Tu ești super!

Un adevărat miracol: Vezi ce dar au primit 12 participanți la „Tu ești super” - Video

167
Duminică a avut loc finala concursului internațional de interpretare „Tu ești super!” - proiectul comun Sputnik și NTV.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. În cadrul finalei concursului vocal internațional „Tu ești super!”, 12 participanți au primit în dar câte un apartament.

Cadoul incredibil le-a fost oferit copiilor rămași fără îngrijire părintească de către omul de afaceri Mihail Guțeriev. Apartamentele le-au fost oferite celor 12 finaliști chiar în localitățile în care trăiesc.

Mihail Guțeriev este antreprenor, poet și filantrop. Guțeriev a susținut proiectul „Tu ești super!” chiar de la momentul demarării acestuia.

167
Tagurile:
apartamente, Copii, Tu esti super, finala, concurs, Rusia
Tematic
Participanta la proiectul „Tu ești super!”: Nu mi-e frică de scenă
Concertul de la Kremlin „Tu ești super!”: Despre minuni, talente și încredere în sine
Sediul MAE rus

Rusia este gata contribuie la avansarea dialogului Chișinău - Tiraspol  

55
(reînnoit 21:05 25.02.2021)
La Moscova, capitala Federației Ruse, a avut loc o întrevedere între ministrul adjunct rus al Afacerilor Externe și reprezentantul special pentru problema transnistreană al președintelui în exercițiu al OSCE.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Ministrul adjunct de Externe al Rusiei Andrei Rudenko l-a primit joi, 25 februarie, în vizită pe reprezentantul special pentru soluționarea problemei transnistrene al președintele în exercițiu al OSCE, Thomas Mayer-Harting.

Despre întrevedere a oferit detalii Ministerul rus de Externe.

La întâlnire au participat și ambasadorul Suediei la Moscova, Malena Mard, și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch, potrivit serviciului de presă al ministerului rus de Externe.

„Au fost discutate detaliat situația care s-a creat în procesul soluționării problemei transnistrene în 2020, perspectivele de promovare a tacticii „pașilor mici” în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, interlocutorii „au fost de acord asupra necesității unei activități ritmice și consecvente a Conferinței permanente pe probleme politice în cadrul procesului de negocieri pentru soluționarea diferendului transnistrean (în formatul „5+2”)”.

Ministerul de Externe al Rusiei subliniază, de asemenea, disponibilitatea acestei țări, în calitatea ei de garant și mediator în procesul de negocieri, de a „contribui la avansarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
Chişinău-Tiraspol, Tiraspol, Chisinau, Rusia
Tematic
Președintele în exercițiu al OSCE vorbește despre „statut special” pentru Transnistria
Reprezentantul OSCE, despre reglementarea conflictului transnistrean
Ce a discutat Ciocoi cu președintele în exercițiu al OSCE


Загрузка...
Prezentarea proiectului internațional “Memoria eternă”

“Memoria eternă”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect

47
(reînnoit 19:40 25.02.2021)
La centrul de presă al grupului media „Rossia Segodnia” de la Moscova s-a desfășurat o masă rotundă în format de videoconferință, dedicată prezentării unui nou proiect.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Conferința video “Genocidul nazist: noi documente și materiale” a reunit participanți din Rusia, Letonia, Kazahstan și Tadjikistan, raportori ai Adunării popoarelor din Eurasia și experți ai proiectului multimedia al agenției RIA Novosti “Nürnberg. Începutul păcii”.

Subiectul central al discuțiilor a fost prezentarea proiectului internațional al Adunării – “Memoria eternă”, sarcina căreia este identificarea și digitalizarea unui volum mari de date din arhivele străine, care demonstrează proporțiile crimelor naziștilor împotriva cetățenilor sovietici. De asemenea, proiectul va include și materialele care au fost făcute publice după încheierea Tribunalului de la Nürnberg, primul din istorie care a recunoscut agresiunea drept cea mai gravă crimă și a prezentat opiniei publice crimele naziștilor împotriva păcii și umanității, transmite RIA Novosti.

Andrei Belianinov, secretarul general al Adunării popoarelor Eurasiei: “Societatea civilă din Rusia și restul lumii se alătură tot mai activ efortului de păstrare a memoriei istorice. Activitatea Comitetului organizatoric internațional a proiectului “Memoria eternă” de păstrare a patrimoniului istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și celui de-Al Doilea Război Mondial răspunde în același timp intereselor Rusiei și tuturor statelor – învingătoare și aliate. Existența unei cereri pentru o astfel de structură civică este tot mai evidentă, dacă luăm în considerare campania propagandistică antirusească fără precedent, declanșată în ultimii ani. În toată lumea devine tot mai dificil să organizăm și să desfășurăm evenimente legate de comemorarea chiar și a unor evenimente care sunt lipsite de orice ambiguitate în conținutul lor ideologic, cum ar fi înfrângerea fascismului de către Uniunea Sovietică și țările din coaliția antihitleristă. O sarcină importantă a comitetului internațional organizatoric al proiectului “Memoria eternă” este crearea unei bănci digitale comune de documente cu privire la crimele naziste, precum și crearea unor dosare ale naziștilor și complicilor lor, care au comis crime împotriva păcii și umanității. Această sarcină științifică și organizatorică onorabilă cade pe umerii generației actuale. Îndeplinirea ei va contribui la restabilirea dreptății istorice și va deveni o barieră sigură în fața celor care încearcă să rescrie istoria, să reabiliteze nazismul și să ngărească marea victorie a poporului sovietic și a tuturor țărilor și popoarelor, a învingătorilor nazismului”.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au fost prezentat și proiectul transmedia istoric al RIA Novosti – “Nürnberg. Începutul păcii”, lansat în anul aniversării a 75-a a principalul proces de judecată al secolului XX. În cadrul acestui proiect, pe portalul nuremberg.media și în rețele de socializare sunt publicate materiale dedicate Tribunalului de la Nürnberg, în limba rusă, germană, franceză și engleză.

Proiectul le propune cititorilor mărturii de arhivă și muzeistice unice, fotografii, desene, cronici video, care oferă un prilej de a retrăi acest proces zi cu zi. La baza proiectului se află mărturii de la persoana întâi, obținute de autori din arhivele rusești și străine. Acestea vor fi suplimentate de expoziții, podcasturi, discuții publice, spectacole. O parte indispensabilă a proiectului va deveni și o reconstrucție VR unică a istoriilor principalilor inculpați ai tribunalului.

“Problema documentelor care dezvăluie crimele nazismului este una centrală în cadrul proiectului. Petrecem mult timp în arhive, lucrăm cu materialele publicate – foto, video, sunet, manuscrise dactilografiate. În centrul materialelor noastre se află întotdeauna documentul. Sunt niște mărturii atât de puternice, încât uneori chiar și cei mai căliți colegi simt anumite dificultăți emoționale în timp ce lucrează la tema dată. Iată de ce acordăm o mare atenție acestei activități importante de căutare și digitalizare a documentelor legate de crimele împotriva populației civile a URSS, - abia urmează să studiem acest strat al memoriei istorice”, a menționat coordonatorul proiectului, jurnalistul și scriitorul Natalia Osipova.

Participanții la masa rotunda au convenit asupra publicării unei selecții de materiale ale proiectului “Memoria eternă” despre crimele naziștilor împotriva cetățenilor sovietici pe portalul nuremberg.media.

Adunarea popoarelor Eurasiei este o organizație neguvernamentală internațională, al cărui scop este formarea unui model civic integrationist în numele consolidării păcii și armoniei prin dezvoltarea cooperării multilaterale și a diplomației civice (populare) în spațiul eurasiatic. În prezent, aceasta cuprinde reprezentanți ai peste 43 de state. Adunarea a încheiat 107 acorduri de parteneriat în domeniul culturii, antreprenoriatului, dezvoltării relațiilor integraționiste între popoarelor Eurasiei și a diplomației populare.

Proiectul “Nürnberg. Începutul păcii” se desfășoară cu sprijinul partenerilor generali media: posturile de televiziune Rossia 24 și Moskva 24, portalul de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM, site-ul Komsomolskaia Pravda. Parteneri media ai proiectului sunt postul de radio Maiak, postul de radio Radio Rossia, cinematograful online tvzavr, Muzeul de Stat de Istorie, Muzeul Evreiesc și centrul pentru toleranță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
Rossia segonia", proiect, memorie, Nurnberg
Tematic
Responsabilitatea comună față de istorie, viitor: Articol scris de Putin de Ziua Victoriei


Загрузка...
Maia Sandu

De ce este în stare Maia Sandu de dragul alegerilor anticipate

0
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu nu are de gând să semneze un nou decret privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu nu va desemna un nou candidat la funcția de prim-ministru.

Aceasta va aștepta data de 23 martie, când expiră cele 45 de zile de la demisia Guvernului Chicu, iar în cazul în care nu va fi votat un nou Guvern, Parlamentul poate fi dizolvat. Mai mult, președintele nu va iniția nici consultări cu fracțiunile parlamentare, așa cum a decis marți, 23 februarie, Curtea Constituțională. În cazul unei emisiuni televizate, Maia Sandu a declarat că va organiza întrevederi cu experții și reprezentanți ai societății civile. 

„Nu văd rostul acestor acțiuni în situația în care am înțeles că majoritatea deputaților de acolo au alte interese decât interesele cetățenilor. Eu o să discut cu reprezentanții societății civile, cu oameni din domeniu, respectiv, specialiști în drept constituțional. Asta o să fac în următoarele zile. Cel mai probabil, începând cu ziua de luni, să vedem cum văd ei această situație”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii. 

Aceasta a mai săus că Înalta Curte va trebui să spună dacă s-au întrunit circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Amintim, Constituția prevede dizolvarea Parlamentului dacă nu investește un Guvern timp de 3 luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0


Загрузка...