Femeile de la sate din Rusia vor munci mai puțin

Lege semnată de Putin: Femeile de la sate din Rusia vor munci mai puțin

164
(reînnoit 12:44 14.11.2019)
Femeile din mediul rural, din Federația Rusă vor munci cu o oră mai puțin, având același salariu. O lege în acest sens a fost deja promulgată de președintele rus, Vladimir Putin, informează Ria Novosti.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Femeile de la sate din Federația Rusă vor munci cu o oră mai puțin, cu toate acestea, salariul va rămâne neschimbat, ca și în cazul unei săptămâni de lucru complete de 40 de ore. O lege în acest sens a fost aprobată de Duma de Stat a Federației Ruse și semnată de președintele Vladimir Putin, potrivit Ria Novosti.

Femei însărcinate, imagine de arhivă
© Sputnik / Александр Кондратюк

Documentul prevede, de asemenea, că mărimea stabilită anterior a creșterii salariilor nu poate fi redusă după intrarea în vigoare a legii. Autorul normei legale privind instituirea garanțiilor pentru femeile care lucrează în mediul rural aparține președintelui Dumei de Stat, Viacelsav Volodin.

”Până în prezent, legea federală nu garanta dreptul femeilor din mediul rural la un timp de muncă cu regim redus. Odată cu adoptarea acesteia, femeile care lucrează în mediul rural vor fi protejate de riscul micșorării salariului sau alocațiilor pentru condiții dificile de muncă”, a spus Volodin.

Anterior, viceministrul rus al Muncii și Protecției Sociale a declarat că femeile constituie circa 72% din numărul total de funcționari de stat.

164
Tagurile:
Lege, femei, Rusia, Putin
Tematic
Modificări la Codul Muncii. Îi vizează pe angajații care au un bolnav în familie
E lege: Ce trebuie să știe mamele care nu sunt angajate în câmpul muncii


Загрузка...