Vladimir Putin

Aterizare periculoasă, condiţii extreme Putin, la bordul avionului, tragedie evitată

357
(reînnoit 09:50 10.09.2019)
Un fost pilot al avionului lui Vladimir Putin a povestit despre un zbor în condițiile meteo extreme şi despre aterizarea riscantă efectuată.

BUCUREŞTI, 9 sept – Sputnik, Doina Crainic. Fostul șef al echipei speciale de zbor „Rusia”, Vladimir Fedorushkin, a povestit, la postul de televiziune rusesc NTV, despre „un zbor în condiţii extreme, cu președintele rus Vladimir Putin la bord”.

Pilotul şi-a amintit de acest zbor efectuat între Moscova și Sankt Petersburg, vremea fiind foarte proastă pentru zbor, cu vânt puternic.

„Vremea la Moscova și Sankt Petersburg era foarte nefavorabilă pentru zbor, fiind un vânt puternic în ambele zone. Deşi vântul era violent, am decolat. Iar la înălțimea de 5 până la 6 metri, ne-am trezit în mijlocul unor turbulențe puternice”, a spus Fedorushkin.

Potrivit acestuia, pilotul automat nu a fost angajat tot timpul zborului. În ceea ce privește zborul, acesta a fost limitat la o treime din amplitudinea sa.

În ciuda condițiilor meteo dificile, avionul prezidențial a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Sankt Petersburg, Poulkovo. Putin l-a chemat apoi pe Vladimir Fedorushkin în biroul său și l-a întrebat ce s-a întâmplat, își amintește pilotul.

„Desigur, a fost neplăcut. Probabilitatea de a ieși de pe pistă a fost de 90%”, a recunoscut pilotul, citat de Sputnik France

Vladimir Fedorushkin nu a precizat data când a avut loc aterizarea dificilă.

Avionul prezidențial este un Iliouchine Il-96-300PU cu patru motoare, cu un nivel ridicat de confort și siguranță.

357
Tagurile:
avion, periculoasă, avertizare
Tematic
Putin a dat o apreciere înaltă stabilizării situației din Moldova

Ponderea imigranților în 2021: Cote pentru angajarea străinilor în Rusia

21
(reînnoit 16:10 24.11.2020)
Guvernul rus a aprobat o listă a sectoarelor din economie și a ponderii maxime a forței de muncă străine în acestea. Modificările sunt nesemnificative, dar în unele industrii cotele au fost limitate.
Cota de imigranți

Potrivit documentului aprobat de Guvernul Rusiei, cele mai accesibile domenii pentru angajarea imigranților rămân a fi construcțiile (până la 80%), serviciile de locuințe și utilități și sectorul serviciilor - până la 70% din funcțiile statelor de personal. Până la jumătate din personal poate fi angajat în legumicultură, silvicultură și prelucrarea lemnului. Pentru toate aceste categorii, situația nu s-a schimbat în conformitate cu cerințele pentru anul curent, informează Sputnik Uzbekistan.

Criteriile de selectare a angajaților în domeniile transportului de pasageri și mărfuri au devenit mai stricte: în loc de o cotă de 26% pentru 2020, în 2021 ponderea străinilor nu poate depăși 24%. La fel ca înainte, cetățenilor altor state li se interzice să lucreze în domeniul comerțului cu amănuntul și cel privat (cu excepția vânzării de alcool și tutun) și să vândă medicamente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
Imigranți, Forța de muncă, Rusia
Tematic
Pe surse: Rusia ar putea introduce o aplicație mobilă specială pentru imigranți


Загрузка...

Un crucișător american a încălcat frontiera rusă

99
(reînnoit 10:53 24.11.2020)
Nava antisubmarin din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit un crucișător al flotei maritime Militare a Statelor Unite ale Americii care a încălcat frontiera maritimă rusă, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. "Nava antisubmarin de mare tonaj din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit încălcarea frontierei de stat de către distrugătorul SUA "John S. McCain" în golful Petru cel Mare", afirmă Ministerul rus al Apărării în comunicatul său de presă, care este citat de RIA Novosti.

Rușii mai precizează că crucișătorul american a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse pe o distanță de doi kilometri.

Американский эсминец Джон С. Маккейн
© REUTERS
Distrugătorul SUA "John S. McCain"

„Amiralul Vinogradov, o mare navă antisubmarin a Flotei Pacificului, care urmărea în mod direct distrugătorul american, a avertizat nava străină prin canalul internațional de comunicare cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni și posibilitatea de a folosi o manevră pentru a alunga intrusul din apele teritoriale”, mai afirmă militarii ruși în comunicatul de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

99
Tagurile:
SUA, Rusia, operații antisubmarin, Crucișător


Загрузка...

SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis: Care vor fi consecințele

0
(reînnoit 16:48 24.11.2020)
SUA s-au retras oficial din Acordul Cer Deschis. Documentul semnat în anul 1992 și intrat în vigoare în 2002, își propunea consolidarea securității în Europa după Războiul Rece.

Acordul le permite statelor semnatare să efectueze zboruri reciproce de recunoaștere de către aeronave de observație neînarmate, să adune deschis informații cu privire la forțele armate și evenimentele cu caracter militar. Moscova a declarat că regretă retragerea SUA din acord și a subliniat că această decizie dăunează securității regionale și internaționale.

Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis>>>

Americanii și-au anunțat intenția de a se retrage din Acordul Cer Deschis în luna mai a acestui an, sub pretextul unor încălcări din partea Rusiei. Moscova respinge aceste acuzații, menționând că SUA au încălcat în mai multe rânduri documentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
acord, retras, SUA
Tematic
Lavrov, despre situația din jurul Acordului Cer Deschis - detalii


Загрузка...