Serghei Lavrov

Lavrov: Declaraţia „Zile numărate pentru Maduro” - Cuba și Nicaragua sunt următoarele

278
(reînnoit 10:45 27.02.2019)
Anterior, un număr de înalți oficiali americani, precum și senatori, au insistat ca președintele legitim al Venezuelei să demisioneze în favoarea liderului opoziției susținut de Occident. În special, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat săptămâna trecută că "zilele lui Maduro sunt numărate".

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Declarațiile oficialilor americani care susţin că „președintele venezuelean, Nicolas Maduro, are zile numărate” înseamnă că Nicaragua şi Cuba vor fi următoarele, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la o conferință de presă în China.

Diplomatul de rang înalt a subliniat că „doctrina Monroe” e nesemnificativă în comparație cu doctrina care se formează acum, ceea ce înseamnă că americanii „recurg la forță” ori de câte ori doresc să răstoarne regimuri care, dintr-un motiv sau altul, nu le convine.

Moscova este în legătură cu toate țările care sunt în mod similar îngrijorate de posibilitatea unui scenariu militar în Venezuela de a preveni utilizarea forței în timpul crizei, a spus Lavrov.

"Lucrăm în mod activ cu toate țările care sunt în mod similar îngrijorate de perspectiva unei soluții militare. Nu este întâmplător faptul că conducerea Braziliei a declarat deja că nu va participa și nici nu va oferi Statelor Unite teritoriul său pentru pași agresivi împotriva Venezuelei", a spus ministrul rus.

Moscova ia în considerare faptul că nici unul dintre statele latino-americane, inclusiv Grupul Lima, nu susține utilizarea forței în Venezuela, a afirmat ministrul. Rusia îndeamnă Washingtonul să ţină cont de asta, a adăugat Lavrov.

"Observăm, de asemenea, provocări neobosite prin încercări de a trece granița [venezueleană] sub pretextul furnizării de ajutor umanitar victimelor. Scenariul bine cunoscut prevede revendicări și încercări de intervenție militară", a spus ministrul.

Declarația lui Lavrov vine la doar câteva zile după ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul va continua să preseze preşedintele venezuelean Nicolas Maduro până când va înțelege că zilele lui sunt "numărate", reiterând că SUA nu exclud o opțiune militară.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

278
Tagurile:
Maduro, declaratie, Lavrov, Nicaragua, Cuba, Venezuela, Rusia
Tematic
Serghei Lavrov a comentat „amenințările” lui Trump la adresa militarilor din Venezuela
Serghei Lavrov a explicat care este sursa contradicțiilor dintre Rusia și Statele Unite


Загрузка...