Tkaciuk: Europenii nu vor sacrifica „Nord Stream-2” din cauza amenințărilor SUA

158
(reînnoit 17:02 09.01.2019)
Guvernelor europene nu le convin acțiunile SUA, deoarece procurarea gazelor de la această țară este irațională din punct de vedere economic.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Analistul companiei de investiții „Alpari” Roman Tkaciuk a dezvăluit pentru Sputnik modul în care SUA încearcă să impună companiile europene implicate în proiectul „Nord Stream-2” să renunțe la construirea acestui gazoduct.

Este vorba, în primul rând, de două companii față de care ar putea fi aplicate sancțiuni: „Allseas” (Elveția) și „Saipem” (Italia).

„SUA luptă pentru piața europeană a gazelor naturale de aceea continuă să recurgă la asemenea presiuni. În cazul dat este greu de spus dacă va recurge la sancțiuni reale. Pentru SUA este preferabil ca companiile europene să renunțe ele însele la colaborarea privind „Nord Stream-2”, a menționat Tkaciuk.

Promovându-și interesele privind exportul gazului lichefiat, SUA caută să împiedice în fel și chip realizarea proiectului. Însă nici guvernelor europene nu le convin acțiunile SUA, deoarece procurarea gazelor de la această țară este irațională din punct de vedere economic, consideră analistul.

„Pentru europeni este mai convenabil să procure gazele rusești, și nu cele americane care sunt scumpe. Totuși, sper că proiectul va fi realizat (desigur, nu fără dificultăți și probleme) și gazoductul va fi pus în funcțiune”, a concluzionat expertul.

158
Tagurile:
Proiectul „Nord Stream-2, SUA


Загрузка...