Soiuz MS-10

Momentul accidentului produs la motorul capsulei Soiuz MS-10 - Video

195
(reînnoit 17:56 11.10.2018)
Pe internet a fost difuzată înregistrarea video cu momentul în care prezentatorul a anunțat defecțiunea la motorul rachetei Soyuz MS-10, forțând echipajul să facă o aterizare de urgență.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Accidentul a avut loc joi, când o rachetă Soiuz MS-10 în care se aflau cosmonautul rus Alexei Ovchinin și astronautul american Nick Hague, a fost lansată spre Stația Spațială Internațională (ISS).

​După o evacuare de urgență din cauza unei defecțiuni la motor, racheta Soiuz MS-10 a aterizat în stepele din Kazahstan. Cei doi astronauți de la bord sunt nevătămați. 

Toate zborurile rusești au fost suspendate în urma accidentului Soiuz MS-10.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin va primi un raport detaliat al zborului de la Baikonur.

"Cel mai important lucru este că cosmonauții sunt în viață", a spus el.

Potrivit presei ruse, care citează propriile surse, accidentul ar fi putut fi cauzat de o montare proastă a procesorului de accelerație.

Potrivit președintelui Roscosmos, a fost constituită o comisie de stat care va stabili cauza defecțiunii Soiuz MS-10.

"Serviciile de salvare au fost la locul de muncă din prima secundă a accidentului. Sistemul de salvare de urgență Soyuz-MS funcționa normal. Echipajul este salvat", a scris el.

Medicii prezenți la locul de aterizare a Soyuz MS-10 au anunțat că membrii echipajului nu au fost rănit în timpul accidentului.

195
Tagurile:
Soiuz MS-10, statia spatiala internationala, astronauti, accident, Dmitri Peskov, Rusia
Tematic
Alertă în spațiu: Nava Soiuz, fisurată, scurgere de aer din habitaclu
Ultima Oră: Accident în timpul lansării rachetei „Soiuz”


Загрузка...