Explozie într-un bloc din Magnitogorsk

Salvare miraculoasă: Copil de nici un an, scos viu de sub dărâmături în Rusia - Video

375
(reînnoit 16:51 01.01.2019)
Un copil de doar 11 luni a supraviețuit ca prin minune în urma exploziei care a distrus în totalitate scara unui bloc din orașul Magnitogorsk.

CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Un bebeluș de doar 11 luni a reușit să rămână în viață după ce s-a aflat în jur de 35 de ore sub dărâmături, în condițiile în care temperatura aerului a coborât noaptea până la -27 de grade Celsius.

Salvatorii din Rusia au avut o misiune grea, fiind nevoiți să înlăture numeroase fragmente din clădirea prăbușită pentru a ajunge la copil, informează RIA Novosti.

Operațiunea de salvare în orașul Magnitogorsk, regiunea Celeabinsk, a continuat și astăzi, cu participarea a zeci de specialiști.

Potrivit guvernatorului regiunii, Boris Dubrovski, salvatorii au auzit plânsul copilului aflat sub ruine. Înainte de aceasta, tatăl copilului le-a arătat salvatorilor în ce loc anume s-ar putea afla bebelușul.

Micuțul a fost salvat de faptul că era culcat în pătuț și era bine învelit în plapumă. Băiețelul de 11 luni a fost transportat în stare foarte gravă la spital. Ulterior a fost decisă transportarea lui la Moscova.

Mama copilului a rămas și ea în viață.

Tragedia a avut loc în ultima zi a anului 2018. O explozie provocate de gaze s-a produs într-un bloc cu zece etaje din orașul Magnitogorsk, pe 31 decembrie, în jurul orei 04:00.

În urma exploziei, scara unui bloc a s-a prăbușit în totalitate. Au fost distruse 26 de apartamente în care locuiau 46 de persoane.

Potrivit ultimelor informații, cel puțin opt persoane și-au pierdut viața, iar câteva au fost spitalizate. Soarta mai multor oameni rămâne încă necunoscută.

Взрыв бытового газа в жилом доме в Магнитогорске
© Photo : Пресс-служба ГУ МЧС России по Челябинской области
Bloc prăbușit în urma unei explozii la Magnitogorsk
375
Tagurile:
salvatori, copil, Rusia, bloc
Tematic
Explozie puternică în Rusia: Cel puțin două persoane au murit - Foto


Загрузка...