Iskander-M

Armata rusă va fi dotată cu o rachetă nouă - Supremația asupra inamicului, garantată

416
(reînnoit 10:24 06.02.2019)
Sistemul rusesc Iskander-M va fi dotat în viitor cu un nou tip de rachetă care îi va asigura supremația asupra sistemelor inamice de apărare antiaeriană, potrivit unei reviste de specializate a ministerului rus al Apărării.

CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Complexul militar-industrial al Rusiei continuă să îmbunătățească calitățile tehnice și capacităţile de atac ale sistemului de rachete balistice Iskander-M, se arată într-un articol al colonelului Roman Spirin, președintele Consiliului științific și tehnic al Direcției Generale de Rachete și Artilerie a ministerului rus al Apărării, articol citat de Sputnik France

„Dezvoltarea sistemelor de rachete prevede îmbunătățirea capacităților de luptă și a caracteristicilor tactice și tehnice ale sistemului de rachete Iskander-M pentru a se asigura funcționarea acestuia în toate condițiile meteo și pentru a-l face capabil să pătrundă fără dificultate în apărarea inamicului. Diferite ramuri ale sectorului militar-tehnic lucrează la modernizarea sistemului în general și la crearea unui nou tip de rachetă”, se precizează în articol.

Iskander-M este o rachetă sol-sol cu echipament electronic, care îi oferă atât precizie, cât și lipsa de vulnerabilitate la interceptare, precum și capacitatea de a schimba țintele sau de a urma o țintă în mișcare.

Vehiculul de lansare mobil este dotat cu două rachete, fiecare dintre acestea putând fi lansată separat. În timpul zborului, operatorul de la sol poate reconfigura direcția prin ajustarea acesteia, dacă este necesar, pentru a atinge ținte în mișcare, precum coloane de tancuri sau convoaie de aprovizionare. Iskander-M pentru export este numit Iskander-E.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

416
Tagurile:
inamic, dotare, racheta, armata, Rusia
Tematic
Sistemul antirachetă S-500 - arma care dă fiori Occidentului
Mass-media din SUA avertizează cu privire la arma rusească "Apocalipsa"
Ампула на фоне логотипа Спутник V.

India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

9
(reînnoit 18:55 12.04.2021)
Grupul de experți ai autorității de reglementare a medicamentelor din India a aprobat cererea de autorizare de urgență a vaccinului rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Comitetul de experți ai autorității de stat de reglementare din India în domeniul medicamentele au aprobat în cadrul ședinței de luni solicitarea pentru utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V, anunță Times of India, cu trimitere la surse.

Mai devreme, în cadrul unei ședințe de pe 1 aprilie, experții au solicitat companiei Dr Reddy's Laboratories un set de documente înaintea eliberării autorizației pentru utilizarea vaccinului Sputnik V. În special, experții s-au arătat interesați de datele “care se referă de toți parametrii imunogenității, inclusiv titrul mediu geometric pentru anticorpii neutralizatori de viruși și anticorpi specifici glicoproteinelor SARS-CoV-2 în ziua 42” și datele cu privire la efectele adverse grave. De asemenea, experții au solicitat informații cu privire la “corelația datelor cu privire la imunogenitate, inclusiv reacția celulară între testele etapei II și etapei III și o analiză comparativă a datelor cu privire la imunogenitate din etapa III, obținută în cadrul studiilor clinice indiene și rusești în diverse segmente temporare”.

În plus, experții au fost interesați de consistența datelor referitoare la rezultatele studiilor clinice din diferite loturi de vaccinuri, precum și de informații despre documentele de însoțire a vaccinului, inclusiv informații despre dozare, contraindicații și condiții de depozitare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
produce, rusesc, Vaccinul Sputnik V, india


Загрузка...
Fată în mască la gym

Masca inteligentă inventată în Rusia respiraţie uşoară la birou sau la sala de fitness

112
(reînnoit 07:41 13.04.2021)
Un grup din Rusia, care lucrează cu dezvoltatori ruși de înaltă tehnologie, a dezvăluit un design de mască de protecţie, care nu numai că asigură o protecție sporită împotriva Covid, dar ușurează respirația prin utilizarea unui tip special de filtru.

BUCUREŞTI, 13 apr – Sputnik. „Este foarte ușor să respiri prin această mască: poți face sport cu ea, inclusiv jogging” sau să lucrezi la birou întreaga zi, a declarat pentru RT serviciul de presă al Inițiativei Naționale Tehnologice (NTI), un program de stat care reunește antreprenori și experți care lucrează în sfera high-tech.

NTI a precizat că designul seamănă cu o mască obișnuită, mai exact, o mască lavabilă din neopren. Dar se spune că are un avantaj major: un filtru profesional similar cu cel utilizat în ventilatoarele pulmonare, care salvează viețile pacienților cu complicații severe de la Covid-19.

Acest filtru oferă un nivel semnificativ de protecție împotriva agenților virali, bacterieni și fungici, a polenului, aerosolilor și prafului şi, în acelaşi timp, practic nu împiedică deloc fluxul de aer, potrivit NTI.

Masca a fost concepută pentru sportivi, fiind dotată și cu șase senzori, fiind capabilă să monitorizeze sarcina fizică, temperatura corpului și calitatea aerului, printre alte lucruri. Senzorii sunt plasaţi într-un cartuș care poate fi scos și dezinfectat. Filtrele trebuie înlocuite după 48 de ore de utilizare.

Masca a trecut deja prin teste selective în rândul sportivilor profesioniști, adaugă NTI. Prețul unei astfel de „măști inteligente” nu a fost încă dezvăluit.

Echipamentul inovator este cel mai recent design apărut în contextul în care în întreaga lume a fost introdusă necesitatea purtării pe perioadă nedeterminată a măştilor. Pare a fi mai promițătoare decât măştile pentru nas care se presupune că ar asigura protecția împotriva infecției în timpul meselor, mască propusă recent de cercetători mexicani, sau decât casca anti-Covid-19 de tip spațial, proiectată în Columbia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

112
Tagurile:
protecţie, protectie, mască


Загрузка...