Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko

Matvienko: Pentru studenții străini trebuie create condiții de angajare în Rusia

59
(reînnoit 17:13 01.11.2019)
Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a explicat cum ar trebui să fie îmbunătățite condițiile de angajare la muncă în Federația Rusă pentru studenții străini.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Consiliul Federației pregătește un proiect de lege care va spori atractivitatea instituțiilor de învățământ superior din Rusia.

”Anual, sub patronatul Consiliului Federației, în Crimeea se desfășoară forumul internațional umanitar din Livadia. Una dintre chestiunile puse în discuție la forum este crearea unor condiții mai favorabile și accesibile pentru angajarea în câmpul muncii în Federația Rusă a studenților străini”, a declarat președintele consiliului Federației, Valentina Matvienko, la Conferința mondială „Compatrioatele și continuitatea dintre generații”.

Consiliul Federației pregătește un proiect de lege. Matvienko și-a exprimat speranța că acesta va putea fi examinat la sesiunea de toamnă.

Toți studenții străini vor putea, în cazul în care vor dori, să câștige un ban în Rusia, a adăugat președintele Consiliului Federației. Acest proiect de lege va spori atractivitatea instituțiilor de învățământ superior din Rusia și va veni în sprijinul studenților străini, afirmă cu încredere Matvienko.

Totodată, aceasta a subliniat că în Rusia ar trebui create pentru studenții străini condiții mai favorabile de angajare în câmpul muncii în Federația Rusă.

59
Tagurile:
angajare, studenți străini, condiții, proiect de lege, Valentina Matvienko
Tematic
Matvienko: Transferul pașnic al puterii este meritul conducerii și poporului Moldovei
Dezvoltarea cooperării moldo-ruse: Mesajul Zinaidei Greceanîi pentru Valentina Matvienko
Casa Albă, Washington

Reacția Kremlinului la declarațiile administrației Biden împotriva Rusiei

114
(reînnoit 13:58 24.01.2021)
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus ce crede el despre declarațiile anti-rusești ale noii administrații de la Washington.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Primele declarații ale Casei Albe după inaugurarea președintelui SUA Joe Biden împotriva Rusiei sunt destul de previzibile, acestea sunt persoane demult cunoscute, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

"Acest lucru este destul de previzibil, deoarece la urma urmei, noua administrație sunt persoane vechi, bine cunoscute. În privința declarațiilor, cuvântul ”partener”, probabil, nu poate fi folosit în raport cu noi din partea Washingtonului. Și, desigur, ei încă ne percep, mai degrabă ca pe adversari", a declarat Peskov într-un interviu la postul de televiziune Rusia 1, comentând declarația despre ancheta atacurilor cibernetice din partea Rusiei și asasinarea militarilor în Afganistan.

Totodată, Pescov a declarat că Rusia pledează pentru relații bune cu Statele Unite și, dacă actuala administrație este gata să coopereze, atunci președintele rus Vladimir Putin va acționa la fel, a declarat Peskov.

© Sputnik / Алексей Дружинин

"Tradițional, Rusia a pledat în mod constant pentru relații bune. Nu în cuvinte, ci în fapte, spunem că suntem gata să considerăm americanii partenerii noștri, dar ei nu sunt pregătiți. Dar nu poți fi drăguți cu de-a sila", a subliniat Peskov.

El și-a exprimat speranța că vor putea stabili un dialog constructiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

114
Tagurile:
Casa Albă
Tematic
Trump Jr îl critică pe Biden: „Înapoi la războaie din prima zi”


Загрузка...
Obiect de artă pe terasamentul Kazanskaшa din Tula

Călătorii pe timp de pandemie: Unde au ales meargă turiștii ruși

85
Iată ce răspunsuri au oferit turiștii ruși în cadrul unui sondaj despre locurile unde au ales să meargă în acest an, care a fost marcat de pandemia de coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Turiștii intervievați de serviciul online au spus ce locuri au ales să viziteze în 2020, relatează OneTwoTrip, citat de RIA Novosti.

Specialiștii companiei au efectuat un studiu în rândul a 2670 de utilizatori și au constatat că trei sferturi dintre aceștia au început să călătorească mult mai des în orașele învecinate și atracțiile din apropiere. Mai mult, jumătate dintre respondenți au remarcat că în astfel de călătorii au descoperit noi locuri interesante pentru recreere.

Majoritatea (80%) au spus că ar dori să cunoască mai bine regiunea în care trăiesc. Jumătate (55 la sută) dintre respondenți sunt pregătiți să facă excursii în acest sens, iar restul preferă să exploreze singuri zona.

Cel mai confortabil mod de a călători prin cele mai apropiate locuri este cu o mașină personală, 59% dintre respondenți au răspuns că preferă acest mijloc. Restul se mulțumesc să călătorească cu transportul public.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

85
Tagurile:
călătorie, pandemie, turism
Tematic
Asociația Europeană a Operatorilor de Turism - Noi perspective pentru turismul moldovenesc


Загрузка...

Imagini spectaculoase: Un cârd de flamingo roz pe laguna din Izmir - Video

0
(reînnoit 14:35 24.01.2021)
Un cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din TurciaUn cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din TurciaUn cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din Turcia

Un cârd de flamingo roz s-a așezat în laguna Chakalburnu din Izmirul turcesc. În imagini puteți vedea cum se odihnesc păsările care pe suprafața apei. Zona este bine protejată de vânturi, ceea ce le permite păsărilor să se distreze în liniște.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Turcia, Izmir, flamingo
Tematic
Nebunie totală pe Tik Tok: Cursă auto în Capitală - Video


Загрузка...