Vladimir Putin, la o întrevedere în Petersburg cu reprezentanții veteranilor și a organizațiilor patriotice.

Putin a promis deschidă un centru al documentelor de arhivă despre război

116
(reînnoit 07:36 20.01.2020)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a promis să deschidă un centru al documentelor de arhivă despre Al Doilea Război Mondial.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. "Noi o să le închidem gura păcătoasă pe care o deschid unii activiști de peste hotar pentru a-și satisface interesele de moment, noi o să le închidem gura cu cu informații veridice fundamentale", a declarat Putin în cadrul întrevederii din Petersburg cu reprezentanții veteranilor și a organizațiilor patriotice.

Președintele rus a adus drept exemplu felul în care acționează Israelul, care nici pentru o secundă nu uită de Holocaust – genocidul evreilor. El a amintit că în curând va efectua o vizită în Israel pentru a participa la inaugurarea monumentului înălțat în memoria victimelor blocadei Leningradului.

"Eu sunt recunoscător de această inițiativă conducerii Israelului și tuturor celor care u fost inițiatorii acestui eveniment. Este un eveniment bun. El amintește de victimele celui de Al Doilea Război Mondial și de cei care au avut o contribuție decisivă la distrugerea națiștilor", a spus șeful statului rus.

"Organizațiile obștești izraeliene și conducerea Israelului fac foarte bine că nu permit lumii să uite de jertfele Holocaustului", a menționat Putin.

"Apropo, printre victimele Holocaustului, un număr impunător, foarte mare, este al evreilor din Uniunea Sovietică. De asemenea, și noi cu Dvs. nu trebuie să lăsăm să se uite de jertfa altor popoare din URSS, de poporul rus", a adăugat Putin, menționând că din toate victimele suportate de Uniunea Sovietică în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei aproape 70 la sută revin Republicii Sovietice Federative Ruse, adică actualei Rusii.

În acest context, Putin a declarat că "vom înființa un centru al documentelor de arhivă".

"Și noi le vom închide gura celor care încearcă să reinterpreteze istoria, să o pună într-o lumină mincinoasă și să micșoreze rolul taților și buneilor noștri, eroilor noștri, care au murit apărându-și Patria și, practic, întreaga lume de ciuma neagră", a declarat președintele rus.

El a spus că acest site și acest centru "va fi accesibil și pentru cetățenii noștri, și pentru toată lumea".

"Noi nu le vom permite nici măcar să încerce să prezinte istoria într-o lumină proastă. Această gură păcătoasă noi o vom închide cu aceste documente, ca să nu mai încerce acest lucru pe viitor", a mai spus președintele rus.

116
Tagurile:
razboi, Arhiva, Documente, centru, Putin

Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin

46
(reînnoit 18:13 25.11.2020)
Unitățile forțelor ruse de menținere a păcii veghează asupra respectării acordului trilaterale de pace și a regimului de încetare a focului în nerecunoscuta republică Nagorno-Karabah.

Militarii urmăresc în regim non-stop situația, din 23 de puncte de observare amplasate de-a lungul liniei de contact din regiune. De asemenea, trupele de menținere a păcii asigură securitatea circulației prin coridorul Lacin – principala arteră care unește Armenia și autoproclamata republică.

Pe acest drum, sub protecția militarilor ruși, au revenit la baștină peste 11 mii de refugiați.

Contingentul de menținere a păcii din Rusia ajută localnicii și autoritățile să revină la o viață normal. Unitățile de ingineri degajează drumurile, ajută la organizarea circulației rutiere în regiune, restabilesc sistemele de alimentare cu apă, energie electrică și termică a zonelor rezidențiale. Patrulele militarilor ruși însoțesc coloanele de refugiați și transporturile cu produse alimentare în regiunile îndepărtate din Nagorno-Karabah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
militari ruși, Karabah
Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah
Tematic
Perspectivele deminării în Nagorno-Karabah


Загрузка...
Examen la limba rusă pentru cetățeni străini.

Rusia: Străinii vor trebui susțină examene la istoria și limba rusă

64
(reînnoit 17:29 25.11.2020)
Perioada de valabilitate a certificatului eliberat va fi stabilită în funcție de scopul declarat al examinatorului: trei ani pentru obținerea unui permis de ședere temporar, permis de muncă sau patentă, pe termen nelimitat - pentru obținerea unui permis de ședere.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. În cadrul ședinței plenare de miercuri, Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat o lege privind abordarea unificată privind desfășurarea examenului complex la limba rusă și istoria Federației Ruse pentru străini.

Au fost operate modificări la articolul 15.1 din legea federală „Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă” și la articolul 7 din legea federală „Cu privire la organizarea prestării serviciilor de stat și municipale”.

Potrivit notei informative la document, desfășurarea examenului complex la limba rusă ca limbă străină, istoria Rusiei și bazele legislației rusești pentru străini și eliberarea certificatelor corespunzătoare, se va efectua de organizațiile de învățământ care au dreptul de a desfășura examene pentru străini la aceste discipline.

Potrivit legii, perioada de valabilitate a certificatului este stabilită de guvernul Federației Ruse. Termenul va fi stabilit în funcție de scopul obținerii certificatului: trei ani - pentru obținerea unui permis de ședere temporar, permis de muncă sau patentă, pe termen nelimitat - pentru obținerea unui permis de ședere.

Documentul propune de asemenea să fie stabilite cerințele față de nivelul de competențe la limba rusă ca limbă străină, cunoașterea istoriei Rusiei și a bazelor legislației rusești, în funcție de scopul cetățeanului străin (muncă, reședință temporară sau permanentă).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

64
Tagurile:
istoria Rusiei, limba rusă, examen, Lege, Rusia
Tematic
Statutul limbii ruse – proiect de lege depus în Parlament


Загрузка...
Coronavirus

Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu

0
Datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, colectate între august și octombrie 2020, au dezvăluit care este cel mai frecvent simptom al Covid-19. Contrar concepţiei obişnuite, cele mai frecvente simptome nu sunt febra și tusea uscată.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cele mai recente date colectate de cercetătorii de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie au arătat că pierderea gustului și a mirosului (anosmia) a fost cel mai frecvent simptom raportat al Covid-19 în rândul celor care au fost testați pozitiv din august până în octombrie.

Dintre cei de peste 35 de ani, între 20 și 40% au suferit de anosmie, comparativ cu aproximativ 15-25% care au avut febră și 13-18%, care au fost cu tuse.

Diferența a fost și mai pronunțată în rândul tinerilor, până la 60% dintre cei sub 35 de ani suferind de anosmie față de 15 până la 25% care au avut febră și mai puțin de 10% tuse

Imaginea generală reflectată de date arată că, în perioada 15 august - 26 octombrie, numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu simptome precum pierderea gustului şi a mirosului a crescut la toate grupele de vârstă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor pe glob se apropie de 59 de milioane și peste 1,38 milioane de oameni au murit. Țările cele mai afectate sunt Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Argentina și Columbia sunt printre zece țări cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, simptome
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus


Загрузка...