Actorul și regizorul Serghei Iurski

A murit un mare actor rus, cunoscut pentru rolurile interpretate în filme de referință

1598
Legendarul actor și regizor Serghei Iurski a murit la vârsta de 84 de ani

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Artistul poporului din Rusia, actor de frunte la teatrul ”Mossovet”, Serghei Iurski, a murit în dimineața zilei de vineri, comunică RIA Novosti.

”Artistul poporului din Rusia, Serghei Iurski a murit în această dimineață”, a comunicat reprezentantul serviciului de presă al teatrului ”Mossovet”.

Informația cu privire la ceremonia de rămas bun și înmormântare va fi făcută publică mai târziu.

Michel Legrand
© Sputnik / Илья Питалев

Actorul de teatru și film, regizorul, scriitorul și scenaristul Serghei Iurski s-a născut pe 16 martie 1935 la Leningrad (actualmente Sankt Petersburg) într-o familie de oameni de artă. Tatăl a fost un cunoscut regizor, iar mama – pedagog muzical.

În anul 1978 Iurski se mută la Moscova și își începe activitatea la teatrul ”Mossovet”, unde a pus în scenă numeroase spectacole și a jucat în roluri memorabile.

Actorul a jucat și în filme de referință, interpretând roluri care i-au adus celebritatea și dragostea nemărginită a publicului. Printre acestea se numără Gruzdev din serialul televizat ”Locul întâlnirii nu poate fi schimbat”, regizat de Stanislav Govoruhin, dar și cele din filmele ”Micile tragedii”, ”Dragostea și porumbeii”, ”Căutați femeia”, ”Regina Margo” și multe altele.

Este de menționat faptul că Iurski a tradus în limba rusă piesele dramaturgului de origine română Eugen Ionesco, acestea fiind publicate în cartea ”Eugen Ionesco în traducerea lui Serghei Iurski”.

Creația marelui actor a fost apreciată cu mai multe distincții importante, între care titlul de Artist al Poporului din RSFSR, Ordinul de Onoare, ordinul ”Pentru merite în fața Patriei”, medalia ”Pușkin”. A fost laureat al premiului președintelui Federației Ruse pentru literatură și artă și laureat a numeroase concursuri naționale și internaționale.

Serghei Iurschi a fost căsătorit cu actrița Teatrului ”Cehov” din Moscova, artistă a poporului din Rusia, Natalia Teneakova. Fiica lor, Daria Iurski, este și ea actriță la Teatrul ”Cehov”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

1598
Tagurile:
Rusia, murit, actor
Tematic
Imagini memorabile cu celebrul actor Oleg Tabakov - în viață, pe scenă, în filme
Lumânări

S-a stins o mare artistă a filmului rusesc roluri de referință

110
(reînnoit 14:36 20.10.2020)
A murit îndrăgita actriță a filmului rusesc și sovietic Irina Skobțeva, cunoscută pentru roluri în filme epocale – ”Pășind prin Moscova”, ”Război și pace” etc.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Artista poporului din RSFSR Irina Skobțeva a murit la vârsta de 93 de ani. Agenția RIA Novosti a fost informată despre aceasta marți de către serviciul de presă al Art Pictures Studio.

”Confirmăm decesul artistei poporului din RSFSR Irina Skobțeva, ea a murit astăzi la vârsta de 93 de ani”, a precizat sursa.
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Art Pictures (@artpictures.ru)

Artistul Teatrului ”Vahtangov”, artist al poporului din URSS Vasili Lanovoi, a numit-o pe Irina Skobțeva ”un partener minunat și un bun prieten”.

”Sunt zguduit de vestea morții Irinei Constantinovna Skobțeva. Atunci când pleacă foștii parteneri, prieteni, colegi, este întotdeauna o tragedie. Irina Constantinovna a fost minunata mea parteneră în filmul ”Război și pace” al lui Serghei Bondarciuk. Țin minte cât de mult comunicam și în timpul filmărilor, și apoi, cât de profund vorbea ea despre literatură, a fost un om foarte bun, o actriță minunată și un bun prieten. Este o mare tristețe plecarea ei”, a declarat Lanovoi pentru RIA Novosti.

Irina Skobțeva a debutat în cinematografie în anul 1955, jucând rolul Desdemonei în filmul ”Otello”. Este cunoscută pentru rolurile în peliculele ”Pășind prin Moscova”, ”Război și pace”, Zigzagul norocului" și altele

Actrița a fost soția regizorului de cinema, artistul poporului din URSS Serghei Bondarciuk, mama actorului și regizorului Fiodor Bondarciuk.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
a murit, Filmul rusesc, actriță de film


Загрузка...
Ghenadi Onișcenko

Onișcenko, despre probabilitatea originii artificiale a COVID - 19

96
(reînnoit 08:55 20.10.2020)
Fostul medic-sanitar șef al Rusiei a menționat că umanitatea intră în „a șasea ordine tehnologică”, în care, datorită dominanței progreselor în biotehnologie și biologie sintetică, va fi posibil să se creeze „nu numai un virus artificial, ci și o viață artificială”.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Fostul medic-sanitar șef al Rusiei, deputatul Dumei de Stat Gennadi Onișcenko a spus ce crede el despre versiunea originii artificiale a COVID-19, informează RIA Novosti.

Potrivit acestuia, în 2013, oamenii de știință din China și Statele Unite au reușit să reproducă coronavirusul în laborator, dar, după cum notează Onișcenko, virusul nu a dobândit nicio proprietate nouă după aceea.

Smartphone
© Sputnik / Валерий Мельников

"În 2013, chinezii și americanii au efectuat împreună o secvențiere genomică completă a coronavirusului și reacția inversă. <...> Dar nu era nimic acolo care să-i poată schimba proprietățile, același virus a fost, pur și simplu, reprodus. S-a dovedit, pur și simplu, că acest lucru se poate face, nu numai cu coronavirusul, ci cu oricare altul. Coronavirusul a depășit bariera interspecie, de la mamifere mici, himenoptere, a trecut la oameni. Dar nu l-au ajutat în acest sens, el a făcut-o pe cont propriu. Dar ar fi fost posibil să fie ajutat să facă asta", a spus Onișcenko într-un interviu acordat NSN.

Fostul medic-sanitar șef a menționat că umanitatea intră în „a șasea ordine tehnologică”, în care, datorită dominanței progreselor în biotehnologie și biologie sintetică, va fi posibil să se creeze „nu numai un virus artificial, ci și o viață artificială”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
China construieşte un laborator pentru viruşi ca în Wuhan, aproape de granița cu Rusia
Pe China o așteaptă „răzbunarea pentru virus” - detalii


Загрузка...
Igor și Galina Dodon

Galina Dodon, despre criticile la adresa președintelui

0
(reînnoit 15:00 20.10.2020)
Prima Doamnă a țării a fost întrebată în cadrul uni interviu dacă o afectează mesajele negative venite din partea oponenților politici sau a oamenilor de rând la adresa președintelui Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Galina Dodon susține că la început era profund afectată de criticile aduse soțului ei în virtutea funcției pe care o deține. Acum însă a învățat să nu le ia în seamă. 

„Acum am imunitate. La început nu înțelegeam. Îi ziceam - „Cum? Tu faci atâtea, lucrezi de dimineață până în seară...” Am înțeles că nu poți să le placi la toți și nici nu trebuie să le placi la toți. Unii țin cu dreapta, alții țin cu stânga. Este absolut normal”, a spus Prima Doamnă. 

Soția președintelui a povestit cum s-a schimbat viața de familie în perioada mandatului de șef de stat al lui Igor Dodon. 

„Am trăit acești ani interesant. Sunt sigură de soțul meu. Cred că am devenit mai puternici, o familie mai strânsă, mai unită. Am observat că cu cât funcția lui Igor era mai înaltă, cu atât relația noastră devenea mai puternică. Sunt o femeie mulțumită, împlinită”, a povestit Galina Dodon.

Prima Doamnă a recunoscut că la o anumită etapă a vieții a fost geloasă. 

„Am fost foarte geloasă la început, dar am înțeles că este un om de încredere și de nădejde, pot fi sigură de el. Nu mai am acum așa sentimente. Foarte multă încredere și siguranță îmi dă Igor atunci când mă ține de mână. Și nu numai în vizitele oficiale. Foarte des când suntem în public el mă ține gingaș de mână și asta îmi dă o încredere în mine și o siguranță în ceea ce facem”, a dezvăluit Prima Doamnă. 

Galina Dodon a devenit Prima Doamnă a Republicii Moldova în 2016, când Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
președinte, critici, Galina Dodon
Tematic
Galina Dodon: Ne întindeam pe iarbă și ne uitam la stele


Загрузка...