Vladimir Putin

Rusia: Putin a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la suspendarea INF

1224
(reînnoit 16:29 30.05.2019)
Vladimir Putin a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la suspendarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF).

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Vladimir Putin a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la suspendarea participării Rusiei în Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), a anunțat președintele camerei inferioare a parlamentului, Vyacheslav Volodin.

Examinarea proiectului în prima lectură este planificată pentru ziua de 18 iunie. Consiliul Federației a anunțat că este gata să examineze proiectul imediat ce va fi aprobat de Duma de Stat.

În calitate de reprezentant oficial al președintelui rus, care va participa la examinarea documentului, a fost numit viceministrul Afacerilor Externe, Serghei Riabkov.

În cazul în care proiectul va fi aprobat de parlamentari, acesta urmează să intre în vigoare de la data publicării.

În textul proiectului se spune că ratificarea acestuia nu necesită alocarea unor surse suplimentare din bugetul de stat.

În afară de aceasta, președintelui i se oferă dreptul de a lua decizii cu privire la o eventuală reactivare a tratatului.

1224
Tagurile:
INF, suspendare, Lege, Duma de Stat, Putin, Rusia
Tematic
Deputat turc: Denunțarea INF reprezintă un pericol pentru întreaga lume
Rusia a suspendat Tratatul INF cu SUA
O nouă cursă a înarmărilor? SUA vor testa rachete interzise după ieşirea din Tratatul INF
Vladimir Putin

Putin a discutat cu Pașinean și Aliev situația din Karabah

34
(reînnoit 19:20 24.11.2020)
Vladimir Putin a discutat la telefon cu premierul armean Nikola Pașinean și președintele azer Ilham Aliev situația din Nagorno-Karabah.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului rezultatele deplasării delegației ruse la Erevan și Baku, precum și mersul realizării declarației cu privire la situația din Nagorno-Karabah, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat discuții telefonice cu premierul Republicii Armenia, Nikola Pașinean, și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev. S-a discutat amănunțit despre rezultatele deplasării pe 21 noiembrie, la Erevan și Baku, a delegației ruse interinstituționale, precum și despre mersul implementării Declarației celor trei lideri ai statelor, din 9 noiembrie”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Discuțiile au avut loc pe 23 și 24 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Ilham Aliev, Putin, Karabah
Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah
Tematic
De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah


Загрузка...
Ministerul rus de Externe

Dezvoltarea cooperării moldo-ruse: Întâlnirea lui Rudenko cu ambasadorul Moldovei

47
(reînnoit 17:37 24.11.2020)
A avut loc un schimb detaliat de opinii cu privire la problemele de actualitate ale relațiilor bilaterale, luându-se în considerare rezultatele recentelor alegeri prezidențiale din Moldova.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Vice-ministrul de externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko, s-a întâlnit marți cu ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguta.

Părțile au discutat relațiile dintre cele două țări, luând în considerare rezultatele alegerilor prezidențiale din țară, au exprimat o dispoziție comună pentru dezvoltarea în continuare a cooperării constructive ruso-moldovenești, a declarat Ministerul rus de Externe.

După cum este menționat în comentariul Ministerului rus de Externe, a avut loc un schimb detaliat de opinii cu privire la aspectele de actualitate ale relațiilor bilaterale, luând în considerare rezultatele recentelor alegeri prezidențiale din Moldova.

"A fost exprimată dorința comună pentru continuarea dezvoltării interacțiunii constructive ruso-moldovenești în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de Prietenie și Cooperare Ruso-Moldovenesc din 2001", precizează MAE-ul rus.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în Moldova pe 15 noiembrie. Liderul partidului PAS, fostul prim-ministru al Republicii Moldova Maia Sandu, și președintele actual Igor Dodon au luptat pentru postul de șef de stat. Participarea la alegeri a fost de 52,78%. CEC a prezentat luni rezultatele preliminare ale alegerilor - după prelucrarea proceselor verbale din toate secțiile de votare, Maia Sandu a acumulat 57,75% din voturi, iar Dodon - 42,25%. Pentru prima dată, în Republica Moldova o femeie va deveni președinta țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
Neguța, Rusia Moldova
Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă
Tematic
Igor Dodon a vorbit la Forumul economic moldo-rus


Загрузка...
Drapelul Moldovei

Are oare Moldova un lider național sau ce șanse sunt ca acesta apară

0
(reînnoit 22:25 24.11.2020)
Veteranul politicii moldovenești Serafim Urechean a analizat de ce așa și nu apare la noi o figură carismatică, în măsură să reprezinte Moldova pe arena internațională și să apere interesele cetățenilor țării.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. În cadrul campaniei electorale, ambii candidați la fotoliul prezidențial care s-au confruntat în turul doi de scrutin au afirmat în repetate rânduri că se vor strădui să devină ”un președinte al tuturor”.

Deocamdată nu este cazul să vorbim despre apariția unui lider național în Moldova și este puțin probabil că acest lucru va fi posibil într-o perspectivă ni prea îndepărtată, deoarece politicienii autohtoni acționează deliberat spre divizarea societății, folosind această dezbinare în propriile interese. Aceste declarații au fost făcute în studioul Sputnik Moldova de către ex-primarul Chișinăului Serafim Urechean.

”Apariția unui ”președinte al tuturor” în Moldova este imposibilă deoarece încă nu s-a născut acel lider național care ar putea să-i unească pe toți cetățenii. Uitați-vă ce se întâmplă: unii vor să divizeze această țară, alții vor să instaleze frontiera pe Nistru, fără a se gândi ce se va întâmpla cu restul teritoriului Moldovei și cu sutele de mii de oameni care locuiesc acolo”, a afirmat interlocutorul.

Veteranul politicii moldovenești a subliniat că, la etapa actuală, stabilitatea și coerența activității statului depind de interacțiunea clară pe verticala parlament – guvern – președinte. Să vorbești despre stabilitate în țară fără un astfel de triumvirat este extrem de dificil, consideră Urechean.

”Țara trebuie să aibă la putere o echipă bine coordonată,  una ”de adunătură” nu va duce la nimic bun”, a conchis invitatul studioului.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot a fost de 52,78%. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat luni următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, Lider naţional, alegeri prezidențiale
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii
Tematic
Alegeri prezidențiale, turul doi: Ce au remarcat experții


Загрузка...