Briefingul reprezentantului oficial al MAE al Federației Ruse M. Zaharova

Zaharova despre pretențiile WADA față de Rusia: O luptă fără reguli sau chiar un război

68
(reînnoit 17:00 29.11.2019)
Reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, a comentat propunerea Comitetului de revizuire a conformității al WADA de a le permite sportivilor ruși să participe la competiții doar sub un drapel neutru pentru o perioadă de patru ani.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Comentând pretențiile Agenției Mondiale Antidoping (WADA) față de Rusia, Maria Zaharova, a menționat că tema dopajului este politizată special pentru a exclude, sub orice pretext, Rusia din sportul mondial.

„Este vorba de politizarea acestei chestiuni pentru a exclude Rusia. Există un astfel de termen – concurența neloială. Aici deja se duce o luptă fără reguli, dar poate chiar un război”, a declarat Zaharova.

Reprezentantul MAE al Federației Ruse a menționat că în ultimii ani, când tema dopajului a devenit deosebit de dramatică, au fost nu zeci, ci sute de fapte care vorbesc de nedorința și neputința de a soluționa problemele legate de dopaj în mai multe țări, însă nimeni nu a acordat nicio atenție acestor fapte și nimeni nu a instituit pedepse pentru ele.

„Au fost exprimate regrete, s-au făcut recomandări, însă niciodată nu am văzut niciun fel de măsuri care să se asemene măcar cu a suta parte cu atitudinea față de Rusia, deși faptele erau strigătoare la cer”, a spus reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse.

68
Tagurile:
dopaj, sport, Rusia, WADA, Maria Zaharova


Загрузка...