Kremlin

Kremlinul a explicat afirmațiile lui Putin despre un eventual atac nuclear

153
(reînnoit 15:46 22.10.2018)
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, a comentat declarațiile lui Vladimir Putin cu privire la un posibil atac nuclear.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Kremlinul a explicat afirmațiile președintelui rus, Vladimir Putin, făcute în cadrul clubului de discuții „Valdai”, despre un posibil atac nuclear.

"Nu era vorba atât de rai, în special, și nici despre cei care vor ajunge acolo. Era vorba de ceea ce unii au trecut cu vederea – faptul că la nivel de doctrină, Rusia nu își rezervă dreptul de a aplica un atac preventiv. Adică, nu avem fixat dreptul la prima lovitură. Nu considerăm necesar să fim primii care ar aplica lovitura", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitryi Peskov, fiind solicitat să comenteze declarațiile lui Putin.

Explicând cuvintele președintelui, acesta a specificat în ce condiții poate fi luată decizia unui atac nuclear.

În doctrina noastră sunt menționate (următoarele condiții n.r.) – varianta unu – suntem atacați cu arme nucleare, doi – când suntem atacați în proporții atât de mari încât există o amenințare pentru existența statului, prin urmare, Rusia își rezervă dreptul de a utiliza arma nucleară", a spus Peskov.

“Adică, nu vom fi cei care vom ataca primii – iată ce a spus președintele. Însă dacă vom fi atacați, atunci cu toții vom ajunge, fie în iad, fie în rai. Iată care a fost esența. Anume acest lucru trebuie înțeles. Restul sunt doar niște alegorii”, a adăugat el.

153
Tagurile:
declaratie, explicatie, purtator de cuvant, Dmitri Peskov, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Putin a explicat de ce SUA subminează credibilitatea dolarului - Video
Putin la „Valdai”: Cetățeni ai SUA și ai țărilor europene, capturați de ISIS în Siria


Загрузка...