Kremlinul

Moscova, despre evenimentele din Libia - „Vom utiliza toate mijloacele posibile”

147
(reînnoit 15:50 08.04.2019)
Kremlinul va utiliza toate mijloacele disponibile pentru a îndemna taberele politice din Libia să se abțină de la acțiuni violente, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitryi Peskov.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Rusia va utiliza toate mijloacele disponibile pentru a determina părțile în conflictul din Libia să se abțină de la acțiuni care ar putea să degenereze în vărsări de sânge, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Partea rusă va utiliza evident toate mijloacele disponibile pentru a determina părțile să renunțe la orice acțiuni care ar putea să provoace vărsări de sânge și decesul în rândurile populației civile”, le-a spus Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă Rusia contactează cu mareșalul Khalifa Belqasim Haftar și dacă este gata să-și asume rolul de mediator în reglementarea situației din această țară.

Joi, mareșalul Khalifa Belqasim Haftar le-a ordonat forțelor armate să înainteze spre Tripoli pentru a-l „elibera de teroriști”. Unitățile armate ale lui Haftar au stabilit controlul asupra orașelor Ghiryan și Sorman, aflate mai la sud de capitala Libiei.

Forțele armate loiale guvernului de unitate națională, susținut de ONU și UE, au anunțat pe 7 aprilie demararea operațiunii militare Vulcanul Furiei, împotriva Armatei Naționale Libaneze a lui Haftar.

147
Tagurile:
Dmitri Peskov, declaratie, Libia, Rusia
Tematic
Peskov: „Kremlinul demult nu mai este surprins de nimic”
Peskov: Impunerea blocadei asupra unor astfel de țări ca Rusia este imposibilă


Загрузка...