Podul Crimeea peste strâmtoarea Kerci

Reacția Rusiei la declarația făcută de UE privind podul Crimeea - detalii

270
(reînnoit 15:14 24.12.2019)
Iată cum a reacționat Rusia la declarația făcută de UE după inaugurarea de către Vladimir Putin a circulației feroviare pe Podul Crimeea, peste strâmtoarea Kerci.

Владимир Путин открыл железнодорожное движение по Крымскому мосту
© Video : Ruptly / Sputnik / Information center "Crimean Bridge"
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. E timpul ca Uniunea Europeană să înceteze acest joc politic legat de construcția podului peste strâmtoarea Kerci și să renunța la politica dublelor standarde, a declarat vicepreședintele Parlamentului din Crimeea Vladimir Bobkov, informează RIA Novosti.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat luni circulația feroviară pe podul Crimeea. În același timp, este planificată lansarea comunicațiilor feroviare de marfă începând cu 1 iulie 2020. După aceasta, o declarație a apărut pe site-ul oficial al Serviciului European de Relații Externe al UE, care spunea că deschiderea conexiunii feroviare „este o altă încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei de către Rusia”.

”Este timpul să opriți acest joc politic și diplomatic din jurul podului Crimeei, cu scopul de a obține anumite puncte și bonusuri. Construcția unui pod peste strâmtoarea Kerci este un eveniment istoric, iar acest lucru trebuie recunoscut. Rusia a făcut încă un salt în domeniul infrastructurii", a declarat Bobkov pentru RIA Novosti.

Potrivit lui, prin atitudinea sa UE demonstrează că aplică o politică a dublelor standarde.

"Există exemple când europenii au salutat astfel de realizări în domeniul infrastructurii (construcția podului Eresund între Danemarca și Suedia), iar acum nu știu din ce cauză își exprimă regretul. Aceasta este o politică a dublelor standarde”, a declarat vicepreședintele parlamentului regional.

Bobkov consideră că nu poți da o notă negativă în cazul construcției unui pod și că declarația UE a fost făcută ”cu rea intenție”.

270
Tagurile:
Rusia, reacție, UE, kerci
Tematic
Vladimir Putin a inaugurat circulația feroviară pe podul Rusia–Crimeea


Загрузка...