Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu

Șoigu: Rusia are cea mai modernă armată din lume

287
(reînnoit 10:18 25.12.2018)
Forțele armate ale Rusiei dispune de cel mai înalt indicator al modernizării din lume, afirmă ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. În anul 2018, armata rusă a atins cel mai înalt nivel de dotare cu armament modern, de care nu dispune nicio armată a lumii, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, potrivit RIA Novosti.

"Am primit peste 1,5 mii de modele de arme și peste 80 de mii de unități de tehnică militară. E o cifră enormă. În ansamblu, am atins un indicator al modernizării de 61,5 la sută. Un astfel nivel de modernizare nu este caracteristic sau nu există în nicio armată din lume", a declarat Șoigu luni, la ședința consiliului civic pe lângă Ministerul Apărării al Rusiei.

Armata rusă - Imagine Simbol
© Photo : Министерство обороны РФ

Potrivit aprecierelor oficialului rus, „sarcina, care a fost stabilită la elaborarea și realizarea programului de stat de înarmate în perioada 2010-2020 corespunde planului”.

Mai devreme Șoigu declarase că dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse cu armament modern în 2019 trebuie să atingă cota de 67 la sută.

Ministrul a mai menționat că instituția transferă toate arsenalele de păstrare a munițiilor în cele mai moderne complexe, urmând în 2019 să fie finalizată această operațiune.

287
Tematic
Șoigu: Manevrele militare comune Rusia – China se vor desfășura regulat


Загрузка...