Serghei Lavrov

Serghei Lavrov: Rusia este îngrijorată de legalizarea canabisului în unele țări

245
(reînnoit 15:25 14.03.2019)
Rusia este îngrijorată de tentativele de legalizare a canabisului în unele țări, potrivit ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Tentativele unui șir de state de a legaliza canabisul sub pretextul consumului lui în scopuri recreative e o cale directă spre infernul narcotic, a declarat joi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Ne provoacă o îngrijorare profundă legalizarea într-un șir de state a canabisului sub pretextul consumului acestuia în scopuri de recreație sau medicale. E o cale directă într-un infern narcotic, a spus ministrul rus în cadrul unei intervenții la segmentul ministerial al celei 62-a sesiuni a comisiei ONU pentru droguri.

Конопля, выращенная в частном дворе, cânepă, canabis, narcotice
© Sputnik / Алексей Никольский

„Tentativele de acoperire cu argumentele despre drepturile omului nu rezistă nicio critică. Este nevoie de o respectare strictă a prevederilor celor trei convenții de profil a ONU, care reprezintă piatra unghiulară a întregului sistem antidrog și trebuie să rămână inviolabile”, a subliniat șeful diplomației ruse.

Lavrov a menționat că traficul de droguri servește „în continuare un mediu favorabil pentru crima organizată și corupție, generează violență”.

„Apar noi substanțe psihoactive. O îngrijorare provoacă așa-numitele amenințări din partea noilor tehnologii, precum „Darknet”, utilizarea mijloacelor electronice de placă, așa-numitului trafic al drogurilor fără contact direct”, a spus Lavrov.

Potrivit lui, “nimeni nu poate face față acestor provocări în mod solitar”, iată de ce astăzi este nevoie de niște eforturi consolidate ale comunității internaționale în lupta cu o problemă comună.

245
Tagurile:
ingrijorare, canabis, legalizare, Serghei Lavrov, Rusia
Tematic
Serghei Lavrov a explicat care este sursa contradicțiilor dintre Rusia și Statele Unite
Lavrov a anunțat disponibilitatea Rusiei pentru un dialog constructiv cu Statele Unite
Lavrov: Declaraţia „Zile numărate pentru Maduro” - Cuba și Nicaragua sunt următoarele
Lavrov: Venezuela se confruntă cu un amestec insolent în afacerile sale interne


Загрузка...