (80%) au spus că ar dori să cunoască mai bine regiunea în care trăiesc. Jumătate (55 la sută) dintre respondenți sunt pregătiți să facă excursii în acest sens, iar restul preferă să exploreze singuri zona.

Cel mai confortabil mod de a călători prin cele mai apropiate locuri este cu o mașină personală, 59% dintre respondenți au răspuns că preferă acest mijloc. Restul se mulțumesc să călătorească cu transportul public.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
călătorie, pandemie, turism
Tematic
Asociația Europeană a Operatorilor de Turism - Noi perspective pentru turismul moldovenesc


Загрузка...

Imagini spectaculoase: Un cârd de flamingo roz pe laguna din Izmir - Video

0
(reînnoit 14:35 24.01.2021)
Un cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din TurciaUn cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din TurciaUn cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din Turcia

Un cârd de flamingo roz s-a așezat în laguna Chakalburnu din Izmirul turcesc. În imagini puteți vedea cum se odihnesc păsările care pe suprafața apei. Zona este bine protejată de vânturi, ceea ce le permite păsărilor să se distreze în liniște.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Turcia, Izmir, flamingo
Tematic
Nebunie totală pe Tik Tok: Cursă auto în Capitală - Video


Загрузка...