Scrisoare iubitei

De ce la Paris nu a fost dată citirii scrisoarea ostașului rus

199
(reînnoit 17:33 12.11.2018)
Kremlinul a explicat de ce la ceremonia oficială de la Paris consacrată centenarului încheierii Primului Război Mondial nu au fost date citirii scrisorile soldaților ruși care au luptat în acel război.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Kremlinul a remarcat faptul că în timpul ceremoniei de duminică de la Paris legată de centenarul încheierii Primului Război Mondial nu au fost citite scrisorile soldaților ruși, însă respectă această decizie a organizatorilor, a declarat în fața jurnaliștilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, citat de RIA Novosti.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

„Noi într-adevăr am observat acest lucru. Într-adevăr, probabil că istoria Primului Război Mondial, în contextul destinului țării noastre, este o istorie foarte complicată și plină de contradicții. Însă, decizia în care limbă și ale cui amintiri să fie citite a fost, mai curând,  a organizatorilor, iar noi respectăm această decizie”, a răspuns Peskov la întrebarea dacă Kremlinul a observat că nu a fost citită scrisoarea soldatului din Rusia și cum interpretează acest fapt.

„Totodată, desigur, suntem convinși că la Paris și în Franța multă lume își amintește de faptele eroice săvârșite de ostașii ruși în Franța, apropo, apărând Franța, deoarece totuși circa 20 mii de soldați ai corpului armată din Rusia erau în Franța, au luptat pentru Franța. Ei îi apărau inclusiv pe francezi, de aceea Franța nu i-a uitat. Noi știm acest lucru”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei.

Pe parcursul ceremoniei de la Paris desfășurate lângă Arcul de Triumf, opt francezi au citit amintirile martorilor oculari ai armistițiului. Printre fragmentele citite au fost însemnări ale militarilor francez, britanic, american și german, ale unui muncitor chinez și ale unei tinere franțuzoaice.

199
Tagurile:
rus, ostași, scrisoare, Paris
Tematic
Al Treilea Război Mondial: Trump era pe cale să declare război Coreei de Nord
Se vrea într-adevăr stârnirea celui de-al Treilea Război Mondial? Vor ataca SUA?
Assad: Rusia nu va permite izbucnirea celui de-al treilea război mondial
Avertizare: Adevăratele cauze ale unui eventual Război Mondial


Загрузка...